Annonce
Egtved Posten

Måske bofællesskab kunne være vejen frem

Dagen bestod af både infomøde og mulighed for at snuse rundt i de to eksempellejligheder, som var fint indrettede af frivillige fra Stensvangs Venner og Bredsten Balle Seniorer. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Omkring 75 nysgerrige ældre fik lov at kigge ind hos Erna og Bent, da Vejle Kommune holdt informationsmøde om et muligt ældrebofællesskab i Bredsten.
Annonce

Bredsten: Kan det være en løsning at flytte i bofællesskaber, når man kommer op i alderen og måske er blevet ensom, ens børn og andre pårørende bor langt væk og ikke lige kan træde til, eller man for eksempel er blevet utryg ved at bo alene?

Rundt om i landet er der lange ventelister til bofællesskaber for ældre, og nu vil Vejle Kommune undersøge, om der i lokalbefolkningen er den samme store interesse.

Derfor inviterede kommunen tirsdag eftermiddag til informationsmøde på Plejecenter Stensvang i Bredsten, hvor der lige nu i forbindelse med plejecentret er 13 ledige lejemål med tilhørende fællesarealer, motionsrum og mere til.

Omkring 75 ældre dukkede op. De var nysgerrige for at høre og se nærmere.

Ældrebofællesskab i Bredsten

  • Idéen er at omdanne de ældreboliger, som ligger i tæt tilknytning til Plejecenter Stensvang, og som tidligere blev brugt til midlertidige pladser til borgere med svær demens, til et moderne bofællesskab med ældreboliger og fællesområder.
  • For at blive en del af dette bofællesskab skal man være visiteret til at kunne få ældrebolig ved Vejle Kommune.
  • Domea ejer bygningerne og arealerne omkring, og det vil være Domea, man skal betale husleje til. Men det er Vejle Kommune der administrerer, hvem der kan leje sig ind og være en del af bofællesskabet.
  • Der er 13 lejligheder i bofællesskabet. De fleste er på omkring 60 kvadratmeter, men man skal også tage i betragtning, at fællesarealerne er en del af lejemålet.
  • Lejlighederne er i god stand, og der skal ikke gøres mange fysiske tiltag, inden de kan stå klar til indflytning.
  • Først skal der rent politisk sættes kriterier for det visiterede ældrebofællesskab, hvilket man i Vejle Kommune vil gøre senest januar 2020.
Annonce

Man skal ville det

Og et indtryk af, hvad dét at bo i bofællesskaber er, fik de.

Seniorchef i Vejle Kommune Helle Brinch indledte dagen med at sætte ord på, hvad dét at være en del af et fællesskab kan give rent menneskeligt. Hun talte om medansvar, tryghed og dét at tage et aktivt valg.

- Vi ønsker jo alle sammen at være noget for nogen, og det kan man for eksempel være, når man er en del af et fællesskab, lød nogle af ordene fra Helle Brinch.

Hun kom blandt andet også ind på, at hvis man ønsker at være en del af fællesskabet, så skal man være indstillet på at yde en aktiv indsats.

- Man skal gå aktivt ind i fællesskabet, og man skal ville noget, sagde hun.

På dagens program var også rundvisninger på stedet. Her kunne man danne sig et indtryk af de fysiske rammer ved at kigge ind i to af lejlighederne, hvor frivillige fra Stensvangs Venner og Bredsten Balle Seniorer havde indrettet det hjemligt og hyggeligt med udlånte møbler fra Kirkens Korshær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce