Annonce
Egtved Posten

Methe byder på "Sang Camp" i sommerferien

Musiker og sanger Methe Danefeldt opretter "Sang Camp 2020" i sommerferien for børn og unge ved Jerlev. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I sommerferien har børn og unge på egnen mulighed for at dykke ned i sangens univers, når Methe Danefeldt holder "Sang Camp 2020- for børn".
Annonce

Jerlev: Sommerferien er lige om hjørnet. Det betyder også, at der for mange børn bliver tid til at gøre noget af alt det, som de ellers ikke har tid til og mulighed for. Nogle vælger at tage på fodboldskole, tennisskole og andre former for sportslige aktiviteter. Andre vælger at deltage på billedkunsthold og lignende kreative sommerkurser.

Men på egnen omkring Jerlev og Ødsted er der nu også et nyt og anderledes skud på stammen, nemlig "Sang Camp 2020 - for børn".

- Jeg har lagt mærke til, at der er masser af mulighed for sommerferieaktivitet, hvis man for eksempel gerne vil på fodboldskole, og så var det, jeg tænkte; "men hvorfor er der ikke noget for de, som gerne vil noget med musik og sang?", forklarer Methe Danefeldt, der herefter bestemte sig for at gøre noget ved den sag og nu står bag den kommende sangcamp, som vil komme til at foregå fra 7. til 10. juli i et lyst lokale med højt til loftet i forbindelse med hendes og familiens hjem.

Annonce

Hvis blot man elsker at synge

På sangcampen, som varer fire dage, handler det om mere end at synge.

- Vi skal naturligvis arbejde med sang på campen, men også med kroppen og mærke, hvor sangene sidder henne, lyder det fra Methe Danefeldt, der videre forklarer, at hun sammen med børnene vil komme til at lave sjove øvelser, som kan være med til at give dem større mod og i det hele taget gøre dem stærkere i sangen og indeni, blandt andet i forhold til dét at kunne synge foran andre.

Og hun tilføjer:

- Men det handler først og fremmest om, at man skal være vild med at synge, og så handler det meget mere om processen, end at skulle lave et færdigt produkt.

Annonce

Trygge rammer

Det er også vigtigt for Methe Danefeldt at give deltagerne på sangcampen nogle trygge rammer, som de kan udfolde sig i.

- Det er bare med at hoppe ud i det. Her hos mig sørger jeg for, at der er helt trygge forhold og  gode muligheder for at udvikle sig. Og så skal der være rum til den enkelte. Der skal blandt andet være plads til at gemme sig og bruge tid på at høre og se de andre på holdet, hvis der er behov for det. Det kan man også lære en del af, forklarer Methe Danefeldt.

På sangcampen er det, som før nævnt, ikke et krav, at der skal præsenteres et færdigt produkt, men skulle der under processen opstå lyst til at optræde eller lignende, så kunne det blive en mulighed.

Annonce

Fra skolelærer til selvstændig

Methe Danefeldt har i 14 år været lærer på Kolding Friskole, men i oktober sidste år valgte hun at sige op for at forfølge drømmen om at blive selvstændig. Coronakrisen har dog i en periode lagt en dæmper på aktiviteterne i hendes virksomhed, hvor det ellers handler meget om at være ude hos private og virksomheder og foretage teambuilding med musikken i centrum. Selv kalder hun sig for musikalsk relationsskaber, og mantraet er "fælles hjerterytme", som blandt andet skabes, fordi musik er hjertets sprog.

Til september flytter hun med sin musikalske virksomhed ind i nye lokaler i Ødsted, hvor hun blandt andet også vil starte et nyt gospelkor og undervise i solosang.

Herudover er Methe Danefeldt selv udøvende musiker, mor til to drenge og gift med Claus, der er skov- og naturkonsulent.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce