Annonce
Egtved Posten

Legeplads-projekt skal tænkes endnu større

Det er her ved Dalekilde, også kendt som Det Hvide Palæ, planen er at etablere en ny naturlegeplads. Ejerne af Dalekilde er med i projektet, og der er udarbejdet et udkast til en lodsejeraftale og en samarbejdsaftale, der skal sikre placeringen af legepladsen for fremtiden. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Randbøldal Borgerforening og ejerne af Dalekilde ønsker at etablere en naturlegeplads til glæde for både store og små. Vejle Kommune har været i dialog med parterne og er kommet med input til at gøre projektet endnu bedre.
Annonce

Randbøldal: Det var måske lige i første omgang en lidt nedslående tilbagemelding, der ventede Randbøldal Borgerforening og ejerne af Dalekilde, Daniel og Louise Leth Nakskov, da udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati i sidste måned gav afslag på en ansøgning om 200.000 kroner. Penge, der skulle bruges til første etape af et stort naturlegeplads-projekt centralt i landsbyen.

Men egentlig var afslaget ment positivt. Udvalget syntes nemlig, der var tale om en rigtig god idé - faktisk så god, at den fortjente at blive tænkt endnu bedre. Forvaltningen havde derfor anbefalet, at kommunen i stedet skulle kontakte borgerforeningen med henblik på at udvikle det til et endnu bedre projekt, som så igen ville kunne søge penge i en særlig covid-19-udviklingspulje. Den anbefaling valgte udvalgspolitikerne altså at følge.

Annonce

Gode input og inspiration

I starten af oktober mødtes parterne derfor til en snak om muligheder og idéer.

- Det var et meget positivt møde, hvor vi fik flere gode forslag og dessiner til, hvordan vi kunne udvikle projektet. Det var nogle meget konstruktive input, som vi kan bruge til at komme videre med i processen, fortæller formand for Randbøldal Borgerforening Karl Tolstrup.

Samtidig havde kommunens repræsentanter eksempler på andre steder, hvor man har etableret noget tilsvarende det, man drømmer om i Randbøldal.

- Jeg tænker bestemt, vi skal rundt og kigge nogle af de steder og se, hvad de har gjort og få lidt inspiration derfra, siger han.

Karl Tolstrup fortæller, at der på mødet samtidig blev lagt op til, at der måske var mulighed for at søge mere end de 200.000 kroner, der var grænsen i den covid-19-udviklingspulje, de i første omgang havde søgt penge fra.

Kommunens input var alle på abstrakt plan. Nu er det op til borgerforeningen og ejerne af Dalekilde i fællesskab at udtænke, hvordan de forskellige input kan udmønte sig i praksis.

Annonce

Et fælles samlingspunkt

Idéen om en naturlegeplads ved Dalekilde opstod i foråret 2020, da Randbøldal Borgerforening spurgte borgerne i Randbøldal og omegn, hvad de havde af ønsker for byens fremtid. Her var ønsket om et fælles samlingspunkt et ønske, der gik igen mange gange. Et sted, hvor små som store kan mødes og være aktive sammen.

I den oprindelige projektbeskrivelse fremgår det, at der foruden naturlegepladsen også er ønske om at etablere et klatretårn, crossfit-område og en bålhytte, som blandt andet kan benyttes til sociale arrangementer, ligesom der skal opstilles flere borde- og bænkesæt.

Det samlede projekt var budgetteret til knap 750.000 kroner, som efter planen blandt andet skulle skaffes via fonde og eventuelt sponsorater.

Men nu skal projektet altså gentænkes og tænkes endnu større.

- Vi er i øjeblikket i tænkeboks, men vi planlægger at mødes i en af de første uger efter efterårsferien, hvor vi skal arbejde videre med de input, vi har fået fra kommunen, forklarer Karl Tolstrup.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce