Annonce
Egtved Posten

Månedens kunstner: En mangfoldig verden af glas, keramik og maleri

Mytiske figurer, drømme og indre rejser, er noget af det, som man i en mangfoldighed af kunstneriske og farverige værker kan finde hos kunstneren Vibeke Skov, der bor i et eventyrligt søhus.
Annonce

Nørup: Ved Engelsholm Slot, lige ned til søen, ligger Søhuset. Her mærker man nærværet af naturen, og her kan man lade roen sænke sig. I Søhuset bor Vibeke Skov, og det har hun gjort siden 2001. Både udenfor og inde oser det af kreativitet, farver, fortællinger og ikke mindst vidner stedet på en stor produktivitet. Altsammen fra Vibeke Skovs hånd og altsammen fyldt med sjæl og godt håndværk.

Søhuset har siden 2010 gennemgået adskillige om og tilbygninger. I 2010 blev den sidste udvidelse færdig, og den private bolig ligger nu på første sal. I stueetagen finder man galleri, værksted og kursusfaciliteter. Her får øjet konstant noget nyt og spændende at se på. Glasmosaikker og glasudsmykninger er alle vegne - endda i loftet, i dørene og i gulvene. Ved vinduerne hænger “gardiner” af glas, der er skulpturer af både glas og keramik, der er farverige malerier. I værkstedet er der højt til loftet. Her finder man glasovne, et kæmpe bord, hvor der især arbejdes med glas, og der er et område, hvor Vibeke Skov lader den maleriske verden dominere.

Annonce

Lever af sin passion

Vibeke Skov er født i 1954 og er vokset op i Kerteminde. Hun er uddannet cand. psyk fra Aarhus Universitet og videreuddannet i kunstterapi i USA og England, hvorefter hun i 2013 forsvarede sin Ph.D-afhandling i kunstterapi ved Aalborg Universitet. Hun er grundlægger af kunstterapiuddannelsen, Institut for Kunstterapi, der lige nu har til huse i Gadbjerg, men det er planen, at hun til marts 2020 flytter det hele til Søhuset.

Hun kombinerer i dag arbejdet glas-, keramik- og malerkunsten med perioder, hvor hun kører uddannelsesforløb i sit kunstterapi-institut. Faktisk har Vibeke Skov altid levet af at beskæftige sig med kunst og psykologi, og man mærker tydeligt, at det er en stor passion for hende.

Annonce

Drømmene, myterne og alt det der kommer indefra

- Der er så mange spændende områder at beskæftige sig med, når man skal udtrykke sig i kunsten. Jeg er gået mere over til at arbejde med maleriet nu, og her udforsker jeg for tiden historien om gralmyten og parsifal der jagter den hellige gral i sin søgen på at finde ind til sig selv, siger Vibeke Skov imens hun viser malerier frem, hvor man i et nærmest kubistisk formsprog ser, hvordan Parsifal blandt andet spilder vin ud af en gral eller hvordan han er i dialog med andre omkring sig.

I det hele taget er Vibeke Skov optaget af det psykologiske, det der kommer indefra, hvor ikke mindst drømmene spiller en stor rolle.

- Naturen herude er helt klart med til at inspirere mig, men det er ikke fordi jeg gengiver fuglene, blomsterne og den slags. Det der interesserer mig er mere alt det, der kommer indefra, forklarer Vibeke Skov.

De fleste kender hende sikkert for hendes glaskunst, som hun startede med at lave helt tilbage i 1993. Hun har gennem tiden tillært sig mange glasteknikker, og produktiviteten har været stor. Teknikken hun arbejder med i dag hedder glasfusing, fordi hun mener, at der her ligger de største muligheder med hensyn til at skabe billeder. Når det så er sagt, må det også fortælles, at akrylmaleriet er det medie der for tiden er begyndt at dominere hos hende.

Annonce

Kig forbi

At besøge Vibeke Skov, hendes hjem, galleri og værksted er nærmest en eventyrlig oplevelse. Stedet vidner på en stor produktivitet, og som før nævnt er der, uanset hvor blikket falder, noget nyt og spændende at betragte.

Man kan på Vibeke Skovs hjemmeside finde nærmere oplysninger omkring, hvordan man kan få lov til at komme og se hendes galleri og værksted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce