Annonce
Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Sten Byriel (LA)

Sten Byriel, byrådskandidat og regionsrådskandidat til Region Syddanmark, Liberal Alliance. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kommunalvalget er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat de lokale politikere stævne i Tørskind Grusgrav. Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november. I denne artikel kan du læse om Sten Byriel (LA).

Hvem er du, som person?

Jeg hedder Sten Byriel, jeg er født i Horsens og uddannet som operasanger fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater. Den scene blev min faste base i min lange internationale operakarriere. I 2020 fik jeg stilling som chef i Vejle Kommune for blandt andet Musikskolen. Mødet med den kommunale virkelighed blev en øjenåbner for mig. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at vores skattekroner blev forvaltet så katastrofalt. Mit forsøg på at rette op på tingene blev mødt med massiv modstand fra både de ansatte, deres fagforeninger og til sidst fra den kommunale forvaltning – og det endte med, at jeg fratrådte stillingen – meget klogere og klar til at ændre systemet gennem mit politiske arbejde, og det er grunden til, at jeg stiller op som spidskandidat til både kommune- og regionsvalget for Liberal Alliance.

Jeg har et liberalt menneskesyn. Jeg tror på mennesker, og tror på, at vi selv kan tage ansvar for vores eget liv.

Annonce

Individets ret til frit at gøre, hvad det vil, så længe det ikke skader andre eller berøver deres frihed – den ret kæmper jeg for dagligt.

Jeg er gift med Torben, der er speciallæge i samfundsmedicin og ansat i Styrelse

n for Patientsikkerhed. Vi har et oldebarn, otte børnebørn, tre voksne stedbørn og syv granddanoiser.

Hvordan det hænger sammen, er en lang historie – som I har til gode.

Hvorfor er det vigtigt for dig at være en del af Vejle Kommunes byråd?

Jeg vil være den liberale vagthund, der vil sikre, at den skat, vi betaler, bliver brugt optimalt.

Infrastrukturen i Vejle By SKAL der gøres noget radikalt ved. Uhrhøjsringvejen skal føres over Grejsdalen til motorvejsnettet i Vejle N. Havnetunnelforbindelsen er en nødvendighed – lad os nu komme videre!

Vejle Kommune er så meget mere end Vejle By – lokalrådene skal have meget større indflydelse, end de har i dag. Det er borgerne, der ved, hvad der er bedst for den lokale udvikling.

Vi skal have flere private børneinstitutioner, skoler, plejehjem og så videre, og de offentlige tilbud skal være mere forskellige, end de er i dag – det er dit liv, og det er dig, der skal kunne vælge, hvad der er bedst for dig.

Vores fremtid er vores børn. Jeg vil arbejde for, at børn og unges dannelse kommer i fokus. Et Børnekulturhus med både private og offentlige tilbud står meget højt på min ønskeliste – gerne den genopførte Godsbanegård med børnebibliotek, undervisningsfaciliteter til musik, dans og andre kreative fag, børnebio, børneteater, familierestaurant og så videre.

Hvilke forbedringer eller ændringer er der brug for på Egtved-egnen?

Vi skal finde egnede arealer til erhvervsudstykning. Musik- og kulturlivet skal have et boost.  Visitationen til vores socialpædagogiske institutioner skal være sådan, at det passer ind i det liv, der leves i Egtved. Vi skal sikre vores børn og unges færdsel til og fra skolen.

Egtved Posten fik sig et lille "stævnemøde" i Tørskind Grusgrav med kandidaterne til byrådet i Vejle Kommune. Alle kandidater har stærke relationer til Egtved-egnen. Fra venstre ses Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V). Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kandidaterne på Egtved-egnen

Egtved: Egtved-egnen har sin helt egen historie, sit eget særpræg og egne behov, men egnen er samtidig også en vigtig del af Vejle Kommune på alle mulige måder.

Kommunalvalget 2021 er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V) stævne i Tørskind Grusgrav, hvor både storslået natur og kunst går op i en højere enhed.

Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november.


Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce