Annonce
Egtved Posten

Lars blev coach: Det værste år i hans liv fik ham til at ændre kurs

Lars Dahl Bruun havde stor gavn af et coachingforløb, som hjalp ham til at bryde gamle mønstre og i stedet begynde at fokusere på ting, der gav ham glæde i hverdagen. Nu er han klar til at hjælpe andre i det hyggelige lokale, han har fået indrettet i hjemmet på Hejlskovparken. Foto: Christina Roy Nørklit
Lars Dahl Bruun arbejdede benhårdt for at gøre karriere men glemte i processen sine værdier og glæden i livet. I 2018 blev han tvunget til at revurdere sit liv og skiftede spor. Nu er han klar til at hjælpe andre til at finde glæden i nuet som coach.
Annonce

Egtved: Hvad gør dig glad?

I dagligdagen med job, tøjvask, madlavning, rengøring og alverdens andre gøremål kan man hurtigt ende i et hamsterhjul, hvor man løber rundt og rundt uden egentlig at stoppe op og overveje, om man nu også løber efter det, der giver ens liv værdi og giver en glæde.

Netop at hjælpe folk til at stoppe og mærke efter, om de faktisk bruger deres liv på noget, der giver glæde og værdi, er noget af det, Lars Dahl Bruun fra Egtved gerne vil hjælpe med. Han er certificeret coach og har netop startet egen virksomhed, hvor han står klar til at hjælpe folk med blandt andet at blive klogere på sig selv og deres værdier.

Annonce

Arbejde fyldte alt for meget

Lars Dahl Bruun selv arbejdede i mange år målrettet og hårdt på at gøre karriere som leder. Han opnåede det hele - blev først leder, så afdelingsleder og senere afdelingsdirektør med mere og mere ansvar, men også en hverdag, hvor hans arbejde fyldte meget. Selv når han ikke arbejdede, tænkte han på at arbejde og havde svært ved at være rigtig tilstede og havde ikke tid eller overskud til andre end den nærmeste familie.

- Min kone og andre af mine nærmeste prøvede at hjælpe mig med at se, hvor meget mit arbejde fyldte og tænke over, om det var sådan, jeg ville leve mit liv. Men jeg ville ikke rigtig høre, hvad de sagde, forklarer han.

Han var ikke rigtig glad og følte sig altid presset.

I forbindelse med en omstrukturering på arbejdspladsen i 2018, blev Lars Dahl Bruun bedt om at tage et andet job uden ledelse og meget mindre ansvar. Det føltes som et stort personligt tab. Alt det, han havde arbejdet så hårdt for at opnå i mange år, var pludselig taget fra ham.

Mens han boksede rundt med at finde ud af, hvordan han skulle arbejde sig frem til atter at blive leder igen, blev hans far alvorligt syg med kræft og døde kun cirka to uger efter, han havde fået diagnosen.

- Det blev en slags wake up-call for mig, fortæller han.

Han hverken kunne eller ville fortsætte som hidtil.

Annonce

En stærk øjenåbner

Gennem et forløb hos en coach oplevede Lars Dahl Bruun et stort gennembrud.

- Coachen hjalp mig til en afklaring af mine egne, personlige værdier og hjalp mig med at holde dem op mod de valg, jeg havde truffet og det liv, jeg levede. Det var en stærk øjenåbner for mig, husker han.

Oplevelsen gjorde så stort indtryk, at han besluttede sig for at begynde at uddanne sig til coach.

- Jeg har altid haft en passion for at hjælpe andre, samtidig med at jeg så det som en mulighed for arbejde videre med min egen selvudvikling, forklarer Lars Dahl Bruun.

I løbet af uddannelsestiden blev han kun mere og mere sikker på, at det var den rette vej for ham at gå.

- Hver gang jeg havde en session, hvor jeg skulle coache en anden, blev jeg så glad. Jeg kunne mærke, at jeg havde et naturligt flair for at få folk til at føle sig trygge og tilpasse, hvilket er meget afgørende ved coaching, siger han.

Annonce

Vil gerne hjælpe andre

Nu er han for alvor klar til at hjælpe andre som selvstændig coach. I første omgang på deltid ved siden af et andet job.

- Jeg vil rigtig gerne hjælpe mennesker med at blive klogere på sig selv og deres værdier. Det kan være nogen, der ikke føler glæde i hverdagen. De skal måske, ligesom jeg selv skulle, have hjælp til at komme ud af hamsterhjulet, forklarer han.

Coaching kan også være et godt redskab til at hjælpe mennesker, der lider af stress, eller som gerne vil forebygge stress. Eller hvis man har en spirende iværksætter i maven og måske har brug for hjælp til at blive helt klar på, om man er klar til at springe ud i et liv som selvstændig. Uanset hvad, så er Lars Dahl Bruun klar til at hjælpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce