Annonce
Egtved Posten

Når hestene spejler menneskets indre: Tre kvinder tilbyder gratis coaching til børnefamilier med kræften inde på livet

At heste har terapeutisk indvirkning på vi mennesker, er der ifølge Mai-Brit Nielsen, Lisbeth Ravn og Anne Kathrine Dahlgaard ingen tvivl om. Faktisk kunne de godt ønske sig for mange andre mennesker, at de på egen krop og sjæl mærker det, som sker, når man er i kontakt med heste. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I løbet af juli arrangerer Mai-Brit, Lisbeth og Anne Kathrine tre endags-camps, hvor leg, alvor og hestekræfter kommer i spil.

Jerlev/Hvejsel: Med begge hænder på hestens varme krop og lukkede øjne, mærker Edith på 11 år, hvordan roen sænker sig i hele kroppen. Hun lader fingrene fornemme den bløde pels og glemmer alt omkring sig. Hesten står helt stille og kigger lidt tilbage på Edith med sit kærlige og rolige blik.

Der er en forbindelse. Den er rar, oprindelig og ren.

Ved siden af Edith og hesten står Mai-Brit Nielsen. Hun er hesteassisteret terapeut og coach og lige nu er hun i gang med at udføre hesteassisteret guidning.

Annonce
Med begge hænder på hestens varme krop og lukkede øjne, mærker Edith på 11 år, hvordan roen sænker sig i hele kroppen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Med hesten som “det fælles tredje” og samtidig det helt uundværlige element i hele sessionen, forsøger Mai-Brit Nielsen at hjælpe Edith til at mærke godt efter inde i sig selv og finde ind til de følelser, som har brug for at komme frem i lyset, blive anerkendt og bearbejdet.

- Der er bare noget helt særligt ved heste. De har en egenskab i det at kunne spejle vi menneskers indre. Det er helt fantastisk, hvad de kan gøre ved os, og hvad de fornemmer, lyder det fra Mai-Brit Nielsen, der til dagligt driver virksomheden Hestekraften.

Hesten Stjartni lader lille Daniella føre ham rundt på ridebanen gennem forskellige forhindringer. Det handler om både tillid, at mærke efter og bare være sammen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

I dag er hun på besøg hos Lisbeth Ravn på hendes mangfoldige bondegård ved Jerlev. Her lever både heste, lamaer, katte, hunde og papegøjer sammen med hele Lisbeths familie.

Samarbejde mellem tre kvinder

Udover Mai-Brit Nielsen og Lisbeth Ravn, er også Anne Kathrine Dahlgaard fra Herning på gården denne dag. De tre har nemlig en fælles mission. De vil gerne bringe budskabet ud over stepperne om, at de i fællesskab har arrangeret tre endags-camps for børn og unge, der har haft eller har kræft inde på livet - på den ene eller den anden måde. Enten ved, at de selv eller pårørende er ramt af den skrækkelige sygdom.

Og til tider kan det være nok blot at putte sig ind til hesten og bare være til. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

På campen, som de kalder Pippipower camp, vil de i sommerferien, ganske gratis, tilbyde hesteassisteret coaching og guidning, fordi de meget gerne vil, at flere skal finde ud af, hvor meget den form for behandling kan gøre i forhold til at bearbejde følelser og tanker, som tynger i livet.

- Der er bare så mange konsekvenser ved det at have kræft inde på livet, og det kan være rigtigt svært for børn og unge og få deres oplevelser bearbejdet - også selvom det måske er noget, der ligger tilbage i tiden, fortæller de tre kvinder, der samtidig udtaler, at de arrangerer pippipowercampen ud fra deres inderlige ønsker om, at kunne gøre en forskel.

- Det her kommer fra hjertet. Vi vil bare så gerne hjælpe, siger de.

Annonce

Mange teknikker

Tilbage på ridebanen trækker lille Daniella på fem år rundt med den rolige hest Stjartni. Hesten lader Daniella føre an. Der er en fin tillid mellem begge. De passerer en blød madras, som hesten træder op på, går op ad en lille vippe og rundt mellem andre forhindringer.

- Ved denne her terapiform er det slet ikke nødvendigt at skulle kunne ride eller have kendskab til heste i forvejen. Det handler mere om samspillet mellem menneske og hest på alle mulige niveauer, og vi ved, hvordan vi skal aflæse hestens reaktion på det menneske, som det er sammen med, forklarer Lisbeth Ravn, der efter at være blevet uddannet hesteassisteret terapeut, selv er blevet bevidst om, hvor meget alle de år hun selv har tilbragt med heste, faktisk har været healende på mange måder.

De tre kvinder Mai-Brit Nielsen, Anne Kathrine Dahlgaard og Lisbeth Ravn tilbyder i sommerferien gratis en-dages camp for børn og unge med kræften inde på livet.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og Anne Kathrine Dahlgaard supplerer:

- Jeg har redet på heste siden jeg var tre år gammel, og jeg kan faktisk med sikkerhed sige, at heste har reddet mit liv. Hvis det ikke var for dem, ville jeg ikke være her i dag.

Udover at være uddannet hesteassisteret terapeut, er Anne Kathrine Dahlgaard også uddannet pædagog og ridepædagog.

Lisbeth Ravn, som holder hesten, glæder sig sammen med de andre to bag Pippipower Camp til at gøre en forskel kræftramte familier i sommerferien. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Tilsammen fortæller de tre kvinder - med heste i hånden og gode intentioner om at kunne gøre en forskel, at de komplementerer hinanden godt på, hver deres måder, hvilket er med til at gøre deres camps helt unikke for deltagerne.

Hesteassisteret terapi og camp

  • Hesteassisteret coaching/terapi/guidning handler om med den terapeutiske kraft fra hestenes side at kunne finde ind til det der tynger og dermed bearbejde det. Teknikkerne kan være forskellige: Hesten viser vejen og kan helt konkret lade dig forstå, hvor smerten sidder. Hesten spejler dine energier, der kan laves lege med hestene, man kan nøjes med at strigle dem, gå ture med dem eller blot være i nærheden af dem. I terapiforløbet vil der også bruges lege, meditation, tegneteknikker - og meget mere til. Det handler om rehabilitering og at finde ind til egne styrker via terapeutiske teknikker og hestenes påvirkning.
  • Hesteassisteret coaching/terapi/guidning kan bruges til problematikker af flere arter, for eksempel kræft og autisme. Og det er for alle i alle aldre.
  • Pippipower Camp er for børn, unge og deres familier, som har kræften tæt inde på livet. Campen afholdes 9., 17. og 23. juli, hver gang klokken 10 til 15. Aldersgruppe er 6 til 16 år.
  • Adressen er Gammel Tingvej 1, Hvejsel, Jelling. Man kan tilmelde sig via mobil: 22541022. Deltagelse er gratis.
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Indlæg: Kampesten fra langdyssen i Lihmskov blev brugt til privatbane

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Fem gratis oplevelser til din ferie: Det behøver ikke være kedeligt at gå på museum, se her hvorfor

Egtved Posten

De alleryngste i Vejle Kommune skal være mikroforskere

Egtved Posten

Klumme: Ferie - hvorfor har vi det?

Egtved Posten

Jazz I Trekanten udpeges til Netværksspillested

Egtved Posten

Naturkomiteen har gjort et fantastisk stykke arbejde

Egtved Posten

Tusind tak for feedback: Læsere har fortalt, hvad de synes om Egtved Posten

Egtved Posten

Festival i nyt setup aflyst to år i streg, men arrangører melder klar til næste år

Egtved Posten

Se videoen: Mølkjær Kros 130 år gamle lindetræ falder til jorden med et brag

Egtved Posten

Havde en kæmpe interesse i sine medmennesker og var kendt ansigt i byen: Torben er nu død, 75 år gammel

Egtved Posten

Lykke er vild med mennesker og nærhed: Nu er hun blevet en central del af lokalsamfundet i Firehøjeland

Egtved Posten

Klumme: Flytter vi fokus?

Egtved Posten

Erfaren præst med stor viden om Søren Kierkegaard indsættes ved Balle Valgmenighed

Egtved Posten

Byparken skal have et løft: Skole, hal og sognegård går sammen om projekt for millioner

Egtved Posten

Egtved kan noget: Byrådspolitikere på bytur med sengehygge, optimisme og godt til gane og mave

Egtved Posten

Museum tager bogstavligt talt tråden op til genforeningen

Egtved Posten

Fejring, fed musik og kædeoverrækkelser: Ny præsident og ny guvernør på én dag hos Rotary Egtved

Egtved Posten

Tusindvis af liter vand løber stadig ud i ingenting: Varmeværk har endnu ikke haft held til at finde brud

Egtved Posten

De nærmest uundværlige: Det er godt at blive brugt og anerkendt

Egtved Posten

Ny sammenslutning vil tale børnenes og de unges sag

Egtved Posten

10 unge gutter er klar med ny festival for unge

Egtved Posten

Nye testtider i Egtved: Snart kan du kun blive testet én gang om ugen

Annonce