Annonce
Egtved Posten

Mød Egtved skabte liv i gadebilledet

Agnes Skovsende fik fikset lokkerne under åben himmel ved Frisør V, mens det myldrede med mennesker på Aftensang. Mange havde valgt at lave en familietur ud af dagen. Foto: Mette Mørk

Mød Egtved fik en succesfuld debut og tiltrak mange besøgende søndag. Dog var der flere Egtved-borgere end potentielle tilflyttere at finde i det pulserende gadebillede.

Annonce

Egtved: Egtved satte søndag nye standarter for, hvordan dedikerede kræfter kan finde sammen og fremhæve de mest flatterende facetter ved deres hjemstavn.

Små fire måneder efter, at BID-samarbejdet holdt sit første møde, formåede de involverede parter at skabe ét stort fællesarrangement, Mød Egtved, som ikke kun skulle glæde bysbørnene, men forhåbentligt også tiltrække opmærksomhed fra mulige tilflyttere.

Således holdt stort set hele byen åbent hus fra kl. 10-15 søndag. Alle butikker holdt åbent, skolen, plejecentret og museet bød indenfor, og det årlige kræmmermarked fyldte i gaderne. Håndværkere og foreninger viste fanen, mens der flere steder var musik, dans, ponyridning og andre aktiviteter, for blot at nævne et par punkter fra det tætpakkede program.

Initiativet udløste et flot fremmøde i gaderne. Dog kom mange hovedsageligt fra Egtved eller en af de omkringliggende byer.

BID-samarbejdet

Bag søndagens store arrangement stod det lokale BID-samarbejde (Business Improvement Districts, red.). BID-samarbejdet er kendt fra blandt andet Vejle og har til formål at samle lokale kræfter på tværs af erhvervsliv, foreninger, institutioner, udlejere og andre aktører for sammen at udvikle byen.

BID-samarbejdet startede med et møde i Egtved i maj, hvor cirka 70 deltog. Mød Egtved er samarbejdets første arrangement sammen.

Mød Egtved tiltrak besøgende i alle aldre med sit tætpakkede program. Foto: Mette Mørk
Annonce

Bysbørn vender hjem

Et par af dem var Jesper og Sarah Vogensen, der havde taget deres lille datter Karla med ud i barnevognen og osede rundt blandt kræmmerboderne på Aftensang. Sidste år rykkede parret fra Vejle og ud til postnummer 6040.

Dermed repræsenterer de en af de målgrupper, som BID-samarbejdet håber at fange med Mød Egtved: de unge børnefamilier, der leder efter huspriser og institutioner, et stærkt foreningsliv og let adgang til eksempelvis Kolding og Vejle.

- Jeg er vokset her, men dengang skete der slet ikke så meget i byen, som der gør nu, og jeg kender mange, der ligesom mig er kommet tilbage, efter de er færdige med at uddanne sig og selv skal have børn, siger Jesper Vogensen.

- Der er gode institutioner og handlemuligheder, og så gør de virkelig meget for byen, supplerede hustruen.

Samme historie kunne Lisbeth Andersen fortælle. Efter at have boet i flere andre byer er hun også vendt tilbage til sin barndomsgade, og også hun har bragt en ny person med sig.

- Jeg har blandt andet boet i Vejle og Aarhus, mens jeg uddannede mig, men min familie er her, og byen har også et godt foreningsliv, så jeg flyttede tilbage. Men jeg tog da en med, fortæller hun med et smil og en henvisning til sin mand, som hun har slået sig ned i byen og fået to børn sammen med.

Så selvom Egtved-borgerne udgjorde flertallet af deltagerne til søndagens arrangement, var der masser af beviser i gadebilledet på, at Egtved også er en attraktiv by for børnefamilier.

Mød Egtved fyldte gaderne med liv, glade ansigter og gode tilbud frem til kl. 15.

Ved Frisør V kunne man få sig en pink frisure og et kræmmerhus med popcorn, hvilket var et stort hit blandt de mindste. Foto: Mette Mørk
Under Mød Egtved var der naturligvis også adskillige Egtved Piger at spotte i gaderne. Foto: Mette Mørk
Man kunne gøre sig et kup i kræmmerboderne. Arrangørerne havde valgt at lægge Mød Egtved samme dag som det årlige kræmmermarked. Foto: Mette Mørk
Canyon Liners gav en smagsprøve på deres dans, blandt andet på Aftensang. Foto: Mette Mørk
Håndværkerne var også inkluderet i søndagens arrangement og bød på en tur op i højderne ved Egtved Smedie. Foto: Mette Mørk
Mød Egtved blev et arrangement for alle. Både de unge og de gamle, de tobenede og de firbenede. Et par udstillede brandbiler blev der også plads til. Foto: Mette Mørk
Der var godt med liv i gaderne hele søndagen, hvor vejrguderne var forholdsvis venlige og nøjedes med kun at sende et par dråber ned over Egtved. Foto: Mette Mørk
Der var mange lokale lækkerier at smage på under Mød Egtved. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce