Annonce
Egtved Posten

Lokal energibundt indstillet til pris

Christian Troelsen fra Bredsten er meget glad for, at Bredsten Gymnastikforening nu har indstillet ham til prisen Årets Energibundt 2019. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Christian Troelsen fra Bredsten er blevet indstillet til prisen Årets Energibundt. Han er pavestolt og beæret over, at Bredsten Gymnastikforening sætter så stor pris på ham.
Annonce

Bredsten: - Jeg blev helt vild glad, da jeg hørte, at idrætsforeningen havde indstillet mig til prisen. Det havde jeg slet ikke set komme, lyder det fra 47-årige Christian Troelsen, der for nylig af Bredsten Gymnastikforening er blevet indstillet til prisen Årets Energibundt.

Prisen, som Christian Troelsen er blevet indstillet til, bliver hvert år givet til en frivillig holdleder, stævnearrangør eller en anden, der med en særlig indsats gør en forskel for sammenholdet i en lokal idrætsforening.

Årets Energibundt 2019

Prisen Årets Energibundt går til en træner, holdleder, stævnearrangør eller en helt fjerde, der med en særlig indsats bidrager til sammenholdet i en idrætsforening. For fjerde år i træk uddeles prisen ved DR’s show SPORT til en af landets mange tusind frivillige

Prisen er på i alt 75.000 kroner, hvoraf 25.000 kroner går til energibundtet for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet. Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kr. hver.

Kandidaterne indstilles af medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger Indstillingsperioden er fra d. 21. oktober til d. 17. november 2019. Herefter nominerer dommerkomiteen tre kandidater til prisen. Alle tre nominerede inviteres med ledsager til middag og tv-showet SPORT 2019 den 4. januar i Herning, hvor prisen Årets Energibundt uddeles. Desuden får alle tre kandidater mulighed for at invitere 20 medlemmer af klubben til SPORT 2019 på tribunepladser.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund

Annonce

Aktiv i mange år

Lige siden Christian Troelsen var 15 år gammel har han bidraget med frivilligt arbejde i idrætsforeninger. I starten var det som hjælpeinstruktør, og med tiden blev det som træner, instruktør, holdleder og meget mere til. Herudover har han også via DGI været med til at uddanne mange frivillige foreningers kommende instruktører. Dertil har han rejst rundt med DGI's rejsehold hver eneste søndag i mange år.

- Jeg har været frivillig på denne her måde nærmest non-stop, siden jeg var helt ung, og det er virkelig noget, der giver god mening for mig, siger Christian Troelsen.

Han forklarer videre, at det i Bredsten Idrætsforening i dag især er foreningens Cross Gym-hold, der får hans opmærksomhed. Her er han instruktør sammen med sin kone og deres ældste søn. Men der har gennem årene også været mange forskellige hold, herunder blandt andet springhold, som han har gjort en helt særlig indsats for.

Annonce

Det skal være hårdt og godt

- Når man er til træning hos mig, så skal det være sådan, at folk virkelig kan mærke, at de er blevet brugt og udfordret. Jeg plejer at sige "Kom og få sved på panden med et smil på læben", forklarer Christian Troelsen.

På hans Cross Gym-hold er der medlemmer, hvor den yngste er 14 år og den ældste er cirka 60 år, og Christian Troelsen fortæller, at opskriften på at være en god træner er, at man skal tilrettelægge en træning, som man selv gerne ville deltage i, og så handler det for ham om at skabe en positiv stemning, så folk har lyst til at give den fuld skrue.

- Man skal både udfordres og have en god oplevelse på mine hold. Og så sætter jeg det hele tiden sammen så alle kan være med, siger Christian Troelsen.

Bredsten Gymnastikforening skriver således i en pressemeddelelse:

"Christian er også nomineret på baggrund af hans energiske og altid positive væsen. Han sørger for, at alle træninger er motiverende, udfordrende samt ikke mindst sjove. Christian har grundlagt en fantastisk teamånd på holdet. Denne kommer særligt til udtryk i fællesskabet på holdet.

Vi ønsker Christian, held og lykke i kapløbet om at vinde prisen som Årets Energibundt og en samlet kontantsum på 75.000 kroner, som fordeles mellem kandidat og forening."

Annonce

Det ligger i DNA'et

Det betyder meget for Christian Troelsen at kunne være med til at skabe positive universer omkring dét at dyrke motion. Blandt andet fordi han tror på, at det er noget af det bedste, som vi mennesker kan bruge vores tid på.

- Det er simpelthen en flot anerkendelse for mange års frivillig arbejde. Det betyder meget for mig. Og så giver det mig helt vild meget energi at kunne gøre en forskel for og sammen med andre. Bevægelse, uanset hvilken form det er i, giver energi og livskvalitet, hvilket jeg er stolt af at kunne gøre en positiv indsats for, lyder det afsluttende fra en glad Christian Troelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce