Annonce
Egtved Posten

Moderne boller i ovnen: Egtved Bageri får nyt liv

Dan Mejsner åbner det han kalder for "Det nye Egtved Bageri" i forhallen ved SuperBrugsen i Egtved torsdag morgen. Foto: Mette Mørk Foto: Mette Mørk
Torsdag vil der atter dufte af nybagt brød ved SuperBrugsen. Ny ung bagermester åbner Egtved Bageri. Her skal kvalitet gå hånd i hånd med moderne bagekunst.
Annonce

Egtved: - Jeg glæder mig meget til at åbne bagerbutikken i Egtved. Der er virkelig et godt potentiale i denne her by, lyder det fra den 28-årige bagermester, Dan Mejsner, der nu er blevet indehaver af Egtved Bageri, som åbner i forhallen ved SuperBrugsen torsdag 18. juni.

Dan Mejsner har boet i Vejle de seneste to år, hvor han har været produktchef hos P.A. Brød, indtil han fik øje på Egtved.

Og ikke alene er det byen og beliggenheden Dan Mejsner ser potentiale i, men også faciliteterne med både butikken og bagerafdelingen. For her skal være mere end Egtved Bageri. Mere herom senere i artiklen.

Annonce

Surdejs- og rustikke brød

Dan Mejsner er landet i Egtved med en følgesvend, nemlig en surdej. Og den er hans helt egen.

- Yes. Jeg har min egen surdej med mig, og det er netop de mere rustikke brød og surdejsbrød man vil kunne købe her hos os, siger Dan Mejsner, der videre fortæller, at man blandt andet også vil kunne få wienerbrød bagt med rigtig smør, og at det i det hele taget vil være brød og kager af høj kvalitet, man kan forvente at få hos Egtved Bageri.

Annonce

Storebror er med

Sammen med sin 31-årige storebror Thor Mejsner, der er bosiddende på Sjælland, ejer Dan Mejsner også virksomheden BagSelvBox. Her er konceptet, at man kan bestille forskellige former for bokse (weekendbokse, børnebokse, ugebokse med videre, red.) med klargjorte dejprodukter, som man så selv skal sætte i ovnen derhjemme.

- Man bestiller det simpelthen online og så fragter vi det ud. Og lige nu har vi kunder over hele landet, og også her har Egtved jo en god beliggenhed i forhold til transport, forklarer Dan Mejsner.

Bag kulisserne i bageriet vil der også blive produceret bagerprodukter til konceptet BagSelvBox. En virksomhed, som Dan Mejsner ejer sammen med sin bror Thor Mejsner. Foto: Mette Mørk

Indholdet til BagSelvBox vil blive produceret i bageriet i Egtved på lige fod med brød og kager der skal sælges i butikken.

- Min bror, Thor, står for al det administrative og for marketing, og så tager jeg mig af den praktiske del, siger Dan Mejsner, der videre forklarer, at han regner med på sigt at få brug for at ansætte lokale ungarbejdere til at pakke bagerboksene.

Annonce

Hvem er Dan

- Jeg er jo en importeret sjællænder; er født og opvokset på Sjælland og er ud af en bagerfamilie. Vi har en lang tradition for bagermestre på min mors side, der går generationer tilbage, forklarer Dan Mejsener.

Han fortæller ligeledes, at han derfor nærmest er opvokset i et bageri.

- Man kunne næsten sige, at jeg er opfostret med romkugler, lyder det fra Dan Mejsner, efterfulgt af latter.

- Det har jo næsten ligget i kortene, at jeg også skulle blive bager. Og ja, det er faktisk bagerfaget, jeg stort set altid har beskæftiget mig, konstaterer Egtveds nye bagermester.

Annonce

Klar på torsdag

Fra torsdag morgen vil man altså kunne købe frisk brød og kager hos Egtveds nye bagermester, der sammen med sine tre nyansatte butiksassistenter og en bagersvend udover ham selv, vil servicere Egtved og omegn.

Og til spørgsmålet om, hvordan han ser fremtiden i en by på størrelse med Egtved, hvor der i forvejen er en bagerbutik, svarer han.

- Jeg er sikker på, at der er plads til os begge. Vi har ikke de samme sortimenter, og vores brød er anderledes fra det, man kan få hos Egtved Brød & Kager. Jeg har også været henne og hilse på hos dem, og vi har snakket sammen. Og jeg har en rigtig god fornemmelse, konstaterer Dan Mejsner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce