Annonce
Egtved Posten

Lokal erhvervsmand har doneret stort i Ny Nørups samlingssted, hvor du nu kan sove i luksussenge efter festen

Det glæder Leo Grønvall, der er direktør og ejer af slagteriet Danepork i St. Lihme, at kunne bidrage med donationer til Nørup Sognegård. - Det er en gave, jeg har givet med hjertet. Jeg er jo født og opvokset herude. Jeg har gået i skole og drevet virksomhed her, og jeg har så mange gode minder herfra. lyder det fra Leo Grønvall. Foto: Michael Svenningsen
Nørup Sognegård har siden 2020 gennemgået større renoveringer ved hjælp af frivillige kræfter og økonomisk bistand fra det lokale erhvervsliv og fonde. Sidste skud på stammen er en værelsesafdeling med senge, som man ellers kun finder på femstjernede hoteller.

Nørup: Skulle trætheden melde sig ud på de små timer, kan gæsterne i Nørup Sognegård nu gå direkte fra festen og op på førstesalen, hvor der venter en blød opredt seng.

Endda en seng, som ellers normalt hører luksushoteller til.

I en pressemeddelelse har bestyrelsen bag Nørup Sognegård bebudet, at den sidste brik i en omfattende renovering af sognegården nu er faldet på plads, hvilket betyder, at en helt ny værelsesafdeling med plads til ni overnattende gæster, fordelt på fem værelser, kan tages i brug.

Annonce

- Det har været muligt på grund af en meget stor pengegave fra en lokal virksomhedsejer, skriver bestyrelsen.

Tak til Leo og serviceteamet

Bestyrelsen forklarer videre, at ejeren af slagterivirksomheden DanePork i St. Lihme, Leo Grønvall, har doneret en stor sum, ligesom pengegaver fra de to seneste receptioner hos DanePork er blevet sendt videre til Nørup Sognegård. Sammenlagt har Leo Grønvall bidraget med omkring 500.000 kroner til Nørup Sognegård.

Peter Bruun Hansen er bestyrelsesformand ved Nørup Sognegård og han er meget taknemmelig for donationer fra den lokale erhvervsmand bag virksomheden Danepork, Leo Grønvall, og hjælpen fra et frivilligt serviceteam, der har gjort det muligt nu at åbne en værelsesafdeling i sognegården. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det er ganske enkelt fantastisk. Uden dette meget generøse bidrag var vi aldrig kommet i mål med projektet, lyder det fra formanden for Nørup Sognegård, Peter Bruun Hansen i pressemeddelelsen, og han fortsætter:

- Det er en drøm, der går i opfyldelse for os i bestyrelsen, at vi kan tilbyde en fantastisk ekstra service til vores gæster – nemlig en hel værelsesafdeling med toiletter, bad og tekøkken.

Det er ganske enkelt fantastisk. Uden dette meget generøse bidrag var vi aldrig kommet i mål med projektet

Peter Bruun Hansen, bestyrelsesformand, Nørup Sognegård

Han sender samtidig en stor tak til sognegårdens såkaldte "serviceteam" - et hold bestående af frivillige med en håndværkermæssig baggrund. Serviceteamet har stået for en stor del af byggeprojektet.

Annonce

Vigtigt at kunne bidrage

Også Leo Grønvall glæder sig over, at den flunkende nye værelsesafdeling på sognegårdens førstesal nu kan tages brug.

- Det er vigtigt for mig at bidrage til trivslen og sammenholdet i lokalsamfundet. Det er en gave, jeg har givet med hjertet. Jeg er jo født og opvokset herude. Jeg har gået i skole og drevet virksomhed her, og jeg har så mange gode minder herfra. Jeg vil gerne give lidt tilbage til lokalområdet, siger Leo Grønvall.

For mange beboere i området står sognegården som det lokale samlingspunkt – også for Leo Grønvall.

- Jeg husker jo rejsebiografen, skolefesterne og alle de andre festlige begivenheder, jeg har været med til i sognegården. Jeg glemmer aldrig mine forældres kobberbryllup. Under festen tog jeg turen op til førstesalen og ned igen med mad-elevatoren. Den tur kostede mig ganske vist lidt ryk i ørerne, fortæller Leo Grønvall.

Annonce

Selvejende institution

Nørup Sognegård blev i 2020 overtaget fra Vejle Kommune og er nu omdannet til en selvejende institution. Siden er den blevet totalrenoveret - med blandt andet helt nyt køkken, nyrenoveret foyer, festsal og toiletter. Efter en hård tid med Coronanedlukning, går det igen fremad med udlejningen. Den nye værelsesafdeling er et ekstra tilbud, og der har allerede været stor interesse for overnatningsmuligheden.

Værelsesafdelingen rummer fire dobbeltværelser og et enkeltværelse. Der er sengepladser til i alt ni overnattende i intet mindre end Hästens-senge. Herudover er der også to nyrenoverede toiletter med bad. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Udlejningen af de nye værelser er først og fremmest et tilbud til vores gæster, der lejer sognegården til festlige begivenheder. Mange står ofte i den situation, at de har inviteret gæster, der kommer langvejs fra, og dem kan vi nu tilbyde overnatning til en rimelig pris. Lokalerne lå tidligere mere eller mindre ubenyttede hen, og derfor er vi glade for, at vi nu kan bruge dem til gavn form vores gæster, konstaterer Peter Bruun Hansen, der i det private er sengeforhandler og derfor har haft mulighed for at sørge for, at sengene i sognegården hører til de ekstra gode af slagsen. Nemlig senge af mærket Hästens.

Nørup Sognegård

  • Sognegården har i årtier været drevet af frivillige med først Egtved Kommune, senere Vejle Kommune som udlejer.
  • Gennem mange år har sognegården dannet rammen om dåb, fødselsdage, bryllupper, sølvbryllupper, guldbryllupper, begravelser, fastelavnsfester, juletræsfester, skolefester, danseundervisning, teater og meget andet.
  • I foråret 2020 blev Nørup Sognegård en selvejende institution efter at have været en del af Vejle Kommune gennem mange år.
  • Udlejning til selskaber, møder, messer og lignende er indtægtsgrundlaget.
  • Der er plads til op til 200 personer og stedet er i brug cirka 200 dage om året.
  • Siden 2020 er der blevet etableret et helt nyt produktionskøkken. Der er nyrenoverede toiletter, ombygget foyer og istandsat festsal, ny værelsesafdeling med fire dobbeltværelser og et enkeltværelse.
  • Klimaskærm renoveret – dvs. vinduer, døre, isolering med videre.
  • I alt er Nørup Sognegård blevet renoveret for 2 millioner kroner, hvoraf de 350.000 kroner er gået til  værelsesafdelingen - primært til materialeudgifter da arbejdskraften har været ved frivillig hjælp.
Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce