Annonce
Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Lokale kunstnere på Egtved-egnen er også med i "Kunst i Vejle og omegn", hvor de åbner dørene til publikum. Fra venstre ses Hanne Jette Guttesen, Ulla Hansen og Kent Nørby Andersen, der alle glæder sig til at byde publikum velkommen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Når “Kunst i Vejle og omegn” holder åbne døre under titlen “Mødet mellem kunstneren og publikum”, er der også rig mulighed for at besøge fire lokale kunstnere på Randbøl-egnen og ved Ødsted.

Randbøl/Ødsted: Kent Nørby Andersen, Hanne Jette Guttesen, Ulla Hansen og Mark Breindahl. Det er de fire lokale kunstnere, som er en del af “Kunst i Vejle og omegn”, der i år tæller intet mindre end 60 kunstnere, som man kan møde 34 steder rundt i hele Vejle Kommune. Og de vil alle så gerne, at der kommer masser af besøgende og ser, hvad det er de bruger tid, tanker og talenter på at skabe i kunstens navn.

- Alle er velkomne til at kigge forbi, og så er der jo det ekstra plus, at vi fire alle bor i meget naturskønne områder, så der kan blive nogle virkelig smukke og særlige ture man tager, hvis man kommer forbi hos os, lyder det fra de lokale kunstnere.

“Kunst i Vejle og omegn” foregår 4. og 5. september mellem klokken 11 og 17 begge dage.

Annonce

Hanne Jette Guttesen

For Hanne Jette Guttesen er det første gang, at hun deltager i åbne døre, men faktisk er hendes døre ofte åbne ved hendes atelier og galleri “Galleri Fjosið”, som er en del af hjemmet ved Bindeballe, hvor bygningerne kan dateres tilbage til 1824.

Hanne Jette Guttesen er særligt fascineret af Færøerne, hvortil hun har nær tilknytning. Hendes mand er nemlig færing og sammen rejser de ofte til hans hjemstavn.

- Motiverne i mine værker er for eksempel fugle, får, huse, natur med grønne bjerge, klipper vand og himmel, men jeg maler også abstrakt. I den senere tid er jeg også begyndt at eksperimentere med flere malerteknikker og bruger for eksempel opvaskebørster til at male med, forklarer Hanne Jette Guttesen.

De fleste af hendes værker er akrylmalerier.

Maleri af Henne Jette Guttesen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Kent Nørby Andersen

Når man træder indenfor hos billedkunstneren Kent Nørby Andersen, åbner sig en verden af akrylmalerier og i særdeleshed grafiske tryk med fuglemotiver.

- Jeg er blevet meget begejstret for grafikken, hvor jeg er fascineret af teknikken kolografi, så det arbejder jeg rigtigt meget med lige for tiden, fortæller kunstneren, og han fortsætter:

- Man ved aldrig helt, hvad der kommer ud af trykpressen med denne her teknik, så det er lige spændende, hver gang man løfter trykken. Grafikken står meget skarpt og klart, og der er ikke ret meget der distraherer. En sort-hvid fugl med en hvid bund - det kan jeg virkelig godt lide. Jeg arbejder dog ikke bare på papir, men bruger mange andre materialer, som for eksempel bogomslag og gamle dokumenter.

Hos Kent Nørby Andersen finder man også en mangfoldighed af akrylmalerier, hvor motiverne også ofte inkluderer dyr, som elge, fugle, harer og får.

Kent Nørby Andersen har gennem flere år været en del af åbne døre i Vejle.

Kolografi med trane af Kent Nørby Ander Privatfoto
Annonce

Ulla Hansen

Her er det fotografiet der fylder i kunstnerens univers. Indtil 2019 var det maleriet, som fyldte mest hos hende, indtil nu, hvor fotografiet har taget over. Ulla Hansen elsker at drage ud i naturen med sit kamera og fange øjeblikket.

- Det er primært dyr i naturen i action, der optager mig, men jeg har også været så heldig at være i Indien, hvor jeg især var optaget af at fotografere mennesker med karakter, lyder det fra kunstneren.

Og hun fortsætter:

- Men altså for eksempel er jeg vild med at fotografere måger, og hvis jeg kan fange øjeblikket, så er det rigtigt godt. Mågen er en ekstremt udskældt fugl, men at se hvor dygtige og frække de er… Det er altså fascinerende, og så især at kunne fange bevægelserne.

For Ulla Hansen er det også vigtigt, at hendes værker besidder “noget der kradser og har kant”. Det må ikke være for pænt og perfekt.

Både Ulla Hansen selv og hendes værker kan man møde i den kommende weekend, hvor hun udstiller hos Mark Breindahl.

Foto af måge i bevægelse. Foto: Ulla Hansen
Annonce

Mark Breindahl

Når man træder indenfor hos Mark Breindahl, vil der være noget for øje og sind i nærmest hver eneste afkrog af både hans galleri, i atelieret, i hans garage, i privatboligen og endda udendørs.

Hans kunst favner bredt, og især surrealistiske akrylmalerier og portrætter af kendte personligheder hører til hans billedunivers.

- Det giver mig bare så meget at kunne male og være helt væk i processen, og så er jeg samtidig perfektionist og elsker at udforske mange teknikker. Det kan selvfølgelig godt udfordre det der med, at man helst skal have en bestemt stil. Men jeg synes også, at ærlig kunst, der udtrykker det, som man har på hjertet, er vigtig, forklarer Mark Breindahl, der glæder sig til at åbne dørene til hans kunstneriske hjem sammen med fotokunstneren Ulla Hansen.

Akrylmaleri Mark Breindahl. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Mark Breindahl og Ulla Hansen byder indenfor til kunstens univers på Bindeballevej 59, Randbøl. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Her finder du kunstnerne

Kent Nørby Andersen, Vesterbyvej 60, Ødsted

Hanne Jette Guttesen, Tingkærvej 9, Bindeballe, 7183 Randbøl

Mark Breindahl og Ulla Hansen, Bindeballevej 59, 7183 Randbøl

Alle steder er åbne 4. til 5. september klokken 11 til 17.

Læs mere på www.åbnedøre-vejle.dk

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce