Annonce
Egtved Posten

Mor ville kåre børnehave til Danmarks bedste, hvis det var muligt

Hanne Mathiasen (i gul t-shirt) er mor til Asta, der går i børnehave i Firehøje Børnehave i Vandel. Hun gør alt, hvad hun kan for at fortælle vidt og bredt om de mange fordele, hun synes der er ved lige præcist denne her børnehave.  Herunder har hun stor tillid til børnehaveleder Louise Wiberg (ses i døren). Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Hanne og Claus Mathiasen er forældre til Asta, der går i Firehøje Børnehave i Vandel. Det er deres fjerde barn der har været i denne børnehave, og de to forældre vil gerne slå et slag for, at man får øjnene op for stedets kvaliteter.
Annonce

Vandel: - Det her er noget, jeg har gået og tænkt over i rigtig lang tid. Længe før, at folk er begyndt at tale om at lukke Firehøjeskolens afdeling her i Vandel. Men, altså, hvis man kunne, så ville jeg simpelthen kåre Firehøje Børnehave til at være “Danmarks bedste”, lyder det fra Hanne Mathiasen, der er mor til Asta, der går i børnehaven.

Hanne og Claus Mathiasen synes ikke der kan fortælles nok om alt det gode der er ved Firehøje Børnehave i Vandel. Parret har fire børn, der alle har gået i børnehaven. Den sidste, Asta, er der stadig. Hanne Mathiasen har gennem flere år gået og tænkt på, at hvis man kunne kåre "Danmarks bedste børnehave", ja så måtte det være denne her. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Sammen med sin mand Claus Mathiasen har Hanne Mathiasen fire børn. Alle har gået i samme børnehave i et stræk på over cirka ni år. Og især de seneste mange år, har det været en stor fornøjelse for parret at aflevere deres børn i Firehøje Børnehave, og de fortæller, at de slet ikke forstår, hvorfor der ikke er flere, som kender til stedet.

Annonce

Har det hele

Der er mange grunde til Hanne og Claus Mathiasens høje tanker om Firehøje Børnehave.

- Her er plads til ro. Her er struktur. Hverdagene er forudsigelig, men der er også variationer. Pædagogerne er altid glade og imødekommende, og man kan mærke, at de har respekt for børnenes synspunkter, forklarer Hanne Mathiasen, og hun fortsætter med superlativerne. Der er så mange af dem, og hun synes derfor det er vigtigt, at få det fortalt vidt og bredt om det hele, da hun har indtrykket af, at mange på egnen slet ikke kender til Firehøje Børnehaves mange fordele:

- Der tales også meget pænt her. Man hører aldrig nogen råben og grimt sprog. Tværtimod. Sproget og tonen er helt stille og rolig, og det er bare så dejligt, og giver faktisk også nogle mere rolige børn, konstaterer Hanne Mathiasen, og både hun og Claus Mathiasen er enige om, at siden børnehavedlederen Louise Wiberg kom til for en fem-seks år siden, er alt ved børnehaven er i høj kvalitet. Både hvad angår det pædagogiske og, hvad angår faciliteter og aktiviteter.

Annonce

Med plads til det hele, og samarbejder

Også børnehavens bygninger, det store udeområde og samarbejdet med resten af byen bliver fremhævet.

- Faktisk kan børnehaven rumme op til 60 børn, men lige nu er her kun 22, så der er virkelig plads mange til flere, men måske nogle vælger børnehaven fra her i Vandel, fordi de ikke kender nok til den. For, hvis de gjorde, så tror jeg de ville overveje at melde deres børn ind her, siger Hanne Mathiasen.

"Vi ved bare, at vi har en glad og afslappet Asta, når hun skal hentes i børnehaven", lyder det fra Hanne og Claus Mathiasen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Der er mange kvadratmeter både ud og inde. Lokalerne er lyse. Der er højt til loftet, og der er forskellige faciliteter, som børnene kan boltre sig på.

- Blandt andet er der tumlerummet, som blev bygget af en flok forældre. Børnene er helt vilde med det, fortæller Claus Mathiasen, der samtidig fremhæver det gode samarbejde der netop er blandt børnehavens forældre.

Udover børnehavens egne muligheder og faciliteter, er Firehøje Børnehave overordnet set en del af en landsbyordning i samarbejde med skolen i Vandel. Og det betyder blandt andet, at der er stor sammenhængskraft mellem de to instanser.

- Børnehaven har et vildt godt samarbejde med skolen. Jeg ved, at børnene nyder at komme til morgensang en gang om ugen på skolen. Og de bruger også biblioteket og hallen derovre, siger Hanne Mathiasen. Og Claus Mathiasen supplerer:

- Ja, og et godt eksempel er også, at eleverne på skolen på et tidspunkt lavede video via Børne-Tube til de små i børnehaven, der handlede om, hvordan det er at går i skole.

Annonce

Det spirer i Vandel

- Jeg er virkelig taknemmelig for, at vi har sådan en god børnehave. Altså virkelig! Det er nogle helt fantastiske mennesker og et skønt sted. Hver eneste dag får vi et roligt barn hjem, der har haft en positiv dag i børnehaven. Og igen… det synes jeg bare, at så mange som muligt skal vide, slår Hanne Mathiasen fast.

Både hun og Claus Mathiasen peger samtidig på, at Vandel by i denne tid er i gang med en spirende proces med en udvikling med mange samarbejder på tværs af byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce