Annonce
Egtved Posten

Løse hunde og ingen respekt: Nu er stiforløb nedlagt

Forbindelsen fra Hejlskovsporet til Egtvedgårdsporet som nu er nedlagt. Foto: Kent Jensen
En ellers positiv lodsejer har lagt jorde til en del af vandrestien på Sporet ved Egtvedgård. Nu er det område nedlagt for adgang. Løse hunde er en stor del af grunden.
Annonce

Egtved: Kent Jensen der er tovholder på gruppen Sporene ved Egtved, der anlægger og vedligeholder attraktive vandrestier i og omkring Egtved, har desværre måtte meddele, en del af stien der forbinder Hejlskovsporet med Egtvedgårdsporet, er blevet nedlagt. Grunden hertil er knap så romantisk, som tanken om at kunne begive sig ud i den smukke natur på egnen og nyde synet af alt det grønne derude.

- Det er rigtigt ærgerligt, og vi har faktisk haft et virkelig godt samarbejde med den ellers ret positive lodsejer ved Egtvedgård omkring vandrestien på hans jorde. Men især på grund af, at nogle ikke har kunnet finde ud af at holde deres hunde i snor, når de har gået tur i området, så er blandt andet andet tre rådyr jaget væk, fortæller Kent Jensen, der videre forklarer, at lodsejeren, der selv er jæger, er ked af, at jagten nu er ødelagt på hans jorde.

Både lodsejer og Kent Jensen har begge observeret disse løse hunde og deres ejere, og der er før blevet påpeget, at man skal holde sine hunde i snor, når man begiver sig ud på stierne.

- Vi er jo ellers glade for, at private lodsejere vil lægge jorde til vores vandrestier, men det er meget forståeligt, at hvis ikke reglerne respekteres, så trækker de sig, konstaterer Kent Jensen.

Derfor er alle markeringspælene nu lagt ned på området og stigruppen har mærket en alternativ rute af. Og samtidig opfordres der til, at når man går på vandreruterne, så skal man holde sig inde på stierne. For også her har medlemmer af stigruppen observeret, at vandrere i større grupper har gået side om side i stedet for bag hinanden, hvilket ikke er godt. Blandt andet fordi man træder ud i bevoksning, der ikke bør betrædes.

Det er rigtigt ærgerligt, og vi har faktisk haft et virkelig godt samarbejde med den ellers ret positive lodsejer

Kent Jensen, tovholder i Stigruppen, Spor ved Egtved

Annonce

De andre spor

I forhold til nogle af de øvrige spor på egnen, har Kent Jensen også lidt informationer. Nogle positive af slagsen.

Ved Hejlskovsporet har menighedsrådet, der ejer nogle af jorderne, været i gang med at udtynde i træerne med skovrydningsmaskiner. Det hele har derfor været pløjet op i en periode og det har været umuligt at gå i området.

Alt dette er ryddet totalt nu, sporet er blevet planeret, og det ser bare rigtigt godt ud nu, lyder det fra en glad Kent Jensen, der roser menighedsrådets flotte arbejde med området.

Han anbefaler, at hvis man går sig en tur ad Hejlskovsporet, at man så begiver sig til højeste punkt på Hejlskovbjerg med udsigt til Egtved by. Her skulle være særligt smukt.

Herudover er alt ifølge Kent Jensen, som det skal være på Egtvedpigens Grav-sporet, og så er der også særlige oplevelser langs Oustrupsporet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce