Annonce
Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Søren Peschardt (S)

Søren Peschardt, byrådskandidat, Socialdemokratiet. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kommunalvalget er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat de lokale politikere stævne i Tørskind Grusgrav. Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november. I denne artikel kan du læse om Søren Peschardt (S).

Hvem er du, som person?

Jeg er født og opvokset i Egtved og har i en lang årrække været engageret i det lokale foreningsliv. Igennem flere år har jeg været aktiv også i idrætsforeningens bestyrelse og som formand for Egtved Hallen. Jeg er gift med Dorte, der er skoleleder på Sct. Norberts Skole. Dorte kommer fra Bredsten, så vi har stor tilknytning til dette område. Vi har Signe, der lige nu læser i Paris, og Jens, der spiller håndbold i Kolding.

Jeg er positiv og nysgerrig, og jeg stortrives i mødet med mennesker. Såvel de der er et svært sted i livet og har brug for hjælp til at finde vej, som de mange ildsjæle og idérige mennesker, jeg er så heldig at møde - også via mit politiske virke. Jeg er optaget af at møde de politiske opgaver med gåpåmod, grundighed og ordentlighed. På baggrund af mit arbejde som landmåler har jeg et solidt kendskab til geografien og potentialet i vores kommune.

Annonce

Jeg bliver ekstra glad af udeliv - og jeg kobler af ved at gå, løbe eller cykle en tur - helst i den helt enestående natur, vi jo bor lige midt i.

Hvorfor er det vigtigt for dig at være en del af Vejle Kommunes byråd?

Fordi jeg ved, at jeg kan gøre en positiv forskel, og det brænder jeg for fortsat at gøre. Jeg har været i lokalpolitik, siden dengang det hed Egtved kommune i 2001. Egtved var en rigtig god kommune – og der er stadig meget arbejde, der skal gøres, hvis ”Egtved-potentialet” skal komme hele Vejle kommune til gavn. Vi kan så meget - og meget af det kommer til at ske, hvis vi vil det nok. Den sti vil jeg gerne træde sporene for.

Hvilke forbedringer eller ændringer er der brug for på Egtved-egnen?

Som lokalpolitiker ser jeg det som min opgave at skabe rammer for det gode liv i hele vores kommune.

Det er mit fokus at fastholde, udvikle og fremtidssikre også vore lokale bysamfund ved at sikre, at der til stadighed er et varieret udbud af (også) kommunale byggegrunde.

I flere af vores lokale byområder skal der være mulighed for at etablere mindre erhverv – det sikrer liv og sammenhængskraften i lokalområderne, og det danner rammen for en positiv udvikling.

Vores forenings-, idræts- og kulturliv skal have mere politisk opbakning. De penge, vi investerer i det område, kommer ofte flerfoldigt igen – for eksempel via givende fællesskaber, tryghedsskabende samvær og bare bedre livskvalitet. Livsglæde smitter og helbreder ensomhed.

Vejle Ådal er vores fælles juvel, og sammen med Randbøl Hede er den vores ”åndehul, lunge og lise”. Jeg er ovenud glad for, at det via godt samarbejde også med lokale ildsjæle lykkedes at friholde disse områder for det altoverdøvende støjinferno, en motorvej her ville have været. På grund af udygtigt politisk arbejde i Vejle byråd, var det meget tæt på at gå galt. Den eneste grund til, at vi fik det forhindret var, at vi var mange lokale, der kæmpede sammen.

Lokalt i Egtved skal der skabes bedre tryghed i området omkring Tinghøj – og det skal gøres nu. I første omgang ved at ledsage udgang – og senest om to år skal de nye fysiske rammer, der passer til målgruppen, stå færdige. Der er en række trafikale tiltag, der skal gøres, og som er en naturlig konsekvens af, at byen vokser, og at trafikintensiteten stiger.

Egtved Posten fik sig et lille "stævnemøde" i Tørskind Grusgrav med kandidaterne til byrådet i Vejle Kommune. Alle kandidater har stærke relationer til Egtved-egnen. Fra venstre ses Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V). Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kandidaterne på Egtved-egnen

Egtved: Egtved-egnen har sin helt egen historie, sit eget særpræg og egne behov, men egnen er samtidig også en vigtig del af Vejle Kommune på alle mulige måder.

Kommunalvalget 2021 er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V) stævne i Tørskind Grusgrav, hvor både storslået natur og kunst går op i en højere enhed.

Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce