Annonce
Egtved Posten

Lørdag går det løs: Egtved bliver løftet til nye højder

På facebook-siden "Sammen løfter vi Egtved" kan man følge med i, hvad det hele handler om og få informationer om programmet til lørdag 13. juni. Foto: Screendump fra facebook
Lørdag 13. juni kan hele Egtved samles til en live-streaming via facebook. Arrangørerne bag eventen mærker allerede kæmpe opbakning og stort sammenhold.
Annonce

Egtved: I disse dage er en gruppe borgere fra lokale foreninger og handelslivet i fuld sving med at forberede en helt særlig online-event, der gerne skulle løfte Egtved ud over kanten i kølvandet på den grusomme coronakrise. Nu håber de på, at rigtigt mange borgere sætter et par timer af lørdag 13. juni fra klokken 13 til 15 og sætter sig til rette foran skærmen, tuner ind på facebooksiden “6040 Egtved” og finder MobilePay app’en frem.

Annonce

Fællesskabet skal gøre det

Det er Egtved IF, KFUM Spejderne Egtved og Egtved Handelsforening der giver den fuld skrue på at give Egtved et økonomisk og ikke mindst mentalt løft.

Eventen hedder “Sammen løfter vi Egtved”. Og det er netop dét det hele handler om; at løfte Egtved, at passe godt på hinanden med fællesskabet som drivkraft.

- Nu handler det om at stå sammen og se fremad. Og vi oplever, at arrangementet har udviklet sig helt vildt fra at være en indsamling til at være både en indsamling og en fest - på afstand, lyder det fra Mikkel Harritslev og Karen Schmidt, der er tovholdere på eventen.

De fortæller ligeledes, at der i hele processen med at tilrettelægge eventen er kommet mange positive overraskelser til.

- Det er bare så spændende det her. Nogle af sponsorerne har meldt ind med mere end sponsorater. De engagerer sig virkelig i det her. I det hele taget mærker vi bare en kæmpe opbakning. Det er bare så fedt at opleve, fortæller de to tovholdere.

Og ikke blot sponsorerne giver mere end man havde håbet på. I hele processen har de tre foreninger, der står bag det hele, opdaget, at de kan noget helt særligt, når de arbejder sammen.

- Det her med at tre foreninger arbejder sammen på kryds og tværs, det er helt klart noget, vi også kan bruge i fremtiden, konstaterer Mikkel Harritslev og Karen Schmidt.

Annonce

Nogle har været i knæ

At coronakrisen sætter sine spor, er der blandt mange i Egtved ikke tvivl om. Det kan man for eksempel høre på de mange videointerviews på facebooksiden “Sammen løfter vi Egtved”. Her udtaler både foreningsledere og lokale virksomheder sig ærligt om deres situationer.

- Jeg vil virkelig anbefale, at borgere går ind på facebooksiden og ser de informationer og videoer vi har lavet. Der er rigtigt mange, som helt ærligt og hudløst fortæller om deres udfordringer på grund af coronakrisen, men også om, hvordan ser, at det hele nu skal gå fremad, fortæller Karen Schmidt.

Annonce

Indsamling, interviews og underholdning

Når man 13. juni følger med i Live-streamingen “Sammen løfter vi Egtved” via “6040 Egtved”, vil der med base ved Egtved Multihal være forskellige indslag man kan følge.

Her vil hver af de tre foreninger have en halv time, hvor de er på, og der vil blandt andet være fællessang og koncert med det lokale band Hang Loose. Løbende vil der også være udtrækning af diverse gevinster, og der vil være opdateringer på, hvor mange penge der efterhånden bliver sponseret via MobilePay.

Det man støtter "Og hwa’ ska pengene så bruges til", er der sikkert mange, som tænker. Jo, de tre foreninger, som man samler ind til, har hver deres ønsker.

KFUM Spejderne vil bruge deres andel af overskuddet til at bygge to til tre sheltere. De skal bygges i forbindelse med stisystemet ud til Egtvedpigens Grav. Spejderne vil gerne give noget tilbage til Egtved og shelters må bruges af alle borgere, som efterfølgende kan tage rygsækken på nakken og lade hele familien overnatte i sheltere.

Egtved Handelsforening vil bruge deres andel af overskuddet til at udvide flagalleen forbi Casperdam samt udskifte alle store flag ved indfaldsvejene. Selv flagalleen står Egtved Handelsforening for. Opsætning af flag i løbet af året foretages af Håndboldafdelingen EIF, og de fem foreninger, Egtved Kirke, KFUM Spejderne, Egtved Forsamlingshus, Egtved Handelsforening og Egtved IF, deler denne udgift.

Egtved IF vil bruge pengene på at få idrætsarbejdet med børn og unge op at stå igen efter nedlukning i tre måneder. Det være sig til trænere, frivillige og komme afsted igen til stævner.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce