Annonce
Egtved Posten

Marianne kan fejre 30 år med fødder og velvære

Marianne Amstrup har haft "Mariannes Fodklinik" i 30 år. Det fejrer hun 31. januar i Egtved Gamle Missionshus. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Marianne Amstrup åbnede 2. januar 1990 dørene for allerførste gang til “Mariannes Fodklinik” i Egtved. Der er nu gået 30 med fødder, velvære og masser af gode kunder, og det vil hun gerne fejre.
Annonce

Egtved: - Det er slet ikke til at forstå, at der er gået så mange år. Tiden er bare fløjet afsted, siger Marianne Amstrup, der 2. januar 1990 tog springet og blev selvstændig med virksomheden “Mariannes Fodklinik”. Nu er der gået lidt mere end 30 år og der er stadig godt gang klinikken, der alle årene har haft adresse på Æblehaven 9 i Egtved.

- Jeg kan huske, at jeg fejrede 10-års jubilæum, men jeg fik ikke fejret dengang klinikken havde eksisteret i 25 år, og så var det jeg tænkte, at nu må jeg hellere gøre det. Også fordi det har været nogle gode år. Så derfor holder jeg åbent hus og fejrer de 30 år i Egtved Gamle Missionshus 31. januar, forklarer Marianne Amstrup, der i samme åndedrag udtrykker stor glæde ved tanken om, at det dengang i 1990 var den helt rigtige beslutning at starte som selvstændig.

Da Marianne Amstrup startede fodklinikken tilbage i januar 1990 broderede hendes mor dette billede med pingviner, hvorpå der i bunden står skrevet "Også vi må have gode fødder". Billedet holder Marianne meget af, og det hænger stadig i klinikken. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Startede fordi

Oprindeligt arbejdede Marianne Amstrup som sygehjælper, hvor det primært handlede om ældre mennesker. Hun var egentligt glad for faget, men med dengang to små børn og et hjem, der samtidig skulle passes, syntes hun ikke, at arbejdstiderne som sygehjælper var optimale. Derfor besluttede hun sig for, at der skulle en ændring til.

- Samtidig med, at jeg arbejdede som sygehjælper, uddannede jeg mig til fodplejer, og så snart jeg var klar til det, åbnede jeg klinikken, lyder det fra Marianne Amstrup, der videre forklarer, at hun nu selv kunne bestemme sine arbejdstider, og faktisk altid kunne være hjemme mens børnene var små, hvilket var en stor motivation for at blive selvstændig.

Gennem årene siden har hun haft utallige fødder mellem sine hænder, hvor hun har vasket, plejet, slebet, filet, fjernet ligtorne, rettet negle, masseret - og meget mere til.

- I mit fag kommer man meget tæt på de mennesker, som man behandler, og her er det med at kende til balancen i det. Og så synes jeg altid, at det er skønt at kunne være med til at skabe velvære for dem, lyder det fra Marianne Amstrup.

Og hun fortsætter:

- Mine kunder går altid lettet herfra. Mange fortæller, at det er som at gå på skyer af vat bagefter, og at det er rent velvære, og det er jeg rigtigt glad for at høre.

Annonce

Passer bedre på fødderne

- Gennem årene har der egentligt ikke været den store udvikling i faget som fodplejer, for det er jo meget basalt, hvad vi foretager os. Derimod har jeg lagt mærke til, at folk er blevet meget bedre til at pleje fødderne, og så har jeg fået mange flere yngre kunder, både mænd og kvinder, forklarer Marianne Amstrup. Der altså mere konstaterer en udvikling gennem årene i forhold til holdningen til fødder og velvære.

Annonce

Både ude og hjemme

Det er dog ikke blot i klinikken på Æblehaven man kan møde Marianne Amstrup. Tre dage i ugen kører hun rundt i hele gamle Egtved Kommune hos både private og ved eksempelvis et dagcenter i Vejen, og på plejecentrene Hejlskov, Stensvang og Ågården.

- Egentligt har jeg ikke nogen kolleger at sparre med i hverdagen, og det har jeg da manglet af og til, men til gengæld er jeg ret glad for det gode samarbejde jeg har med plejepersonalet på plejecentrene samt hjemmeplejen rundt omkring, siger Marianne Amstrup.

Når hun 31. januar i Egtved Gamle Missionshus mellem klokken 13 og 16 holder sit åbent hus-arrangement bedyrer hun, at det bliver med lidt lækkert til ganen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce