Annonce
Egtved Posten

Lars Peter Lund havde både hænderne og hovedet skruet godt på

Lars Peter Lund var levende engageret i kommunalpolitik og sad blandt andet som udvalgsformand for teknik- og miljøudvalget i den daværende Egtvd Kommune. Arkivfoto
Lars Peter Lund engagerede sig i nærmiljøet. Han var travl landmand og lokalpolitiker og fik også tid til at fordybe sig i lokalhistorien.
Annonce

Bestyrelsesformand Jørgen Lægaard skriver disse mindeord om sin svigerfar, forhenværende gårdejer og konservativt kommunalbestyrelsesmedlem Lars Peter Lund.

Lars Peter Lund blev født i 1931 og voksede op på Spjarupgård. I 1951 blev Lars Peters skæbne beseglet ved sankthansfesten på landbo- og husholdningsskolen Kærehave, hvor Bodil blev hans kæreste. Samme sommer købte en morbror Højdalgård og tilbød Lars Peter bestyrerpladsen på den betingelse, at han havde en kone. Så Lars Peter Lund og Bodil blev kort efter gift i Karise og drev sammen Højdalgård i 33 år; de sidste mange år som ejere.

Parret udviklede den forsømte gård til et moderne specialiseret landbrug med fire nye stalde til opdræt af grise til avl.

Lars Peter Lund var levende engageret i lokalpolitik og blev gennem 1980’erne valgt og genvalgt som kommunalbestyrelsesmedlem i den daværende Egtved Kommune for Det Konservative Folkeparti. Her ydede han en særlig indsats som udvalgsformand for teknik og miljø.

Højdalgård var en aktiv legeplads for børnene Marianne, Henrik, Anders og Ketty, der tidligt lærte halmkørsel og at sælge juletræer og kartofler.

Lars Peter Lund lærte her sine børnebørn at fiske i åen og den århusianske børnehave blev inviteret på gårdbesøg. Lars Peter var et afholdt samlingspunkt som en aktiv senior for i alt otte børnebørn og fire oldebørn, som han nød at se vokse op.

Lars Peter Lund fandt gennem årene mange genstande fra jernalderen på egne marker og knyttede tætte relationer til lokale museer, der stimulerede hans nysgerrighed og videbegærlighed om den lokale historie. Lars Peter havde en god pen og skrev mange lokalhistoriske artikler. Han var i 1982 medstifter af Egtved Museumsforening på Højvanggård, hvor han i mange år arrangerede temaudstillinger og børnebørnenes elskede julestuer og var redaktør på medlemsbladet.

Helt fortjent blev Lars Peter Lund udnævnt til æresmedlem. Han blev frontløber på at tage den nye IT-teknologi i brug og den adgang til viden og kommunikation fulgte ham til det sidste.

En blodprop i hjertet i 1988 satte en stopper for den høje aktivitet, gården blev solgt og en ny livsfase som senior og pensionist startede som hjælpsom nabo på Hjelmdrupvej med egen snefejemaskine og trækløver. Lars Peters lastbilkørekort kom i spil som chauffør for eksport af bønnespirer til markedet i Hamburg.

Sovjetunionen kollapsede og svigerfar og jeg fik i 1994 idéen om at hjælpe de nu selvstændige baltiske lande med at skrive deres historie og skolebøger om, og sammen kørte vi et vognlæs Apple-computere til Baltikum via Stockholm-færgen Estonia, få uger før det store skibs forlis.

Det muntre pensionistliv sammen med Bodil som en trofast, kærlig og myreflittig livsledsager kulminerede med krondiamantbryllup i efteråret 2020.

Petanque blev en passion for Lars Peter med den ugentlige turnering i klubben, hvor Lars Peter mange år i træk blev klubmester i double.

Lars Peter Lund havde altid petanquekugler med i bilen og har lært mange af os om spillets internationale regler og vores bane "L.P. Lane"er opkaldt efter min gode læremester.

Et erhvervsmæssigt, politisk, kulturelt og familiemæssigt fyrtårn er slukket.

Æret være Lars Peters minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Egtved Posten

Udstiller i kommunens kantine

Egtved Posten

Vi mangler deltidsbrandmænd

Egtved Posten

Klumme: Lyset er på vej

Annonce