Annonce
Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Regner Hansen har været formand i samme forening i 50 år. Og nu skal han fejres. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Lørdag 11. september, mere end et år efter, at han egentligt skulle have været fejret, hyldede Randbøl Jagtforening Regner Hansen, for han har været formand i foreningen i 50 år.

Jubilæum: I disse tider, hvor man hører om mange foreninger i hele landet, der har svært ved overhovedet at tiltrække bestyrelsesmedlemmer, er denne her fortælling om 80-årige Regner Hansen nok lidt af en sjældenhed.

Lørdag 11. september blev han hyldet for at have været formand for Randbøl Jagtforening i intet mindre end 50 år. Egentligt skulle fejringen være sket i 2020, men begivenheden kunne ikke finde sted på grund af coronapandemien.

- Regner skal bare fejres, lyder det fra Erik Sylvestersen, der er jagtforeningens nye formand siden 2020. Han og resten af bestyrelsen har gennem mange år set Regner Hansen som et vigtigt lokomotiv for Randbøl Jagtforening, der i dag rummer godt 200 medlemmer.

Annonce

Imens de sidder sammen med Regner Hansen udenfor jagtforeningens hyggelige klubhus, som ligger inde midt i skovens dybe stille ro med udsigt til kuperede områder, høje træer og grønne græsområder, bliver der snakket om, hvad Regner Hansen har betydet for Randbøl Jagtforening.

Han vidste det godt

Men inden der dykkes ned i Regner Hansens bedrifter, som formand, er her lige en fortælling, der rækker længere tilbage.

- Jeg kan faktisk huske, at jeg allerede som fem-årig vidste, at jeg skulle være formand i en jagtforening. Og altså, jeg kan ikke rigtigt forklare, hvorfor jeg vidste det. For det gjorde jeg bare, forklarer Regner Hansen, der voksede op på en gård i Bindeballe.

Her var han ud af en jægerfamilie, men faren døde, da Regner Hansen kun var tre år gammel.

- Jeg husker, at jeg et par år efter min fars død fandt hans gevær i klædeskabet, og så gik jeg en tur hen til brugsen med den på nakken. Og dét blev taget ret alvorligt, for min mor solgte efterfølgende geværet, fortæller Regner Hansen, der senere sammen med sine tre brødre lærte at omgås våben fra gårdens bestyrer, som også var jæger.

Alle brødrene blev jægere, og ligeså deres børn og børnebørn.

Annonce

Gennem tiderne

Årene gik og Regner Hansen gjorde allerede som ung tiltag til at starte fællesskaber om skydningen, og i 1962 fik han sit første jagttegn og meldte sig ind i jagtforeningen i 1964. Han blev valgt ind i bestyrelsen i 1966, og endelig, i 1970, blev han valgt til formand - akkurat, som han som femårig havde vist, han skulle blive en skønne dag.

Siden den dag, er han gang på gang blevet genvalgt. Og det er ikke uden grund, ifølge foreningens bestyrelsesmedlemmer.

- Hvis du spørger omkring, så ved rigtigt mange, hvem Regner er. Han er jo med i mange forskellige råd, og han har gennem tiden kunne sparke mange døre ind for os, og samtidig har han formået at sætte vores jagtforening på landkortet på mange forskellige måder, fortæller Leif Brunbjerg, der har været i bestyrelsen siden 1989, og en del af jagtforeningen i mere end 40 år.

Regner Hansens frivillighed

  • Formand for Randbøl Jagtforening 1970-2020. Jagtforeningen råder over unikke naturarealer ved Randbøl, hvor der primært udøves flugtskydning. Foreningen rummer godt 200 medlemmer, og tilbyder sammenhold, fælles aktiviteter, jagttegnsprøver - og mere til.
  • Regner Hansen er en del af kredsbestyrelsen i Danmarks Jægerforbund, og har haft sæde i regionsbestyrelsen.
  • I 1996 blev han regionsformand, en post han havde til 2008, hvor regionerne blev nedlagt, som et led i en strukturændring.
  • Ud over posten som regionsformand har han bestridt adskillige stillinger. først som gæstelærer, senere i kortere eller længere tid, som koordinator for kursus i hundetræning, ung jæger og jagtsti, og så er han medlem af jægerforum i både Randbøl og Feldborg Skovdistrikt.
  • To gange har han været inviteret med på kongejagter.
  • Han har siden 2008 været medlem af JKF (nu Jægerråd, red.) i Vejle kommune, hvor han er sekretær. Han har været medlem af Miljøforum (Grønt Råd) siden 2006 og gruppen Vejle Ådal - Vejle fjord.
  • Han repræsenterer også jægerforbundet i Friluftsrådet for Trekantområdet og er samtidig koordinator for Friluftsrådet i Kreds 4.
  • Regner Hansen modtog i 2014 50-års nålen som medlem af jagtforeningen, og i foråret 2021 var han indstillet til modtagelse af sølvnålen fra Dansk Jægerforbund, der blandt andet gives til medlemmer, som har udført et længerevarende, bemærkelsesværdigt, loyalt og solidt organisationsarbejde til fremme af jagtens sag.

Også Peter Madsen, som i 1983 blev en del af bestyrelsen, kan se tilbage på mange år med Regner Hansen, som formand.

- Regner gjorde det godt. Han kunne altid komme med en masse nyheder, når han kom tilbage fra de mange udvalgsmøder og råd, og så har han altid en historie i ærmet, men man skal være sikker på, at man har god tid, når først han går i gang, griner Peter Madsen

Annonce

Altid god stemning

I det hele taget går snakken ved klubhuset i det grønne lystigt, og der tales værdier.

- Der er skabt en rigtig god kultur her, og alle føler sig velkomne. Der altid nogen, som er flinke til at sige “kan vi hjælpe dig?”, “Skal du ikke med ud at skyde?” - og den slags, forklarer de tre bestyrelsesmedlemmer, der tilskriver en stor del af den gode stemning i foreningen Regner Hansens måde at virke på.

- Han har været en stor drivkraft herude, og det er en hyldest værd, lyder det fra bestyrelsesmedlemmerne.

Regner Hansen fejres ved en åben reception  lørdag fra klokken 13 til 17 ved klubhuset.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce