Annonce
Egtved Posten

Laurits Rahbæk 40-årsjubilæum i Legoland

Laurits Rahbæk kan 25. marts fejre 40-års jubilæum i Legoland. Foto: Legoland
25. marts fejrer Laurits Rahbæk sit 40-års jubilæum i Legoland

I 1965 blev Laurits Rahbæk 10 år, og på sin fødselsdag fik han 10 kr. i gave af Gotfred Kirk Kristiansen. Han var nemlig ved at anlægge Legoland på den jord, han havde købt af Laurits Rahbæks forældre, der havde en gård der, hvor parkeringspladsen P1 ligger i dag. En ting er der tilbage fra familiegården. Der står nemlig stadig et træ på P1, som tidligere stod i haven ved Laurits Rahbæks barndomshjem.

På åbningsdagen i 1968 blev han inviteret til at prøve Lego Toget som en af de første sammen med andre børn fra området, men derfor lå det ikke nødvendigvis i kortene, at Laurits Rahbæk skulle ende med at arbejde over 40 år i Legoland.

Da skolegangen var overstået, kom han ud at tjene på en gård, og han arbejdede i en årrække med landbrug. Han fik også sin egen gård, men der var stadig plads til andet arbejde, så Laurits Rahbæk søgte arbejde i Legoland i 1981. Dengang var der tre ledige stillinger, og han regnede med, at det nok endte med at blive i gartnerafdelingen, han kunne få arbejde. Det endte med at blive noget helt andet, for han blev ansat som togfører i det samme Lego tog, som han selv havde været en af de første børn til at prøve 13 år tidligere.

Annonce

Efter et par år som togfører, når Legoland var åben, blev han ansat på værkstedet om vinteren og i parken om sommeren. Sådan fortsatte han med sit landbrug ved siden af frem til 1993, hvor han kom ind på værkstedet hele året rundt. Her har den stået på vedligehold af forlystelser og intern transport lige siden.

Den vigtigste årsag til, at værkstedet i Legoland aldrig er blevet skiftet ud med en anden arbejdsplads for Laurits Rahbæk, er det unikke fællesskab, som han sætter meget stor pris på. Der er en løs og humoristisk tone, og som han siger, så er det ikke en god dag, hvis man ikke er blevet generet lidt af kollegaerne i løbet af dagen.

Drillerierne imellem kollegaerne er blevet mere moderate med tiden, men tilbage i 80’erne kunne de godt finde på at sætte en safaribil ind på banen ved Minetoget under morgenklargøring, så der pludselig kom en safaribil ind på perronen. Den ville ikke være gået i dag, konstaterede Laurits Rahbæk, som tydeligvis kan fortælle mange flere af den slags historier om Legoland i gamle dage.

Når Laurits Rahbæk har fri fra Legoland, er der rigeligt at se til med at holde familiegården syd for Billund, som han overtog fra svigerforældrene sammen med sin kone. Her har de både haft heste, som han har vundet flere løb med på travbanen i Billund, og så har de drevet hundepension igennem mange år. I dag er jorden lejet ud, og der er ingen dyr tilbage, så derfor bliver fritiden også brugt i sommerhuset sammen med deres voksne børn og børnebørnene.

Laurits Rahbæks 40-års jubilæum bliver fejret med en åben reception fredag den 25. marts kl. 11.00 i Multihuset på Hotel Legoland.

Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce