Annonce
Egtved Posten

Mere end 1500 Egtvedpigebrød solgt på blot en uge

Dan Mejsner der står bag Egtved Bageri er glad. Salget af Egtveds eget nye brød er gået forrygende. Arkivfoto: Mette Mørk

Egtved: Siden 22. februar har man kunne købe et helt særligt brød hos bageren i Egtved. Og for nu at bruge det velkendte udtryk, at “det er gået som varmt brød”: På blot en uge er der blevet solgt 1530 “Egtvedpige Brød”, hvilket begejstrer bagermester Dan Mejsner.

- Vi har ligget pænt vandret i bageriet. Jeg synes, at det er helt vildt, at vi har kunne sælge så mange brød, siger han.Vi har ligget pænt vandret i bageriet. Jeg synes, at det er helt vildt, at vi har kunne sælge så mange brød

Dan Mejsner, Egtved BageriOg fortæller videre, at folk er kommet langvejs fra for at købe bronzealderbrødet.

- Der har også været kunder fra Vejle, Kolding og Grindsted, og mange er kommet igen for at købe brødet. Det er helt vildt, at vi har kunnet sælge så mange brød.

Dan Mejsner har nu besluttet sig for at blive ved med at sælge brødet i bageriet, og samtidig bliver det nu udnævnt til at være Egtveds eget signaturbrød.

- Nu har Egtved deres eget brød, og det synes jeg giver god mening. Det fortjener Egtved, siger Dan Mejsner.

Kvinden bag opskriften, Lotte Brunbjerg, er stolt og glad over, at hendes opskrift på Egtveds, nu eget, bronzealderbrød, er blevet så populært, og samtidig har hun kun rosende ord tilovers for Dan Mejsner.

- Han har været rigtig god til at gengive mit brød, og han har også formået at give det den kærlighed, det fortjener, trods det, at det jo er en lidt anderledes procedure, som man bruger, når man skal producere mange brød på et bageri, fremfor, når man går derhjemme og pusler om dejen og bager brødet i en stegeso, som jeg gjorde, lyder det fra Lotte Brunbjerg, der ikke blot er den oprindelige skaber af brødet, men også selv, nærmest hver dag, har været forbi og købe et brød eller to.

Baggrunden

I anledningen af 100-års jubilæet for fundet af Egtvedpigen havde man i Egtved udskrevet en bronzealderbrødkonkurrence, og 21. februar kunne Dan Mejsner fra Egtved Bageri offentliggøre vinderen af denne konkurrence, som var blevet sat i søen i samarbejde med Egtvedpigens Venner og Egtved Handelsforening. Vinderen blev den 32-årige Lotte Brunbjerg med hendes helt særlige og velsmagende brød med blandt andet surdej, revne æbler og honning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce