Annonce
Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Morten Skovlund, Socialdemokratiet. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kommunalvalget er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat de lokale politikere stævne i Tørskind Grusgrav. Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november. I denne artikel kan du læse om Morten Skovlund (S).

Hvem er du, som person?

Mit navn er Morten Skovlund, og jeg bor i Skibet med min kone Anita og vores tre børn - Magnus, Astrid og Mathilde. I 2017 blev jeg valgt til Vejle Byråd med 759 personlige stemmer.

Mit arbejdsliv startede på Bredsten Skole, i den daværende Egtved Kommune. Jeg har et stort netværk og interesse i Egtved-egnen. Som formand for Lokalrådet i Skibet arbejdede jeg tæt sammen med lokalrådene i området. Jeg har min partiforening i Egtved, fordi jeg mener, at det er vigtigt, at Egtved og omegn også har en stærke repræsentanter i Vejle Byråd med viden og indblik i området. I dag arbejder jeg som uddannelsesvejleder og vejleder for unge med særlige behov i Vejle Kommune. Et arbejde, der giver mig stor indsigt i kommunens mange siloer - som vi skal arbejde hårdt for at få nedbrudt.

Annonce

Jeg er rundet af fællesskaber, som har været et meget stort engagement for mig, inden jeg kom i byrådet. Lokalråd, forenings- og frivilligt arbejde. Selvom tiden er blevet mindre nu, så holder jeg fast i alle de fællesskaber, jeg kan. For det giver så meget til det arbejde, vi laver i byrådet.

For mig er der ingen tvivl om, at jeg først og fremmest er far og ægtefælle - og derefter politiker. Familiens opbakning betyder alt i forhold til alt det, jeg kaster mig ud. I det politiske arbejder jeg ordentligt og konstruktivt og meget gerne politisk bredt. Hellere en bred politisk aftale, der gavner flere, end små personlige sejre, der ofte gavner få.

I min fritid er det at opleve naturen sammen med familien en stor interesse, både lokalt, i Danmark og i norden. De seneste år er jeg begyndt at landskabsfotografere - hvilket Egtvedegnen jo rummer en utømmelig kulisse til.

Hvorfor er det vigtigt for dig at være en del af Vejle Kommunes byråd?

At sidde i Vejle Byråd giver kun mening, hvis man ønsker at være med til at forme og udvikle vores store og på rigtig mange områder gode kommune. Hvis ikke man har visioner og drømme, så skal man lade være. Som kommune kan vi meget mere end det, vi viser i dag - hvis vi sammen tør være ambitiøse. Og det er påkrævet at ville mere, når det drejer sig om servicen til vores borgere - både de yngste og de ældste. Vækststrategier skal ikke blot handle om at trække flere borgere til, men i den grad også udvikle det eksisterende for de, der allerede bor i kommunen. Vi skal og må være langt mere ambitiøse på den grønne omstilling, på vores natur- og miljøindsats - det skylder vi de kommende generationer
Er det urealistisk at nå de drømme, vi sætter os sammen? På ingen måde, det viser vores mange mindre lokalsamfund rundt om i vores store kommune. De sætter alle barren meget højt - og lykkes med rigtig meget i fællesskab. For mig er det vigtige ved at sidde i byrådet, at arbejde for at skabe en kommune i balance - med rod i stærke lokalsamfund. Og så er det vigtigt at vise, at det breddesamarbejde nu engang er det bedste for vores fælles kommune.

Hvilke forbedringer eller ændringer er der brug for på Egtved-egnen?

Vi skal som kommune understøtte den vækst, som rigtig mange områder i Egtved og omegn oplever i disse år. Vi skal som kommune vise, vi tror på potentialerne ved at sikre kommunale udstykninger. Vi skal sikre, at infrastrukturen følger med - både for de bløde trafikanter og i forhold til den kollektive trafik. Det skal være muligt at bosætte sig uden at skulle have bil - også på Egtved-egnen. Jeg vil arbejde for, at vores foreningsliv får gode rammebetingelser for at kunne skabe fællesskaber for mange også uden for de store vækstområder i vores kommune. Og så skal vi have bundet sløjfe på “Egtvedpigens Grav” - så Egtved-egen får endnu et godt trækplaster for turister, der kan understøtte det lokale erhvervsliv.

Egtved Posten fik sig et lille "stævnemøde" i Tørskind Grusgrav med kandidaterne til byrådet i Vejle Kommune. Alle kandidater har stærke relationer til Egtved-egnen. Fra venstre ses Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V). Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kandidaterne på Egtved-egnen

Egtved: Egtved-egnen har sin helt egen historie, sit eget særpræg og egne behov, men egnen er samtidig også en vigtig del af Vejle Kommune på alle mulige måder.

Kommunalvalget 2021 er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V) stævne i Tørskind Grusgrav, hvor både storslået natur og kunst går op i en højere enhed.

Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november.


Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce