Annonce
Egtved Posten

Kristian Kristensen fyldte 70 år i mandags: Hos ham har der altid været gang i hjulene

God tilfreds med livet, glæder Kristian Kristensen sig til at kunne fejre sin fødselsdag med sine nærmeste. Foto: Mette Mørk
Kristian Kristensen skulle oprindeligt overtage fødegården, men endte med at blive selvstændig tømrer og låsesmed. Som 70-årig er han stadig godt i gang.

FødselsdagMandag 26. april fyldte tømrermester og låsemed Kristian Kristensen, Lille Lihme, 70 år.

Gennem 28 år har han været herre i eget firma, og det er han stadig med virksomheden Låse- og Tømrerfirmaet Kristian Kristensen.

- Oprindeligt skulle jeg overtage min fødegård, men sådan blev det ikke - af mange grunde, fortæller Kristian Kristensen, der voksede op som enebarn i Førstballe. Faderen døde, da Kristian Kristensen var blot tre år gammel. Nu var han alene med sin mor, for en tid, indtil gårdens bestyrer blev mere end en ansat, og endte med at indtage en faderrolle for Kristian Kristensen.

Annonce


Det var en god barndom. Om vinteren lå sneen tyk, og om sommeren skinnede solen altid. Det er i hvert fald sådan, jeg husker det

Kristian Kristensen


- Det var en god barndom. Om vinteren lå sneen tyk, og om sommeren skinnede solen altid. Det er i hvert fald sådan, jeg husker det, lyder det smilende fra Kristian Kristensen.

- Og når jeg ikke var ude at lege med børnene fra nabogårdene, hjalp jeg min mor med at passe køerne og hakkede roer i marken, og gik i det hele taget til hånde med alt muligt.

Skulle være tømrer

Allerede inden Kristian Kristensen var færdig med folkeskolen, havde han en aftale med Tømrermester Brdr. Hansen, Vandel Savværk om, at han kunne komme i lære, når han var fyldt 16 år.

Og som aftalt. Så gjort. Kristian Kristensen gik i lære og blev senere uddannet tømrer i1971.

- Dengang sagde min mester “Hvis ikke man har andre muligheder, kan man altid starte som selvstændig”. Og ja, det har jeg så været siden 1993, forklarer Kristian Kristensen, der dog i mellemtiden har været vidt omkring, både hvad angår arbejds- og familielivet.

Blandt andet var han ansat hos tømrerfirmaer i Fredsted og Vejle, som plastmager på Lego - og så som låsesmed i Vejle gennem 10 år, inden han valgte at blive selvstændig i Lihme. Hans cvr-nummer er dog ældre end fra 1993. Det er dateret tilbage til 1979, hvor han for første gang registrerede sig som erhvervsdrivende.

- Ja, og så var jeg lige omkring militæret som værnepligtig. Jeg ville ikke til København, hvor de ellers mente, at jeg ville passe godt ind som garder. Men så snød de mig "ski", og sendte mig til Høvelte i stedet, og så kunne det jo være det samme, fortæller Kristian Kristensen, der hellere ville være udstationeret i Jylland. Derfor fik han lov til, på en nødløgn, at blive sendt til Fredericia for at være tæt på sin mor, så han kunne hjælpe med køerne på gården, men faktisk var det fordi, han gerne ville være sammen med sin kæreste Ida.

Annonce

Mødte Ida til bal

- Vi mødte hinanden til bal på Hotel Margrethe i Gadbjerg. Det var dengang, der var rigtige fester til, siger Kristian Kristensen, der siden giftede sig med sin Ida i 1975. I årene der fulgte fik de sønnen Peter og datteren Jette. Den ene bor i dag i Gadbjerg og den anden i Jelling. Og så er det blevet til fem børnebørn, som man tydeligt kan fornemme, at Kristian Kristensen holder rigtigt meget af.

Gennem tiden har Kristian og Ida både boet i Ølgod, Gravens og Nørup- og senest Lille Lihme, hvor familien flyttede til i 1992.

Det er også her, at Kristian Kristensen siden 1993 har haft base med sin virksomhed.

Annonce

Flyttede ind i en gammel skole

- Det er jo den gamle skole, vi er flyttet ind i. Vi byggede selvfølgelig en del om og fik tilbygget et værksted til mig. Og så har det været en stor fordel med den megen udenomsplads i forhold til virksomheden, forklarer Kristian Kristensen.

Med base i Lille Lihme, har Kristian Kristensen via sit firma fået en stor kontaktflade i lokalområdet, og det betyder meget for ham. Han synes, det er vigtigt at kunne give sig tid til at lytte til kunderne, gerne over en kop kaffe, hvorefter han med god fornemmelse for opgaven kan gøre sit arbejde.

Men at spinde guld på tømrervirksomheden har aldrig været planen.

- Bare man har penge til dagen og vejen, så er jeg tilfreds. Og sådan har det altid været. Så jeg er faktisk ret godt tilfreds, konstaterer Kristian Kristensen, der nyder stadig at kunne holde gang i virksomheden. Nu blot på lavere blus.

- Jeg bestemmer selv tempoet, for så er det ligesom, jeg gerne vil have det. Og det bliver jeg ved med, indtil jeg ikke har lyst mere, lyder det fra den kommende 70-års fødselar.

Kristian Kristensen fejrede søndag sin fødselsdag i festligt lag sammen med den nærmeste familie.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Byrådsmedlem i ny valgkamp: Jeg håber på din stemme til ældrerådsvalget

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Derfor er Skolestien spærret: Nødvendig kloakseparering er i gang

Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Den dag Egtved Skole tog på rejse tilbage i tiden: 300-års fejring af skolelivet i byen blev fejret

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Tidsfristen er forlænget: Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Annonce