Annonce
Egtved Posten

Lokale forhandlere glade: Nu kan fyrværkerisalg holde åbent mellem jul og nytår

Nu må der sælges fyrværkeri fysisk mellem jul og nytår. Foto: Colourbox
Fordi fyrværkeri er en dagligvare og salg heraf så ikke hører ind under detailhandlen, kan der mellem jul og nytår sælges krudt og raketter ved fysisk salg. Derfor kan både M.S.H. Spring, Saturn Fireworks og JKC Festfyrværkeri holde åbent.
Annonce

Egtved-egnen: For ganske nyligt kunne vi i Egtved Posten skrive om lokale forhandlere af fyrværkeri, der var ærgerlige over at skulle lukke for fysisk salg af fyrværkeri på grund af regeringens lukning af detailhandlen mellem jul og nytår. Men, nu er der gode nyheder at fortælle, for de må alligevel gerne holde åbent. Det må de, fordi fyrværkeri betragtes som en dagligvare, og altså ikke hører ind under reglerne for detailhandel, og det er blandt andre Morten Hansen fra M.S.H. Spring glad for. Nu må han nemlig holde åbent for sit fyrværkerisalg meget mere, end han havde regnet med.

- Det er jo fantastisk. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Det betyder rigtigt meget for os, at vi kan holde åbent mellem jul og nytår, siger han.

Ikke alene er Morten Hansen glad og lettet over at kunne holde åbent mellem jul og nytår, men han ser også frem til 26. december, hvor der, ligesom foregående år, kan sættes gang i en festlig forestilling med demo af fyrværkeri ved rundkørslen ved Vorkvej 1. Demofyrværkeriet går i gang klokken 19.30.

- Det kommer naturligvis til at foregå under coronavenlige forhold. Folk kan komme i deres biler og holde ned langs vorkvej og også ind ad Egtved Holt, og på den måde kan de fra deres biler se det hele ret godt, forklarer Morten Hansen, der opfordrer til, at folk bliver inde i deres biler under showet.

Annonce

Bragende salg

- Salget brager allerede nu derudad. Vi har virkelig fået travlt. Kun en fjerdedel af vores kunder kommer faktisk i butikken og handler. Resten handler online via vores webshop med vores krudt-to-go-koncept. Det er bare en succes. Jeg oplever, at kunderne i den grad har taget det til sig og handler online. Jeg kan klart anbefale andre at sælge på denne her måde, fortæller Jes Graasbøl fra Saturn Fireworks ved Almind.

Samtidig er han glad for, at han nu alligevel kan holde åbent for fysisk salg.

- Jo, det er bestemt godt, at folk nu har fået mulighed for at komme hos os og se på varerne først. En kombination af begge muligheder er jo perfekt. Vi er klar i butikken og overholder naturligvis alle coronaretningslinjer, så folk trygt kan komme og handle, siger Jes Graasbøl.

Annonce

Ny hjemmeside og stor butik

En ekstra stor butik på 200 kvadratmeter. Det var hvad Jane Kjær Johansen havde gjort klar til fyrværkerisalget i år hos JKC Festfyrværkeri på Lergårdsvej 12. Først var det surt show, at hun så ikke kunne holde så meget åbent, som planlagt. Dernæst skulle der hu-hej-vilde-dyr oprettes en fuld funktionsdygtig webshop, så kunderne kunne serviceres denne vej. Og nu… kan hun alligevel slå dørene op og byde indenfor.

- Jeg må sige, at jeg godt nok har haft noget travlt med at få oprettet vores hjemmeside på ingen tid. Men hvor er jeg også bare glad for, at det nu er gjort, og samtidig er jeg nu superglad for at kunne betjene kunderne på bedste vis i butikken, hvor vi i år har ekstra meget plads til at der kan holdes god og stor afstand, lyder det fra Jane Kjær Johansen.

Alle tre forhandlere mærker, at salget allerede har forrykket sig, fordi mange kunder nu, før jul, har handlet nytårskrudt, og samtidig er de lettede over, at de dage, hvor de traditionelt har kunne sælge deres varer op til nytårsdag, nu igen er dage, hvor de kan servicere og sælge deres sprudlende varer.

Hos både M.S.H. Spring, Saturn Fireworks og JKC Fyrværkeri holder de åbent frem til og med 24. december, og så åbner de igen dørene for salget 27. december og frem til og med 31. december. Hos alle tre er der naturligvis åbent for salg af fyrværkeri alle dagene, hvor man kan bestille og derefter selv komme forbi og afhente.

Disse butikker må sælge fyrværkeri

Fyrværkeri er en dagligvare, hvorfor butikker, der alene sælger fyrværkeri, betragtes som dagligvarebutikker.

Det vil derfor fortsat være muligt at sælge fyrværkeri i nogle dagligvarebutikker. Derudover vil fyrværkeriforhandlere, der hovedsageligt sælger fyrværkeri (eller andre dagligvarer) også kunne holde åbent i perioden mellem jul og nytår.

Øvrige fyrværkeriforhandlere (eksempelvis byggemarkeder) kan alene sælge fyrværkeri ved fjernhandel, med mulighed for afhentning i butikken hhv. nu, hvis de er over 5000 kvadratmeter og efter 25. december, hvis de er under 5000 kvadratmeter.

Ved fjernsalg skal øvrig relevant lovgivning, herunder lukkeloven, fortsat overholdes. Og der skal være anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen inden salget åbner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce