Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Støtte til Egtvedpigens jubilæum

Søren Rasmussen, Formand for Udvalget for regional udvikling i Regionsrådet, Dansk Folkeparti. PR-foto
Annonce

Egtved: Egtvedpigen er utvivlsomt et ikon og symbol for dansk bronzealder. Hun er en helt central nøglefigur i fortællingen om Danmarks oldtid.

24. februar 1921 blev Egtvedpigen fundet i resterne af en stor gravhøj uden for Egtved. I anledning af 100-års jubilæet næste år, har VejleMuseerne planlagt en storstilet særudstilling og en helt stribe meget interessante jubilæumsarrangementer.

Regionsrådet for Syddanmark har netop, efter indstilling fra Udvalget for Regional Udvikling, bevilget 600.000 kroner som støtte til arrangementerne. Det glæder mig meget, at vi på den måde kan bakke op om de mange gode initiativer.

Der er ingen tvivl om, at VejleMuseerne i samarbejde med Nationalmuseet, Aarhus Universitet og Egtved Museumsforening, virkelig gør en stor og imponerende indsats, for i jubilæumsåret, at få formidlet den fantastisk historie om Egtvedpigen. Jeg er meget imponeret af, hvor meget forskelligt der er planlagt og hvordan man formår at lave noget, som vil interessere mange på tværs af genrationer.

Tillykke med bevillingen – og så vil jeg glæde mig til de mange gode aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce