Annonce
Egtved Posten

Landbrugsaftale: Meld klart ud, så vi ved, om der er en storm på vej

Gitte Frederiksen. Arkivfoto

Læserbrev: "Stille før storm" synger Lis Sørensen og Sebastian. Sådan føles det for mange virksomheder og medarbejdere, fordi der ingen udmeldinger kommer omkring en ny landbrugsaftale på miljø- og klimaområdet. Med undtagelse af Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, som varsler, at der skal være tusindvis af færre køer i Danmark uden at fortælle os, hvorfra kød og mejeriprodukterne så skal kunne fylde de danske kølediske, og hvilken skævvridning dette vil få for samfundsudviklingen i land og byområderne.

(Ministerens seneste indlæg i Avisen Danmark handlede om at nedbringe mængden af klimaskadelige bøvser fra køer, ikke antallet af køer, men det havde fejlagtigt fået overskriften "Færre bøvsende køer er en del af fremtiden for dansk landbrug", red.)

Regeringen lægger nu med sine støttepartier op til en stor import af udenlandske varer med tab af danske arbejdspladser uden at komme frem med deres planer, så vi åbent kan diskutere dem.

Annonce

Hvorfor dette skalkeskjul igennem flere måneder?


Man skylder i det mindste en åbenhed over for et landbrugserhverv, der hver dag kæmper for at bevare arbejdspladser og sunde fødevarer til danskerne.

Gitte Frederiksen


Man skylder i det mindste en åbenhed overfor et landbrugserhverv, der hver dag kæmper for at bevare arbejdspladser og sunde fødevarer til danskerne.

Det glæder mig, at NNF, fødevarearbejdernes fagforening, har råbt vagt i gevær omkring de planer, der tumles med på Christiansborg. De har samme bekymring for deres medlemmers fremtid og eksistensgrundlag.

Jeg frygter desværre, politikerne har lagt sig op ad lobbyorganisationen Concito, som sigter mod, at dansk landbrug ikke længere skal producere mælk og kød.

Vi producerer landbrugsklimaneutrale produkter i Danmark. Men når man ikke i modellerne vil indregne de klimagevinster, vi har, blandt andet ved at indregne græssets og majsens optag af CO2, er der et problem.

Jeg håber nu, regeringen og støttepartierne efter lang stilhed vil melde klart ud, så vi ved, om der er en storm på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Annonce