Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Henning Pedersen, Bredsten

Tidligere lærer Henning Pedersen, Bredsten, er død, 86 år. Privatfoto
Annonce

Bredsten: Tidligere lærer Henning Pedersen, Bredsten, er død, 86 år.

Han voksede op i Salling og gik i skole i Jebjerg. Det første år efter skoletiden arbejdede han ved postvæsenet, inden han blev uddannet som telegrafist og fik ansættelse hos rederiet J. Lauritzen. Her sejlede han i næsten 10 år i udenrigsfart blandt andet på Dan-bådene, som især besejlede de arktiske egne.

Så blev søfartsbogen lagt på hylden, og Henning Pedersen tog en læreruddannelse fra Skive Seminarium.

I 1963 blev han ansat som lærer ved Bredsten Folke- og Realskole, hvor han især underviste i matematik, idræt og fysik. Da der i 1974 blev oprettet en stilling som viceskoleinspektør, fik Henning Pedersen stillingen, som han med flid og dygtighed bestred, indtil han gik på pension i 1996.

Gennem hele sit virke har Henning Pedersen qua sit vindende væsen, sit gode humør, sin ordenssans og flair for at udføre praktiske arbejdsopgaver, samt sin store hjælpsomhed, været en god lærer, kollega og ven.

Han involverede sig i lokalsamfundet, og egnens foreningsarbejde har nydt gavn af hans indsats som bestyrelsesmedlem, formand, revisor og for eksempel som kasserer i først udvalget til etablering af et friluftsbad, senere i haludvalget, da Bredsten Idrætshal blev opført. Han var med til at genoplive Bredsten Tennisklub, og i flere år var han medlem af Varmeværkets bestyrelse.

Han og tre kolleger fra skolen delte i en periode opgaven med i fritiden at træne ungdommen i fodbold, håndbold og atletik.

Men han var ikke kun aktiv på det organisatoriske plan og som træner. Han var selv en habil idrætsmand. I længdespring sprang han over fem meter. Han var fast mand på fodboldholdet og en god svømmer.

Tiden som pensionist udfyldte han med nye opgaver. Den tidligere telegrafist havde gennem en årrække haft sejlbåd og taget sætteskippereksamen, og det var naturligt for ham at påtage sig opgaven at navigere en sejlbåd fra Azorerne til Caribien. Og gennem flere år kørte han som chauffør for en lokal speditør. Men skolen slap ham ikke helt, efter han var gået på pension. I to perioder måtte han tilbage i ledertrøjen, nu som konstitueret skoleinspektør, for at løse et problem.

De seneste svære år med alzheimers tilbragte Henning Pedersen på plejehjemmet Kløverhaven i Vejle.

Han efterlader sig hustruen, Hanne, og sønnerne, Steen og Søren, samt fem børnebørn.

Jørgen Houmøller Elmevej 30 7182 Bredsten

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce