Annonce
Egtved Posten

Mød Karen, Frederik og Birgit, få en pakke og sæt dig bag skærmen

Fredag 20. november vil Frederik Friborg Nielsen, projektudvikler i Vejle Kommune, sammen med to af byens frivillige aktører og medlemmer af byudviklingsgruppen Karen Schmidt og Birgit Thomsen stå klar med uddelingen af byvisionspakker - krydret med ekstra gode sager. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
24. november kan være skelsættende for Egtveds fremtid. Her kan alle interesserede deltage i et virtuelt borgermøde. I skrivende stund har godt 60 personer tilmeldt sig.
Annonce

Egtved: End ikke coronakrisen kan sætte en stopper for drømmene og visionerne for Egtveds fremtid. For selvom man ikke kan mødes i større forsamlinger rent fysisk, betyder det ikke, at man ikke kan stikke hovederne sammen og udveksle tanker og idéer alligevel.

Derfor inviterer Vejle Kommune 24. november klokken 19.30 til 21.30 til et virtuelt borgermøde om Byvision Egtved for anden gang. Det første borgermøde blev afholdt 8. september, hvor processerne om visionerne for Egtved blev kickstartet. Her fik man blandt andet etableret en byvisionsgruppe bestående af 12 borgere, der sammen med kommunen siden har arbejdet flittigt for at skabe opmærksomhed omkring byvisionerne og ikke mindst for at inddrage så mange borgere, som muligt.

Siden har alle borgere på Vejle Kommunes hjemmeside for Byvision Egtved kunne bidrage med deres drømme om fremtiden for egnen, og det er blevet til i alt 223 bidrag, hvilket er rekordhøjt sammenlignet med Vejle Kommunes øvrige centerbyer, hvor man i Give fik 71 forslag, i Jelling 45 og i Børkop 34.

Annonce

Hundredvis af idéer og syv retninger

Alle bidragene fra det første borgermøde og fra hjemmesiden er nu blevet samlet, sat under lup og delt ind i kategorier. Byvisionsgruppen har været med til at se nærmere på de mange idéer, og i sidste ende er man hos Vejle Kommune med objektive øjne gået i dybden med de indgivne drømme og idéer, hvilket har resulteret i syv udviklingsretninger for Egtveds fremtid.

Udviklingsretningerne handler overordnet om byens ungdom, fællesskab, bosætning og vækst, kultur og idræt, naturen, handel- og erhverv og turisme, og de præsenteres nu i en såkaldt byvisionspakke.

Annonce

Frederik, Karen og Birgit deler pakker ud

Fredag 20. november kan man hente sig denne byvisionspakke på pladsen uden for Senge-Universet på Aftensang i Egtved fra klokken 14 til 17.

Her vil Frederik Friborg Nielsen, projektudvikler i Vejle Kommune, sammen med to af byens frivillige aktører og medlemmer af byudviklingsgruppen Karen Schmidt og Birgit Thomsen stå klar med uddelingen af pakkerne - krydret med ekstra gode sager.

Som en del af pakken får man nemlig en voucher, der gør det muligt, at hente sig lidt godt til maven i form af et lækkert stykke mødekage hos Egtved Bageri i dagene fra 21.-24. november, og ikke nok med det vil 20 personer ud af de, som kigger forbi foran Senge-Universet 20. november, kunne blive de heldige vindere af en lun leverpostej hos Røgeriet Egtved.

Det er også muligt at downloade Byvisionspakken via https://www.vejle.dk/ borger/ faa-indflydelse/ byvision-egtved-byvisionsmoede-24-november/ - hvor man også kan tilmelde sig borgermødet.

I skrivende stund har godt 60 personer meldt deres deltagelse til det kommende byvisionsmøde, og det er nogenlunde det samme antal som ved det første kickstartende møde, men Frederik Friborg Nielsen håber, at endnu flere vil tilmelde sig denne gang.


Vi håber på, at endnu flere har lyst til at deltage 24. november end ved vores første møde, især nu hvor så mange har været involveret og bidraget med deres idéer i den seneste tid.

Frederik Friborg Nielsen, Projektudvikler, Vejle Kommune


- Vi håber på, at endnu flere har lyst til at deltage 24. november end ved vores første møde, især nu hvor så mange har været involveret og bidraget med deres idéer i den seneste tid, lyder det fra Frederik Friborg Nielsen.

Annonce

Sådan forløber mødet

På byvisionsmødet tirsdag aften byder borgmester Jens Ejner Christensen velkommen til deltagerne, inden de syv foreslåede udviklingsretninger præsenteres ganske kort.

Derefter fordeles deltagerne i mindre grupper for at drøfte udviklingsretningerne, inden der skal stemmes om den retning, man synes bedst om. Dermed reduceres antallet fra fem til tre udviklingsretninger.

Alle kan være med

  • Uanset udstyr og programmer kan alle deltage i byvisionsmødet. Computer, iPad eller smartphone kan benyttes. Det vigtigste er en stabil internetforbindelse.
  • Det er også i orden at sidde sammen som en gruppe og deltage i mødet, så længe man overholder retningslinjer om forsamlinger og afstand.
  • Ved tekniske problemer kan projektleder Peter Sepstrup fra Vejle Kommune kontaktes på pekse@vejle.dk eller 76 81 22 75.
  • Mødeoplæggene optages, så det efterfølgende er muligt at gense oplæggene på www.vejle.dk/byvisionegtved

Og sådan fortsætter endnu en omgang med drøftelse og afstemningen, inden der til sidst er valgt én udviklingsretning. Det er denne, der skal arbejdes videre med i byvisionen, som skal endelig vedtages af byrådet i foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce