Annonce
Egtved Posten

Krudt-to-go: Fyrværkeributikker har åbent indtil juleaften

Det er i år 29. gang, at Jane Kjær Johansen, ejer af JKC Fyrværkeri, åbner for fyrværkerisalg i Egtved. Og i år bliver det med en ekstra stor butik på 200 kvadratmeter, så der er ekstra god plads mellem kunderne. Butikken holder åbent tidligere. Efter jul foregår krudthandlen online. Privatfoto
De nye restriktioner, der blev meldt ud onsdag aften, rammer fyrværkerisælgere på Egtvedegnen. Så de sadler hurtigt om.
Annonce

Egtved og Almind: I forvejen er fyrværkerisælgernes sæson ret kort. Onsdag aften gjorde statsministeren sæsonen endnu kortere.

Lige netop den periode, hvor regeringen nu har lukket detailhandlen, er fyrværkeribranchens højsæson.

- Vi bliver virkelig ramt nu, så det handler om overlevelse, siger Jane Kjær Johansen, der ejer JKC Festfyrværkeri og normalt har 75 % af salget de sidste dage.

Morten Hansen hos M.S.H. Spring tror også, at nedlukningen vil påvirke salget, men han er fortrøstningsfuld. Få timer efter pressemødet tikkede beskeder ind på hans telefon.

- Jeg tror ikke, at vi når det salg, som vi håber på, men to timer efter lukningen fik jeg de første beskeder fra kunder, som spurgte, om jeg ikke kunne åbne butikken tidligere. Så de der vil have krudt, skal nok komme, fortæller Morten Hansen og tilføjer:

- Jeg håber, at Egtved og omegn vil støtte os og købe deres krudt tidligere end de plejer.

Oprindeligt var det planen for både JKC Festfyrværkeri og M.S.H Spring at åbne fyrværkeriudsalget 27. december, da de typisk sælger mest fyrværkeri efter jul og især årets sidste to dag. Efter udmeldingen åbner begge krudtbutikker fredag formiddag og holder åbent hver dag frem til og med juleaftensdag. Herefter sælger de krudtet online.

Annonce

Drive in og krudt to go

Jane Kjær Johansen i fuld sving med at få en hjemmeside op, så hun kan rykke fyrværkerisalget på internettet og sadle om til drive in udlevering på den anden side af jul.

Hos Saturn Fireworks på Vejlevej lige i udkanten af Almind har Jes Graasbøl været forudseende og har etableret en webshop for netop at gøre fyrværkerihandlen mere coronasikker i år.

- Jeg har en webshop, hvor folk kan bestille de pakker, de vil have derhjemme og så køre ned til os og hente det. De sidder bare i bilen og venter, så kommer vi og lægger det i deres bagagerum. Det er lidt ligesom i Bilka - krudt-to-go, siger fyrværker Jes Graasbøl, der ærgrer sig over, at de i år måtte aflyse deres traditionelle demo.

- Det gjorde vi for ikke at samle for mange. På webshoppen er der videoer, så man kan se, hvordan de forskellige batterier ser ud - men det er ikke det samme, siger Graasbøl.


Jeg tror ikke, at vi når det salg, som vi håber på. Men de der vil have krudt, skal nok komme.

Morten Hansen, ejer af M.S.H Spring, der også har fyrværkerisalg


Hos M.S.H Spring går Martin Hansen også over til online salg efter juleaften. Han har dog ikke en hjemmeside, hvor man kan bestille krudtet. Her kan man se, hvad han har og så sende en mail med sin bestilling.

- Så pakker vi og har det klar, når de kommer og henter det, siger Martin Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Egtved Posten

Julen kom til Egtved i en Lupo

Annonce