Annonce
Egtved Posten

Mindeord: Mogens var et kæmpe aktiv

Mogens Jensen og hans familie har boet lige op ad Engelsholm Skov siden starten af 1970’erne, og den nu afdøde Mogens Jensen holdt meget af at opholde sig i skoven, ikke mindst når den stod på løbeture. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Ny Nørup: Mogens Jensen var æresmedlem i Firehøje Idrætsforening.

8. december ”drog han ud på sin sidste rejse”, som familien udtrykker det. Vi opfatter det som om de hentyder til de mange rejser til store løb rundt i verden, som Mogens arrangerede.

Mogens Jensen flyttede med sin familie til Ny Nørup i starten af 1970´erne, hvor han blev ansat som skoleinspektør på Nørup Centralskole.

Mogens og sønnerne, Morten og Michael, fik ret hurtigt en stor og afgørende rolle for den efterfølgende udvikling i den lokale fodboldklub – dengang NUGI (Nørup Ungdoms-, Gymnastik- og Idrætsforening, red.).

Først var Mogens bag opstarten af flere ungdomshold i klubben, som førte til flere kredsvindere og efterfølgende nåede holdene ofte langt i kampen om det jyske mesterskab med flere semifinalepladser og et mesterskab.

Mogens var dygtig til at ansætte lærere på skolen, som også havde fodboldmæssige interesser. De blev både trænere og spillere i klubben.

Da Mogens var seniortræner, gik klubben fra at være et enkelt hold, til i løbet af få år at være tre hold. Han førte klubben igennem fra serie seks til toppen af serie tre. Også her - til en semifinale om det jyske mesterskab.

Mogens har altid haft en stor lyst til at løbe og få andre til at løbe. Han arrangerede samlet tilmelding for skolens elever og fodboldklubben, så vi kunne vinde konkurrencen med fleste deltagere. Senere arrangerede han lokal deltagelse til gadestafetløbet på strøget i Vejle, hvor vi vandt løbet nogle gange.

Løb udviklede sig til en lokal løbeklub, der samledes i weekenden og løb sammen. På et tidspunkt skulle de til Maratonløb i Berlin, hvor de kørte i viceinspektør Torben Heldings Fiat, og var helt ødelagte da de kom til løbet. Året efter arrangerede Mogens en fælles bus for løberne. Det udviklede sig til Marathonexpressen, som han brugte meget tid på, efter han var stoppet som skoleinspektør.

Senere solgte han firmaet og det fusionerede med Marathon Travel Club, hvor han helt til det sidste fungerede som guide på rejser rundt i hele verden.

Mogens blev optaget af landevejscykling og blev del af den lokale cykelklub, hvor han arrangerede ture med bus langt ned i Tyskland, for derefter at cykle hjem i etaper og overnatte på hoteller med deraf følgende hygge om aftenen.

Mogens var et fantastisk aktiv for idrætsforeningen og specielt fodboldklubben. Han var med ved sammenlægningen af klubberne fra Randbøldal, Vandel og Nørup som i 1978 blev til Firehøje IF.

Mogens var gennem sine 30 år som skoleinspektør og via skolen med til at etablere et fantastisk samarbejde mellem skolen og idrætsforeningen. Blandt andet købte skolen og idrætsforeningen 300 stole tilsammen, som kunne bruges efter behov af både skolen og idrætsforeningen til sommerfesten i Nørup.

- Da jeg lærte Mogens at kende, var han gået på pension – men ikke i stå. Jeg havde foreslået, at det traditionelle Firehøjeløb i forbindelse med Sommerfest i Nørup – kunne have gavn af digital tidtagning. Det holdt vi et møde om hjemme hos Mogens og Lene i deres dejlige hjem. Mogens så straks mulighederne i, at de mange frivillige der sad med stopure, kunne frigøres og hjælpe til på anden vis. Sådan var hans syn på livet – fyldt med muligheder (udtaler Lars Houbak, red).

Firehøjeløbet hedder nu Engelsholm Slotsløb og er afleveret til gode folk i Firehøje Fitness, som har videreudviklet det, til Mogens’ store glæde. For sådan var han også. Han tog ansvar – og gav ansvar.

- Jeg husker, at jeg kørte fra mødet med et smil. Mogens havde det, man kan kalder en ”hurtig humor” – en frisk replik, der aldrig blev grov – bare sjov, tankevækkende og ofte med et begavet ordspil (Lars Houbak, red).

Da Nørup hallen var færdig startede Mogens en afdeling, som samler over 100 til Idræt i dagtimerne. Som formand for afdelingen kom Mogens i Firehøjes hovedbestyrelse – og møderne blev altid bedre og sjovere, når han var med. Han var godt selskab og en stærk kulturbærer.

I de senere år i stiftede Mogens ”Firehøje´s Venner”. En lille klub af trofaste medlemmer, som altid var til stede ved klubbens hjemmekampe på Nørup Stadion samt tillige også ved udekampene. Firehøje´s venner med Mogens i spidsen var også ophavsgruppen bag Firehøjeskiltet på gavlen mod Tørskindvej på klubhuset

Inden da havde han ydet en omfattende og aldrig svigtende indsats for både Nørup hallen, Firehøje Idrætsforening og ikke mindst Nørup Sognegård, hvor han ofte deltog i de forskellige arrangementer. Han var det underholdende midtpunkt med 10 til 12 venner til bords, når der var fest i sognegården i form af revy, dilletant samt fest i fiskeriforeningen.

Tak til familien for lån af Mogens i rigtig mange frivillige timer. Heldigvis ved vi, at hans børn, svigerbørn og børnebørn både har nydt godt af, og bidraget til mange aktiviteter i Firehøje Idrætsforening.

Mogens Jensen er ikke gået bort – han er bare løbet i forvejen.

Æret være Mogens Jensens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Egtved Posten

Julen kom til Egtved i en Lupo

Annonce