Annonce
Egtved Posten

Når man går en tur vandrer hyggesnakken med

Stemningen er god, og snakken går lystigt under gåturen, der denne gang blandt andet gik forbi Svanesøen i skønne naturomgivelser lidt uden for Øster Starup. Foto: Vibeke Frost Oxholm
En mindre gruppe, primært kvinder, tager en fælles gåtur hver tirsdag rundt i området omkring Øster Starup, Ågård og Gravens. Men der må meget gerne komme flere til.
Annonce

Øster Starup: Hver tirsdag klokken 17 kan man komme med på en fælles gåtur med afgang fra hallen. Sådan har det været siden februar for to år siden, hvor Jane Iversen sammen med to andre kvinder tog initiativ til gåklubben.

- Vi havde fra hallens side et ønske om at lave en aktivitet for voksne, som måske også kunne fange nogle af dem, der normalt ikke plejer at komme i hallen, forklarer Jane Iversen, der er formand for ØSVN-Hallens bestyrelse.

Nogle gange er kun en tre-fem stykker, der går en tur. Andre gange, som denne, er der en ti stykker. Men der er plads til endnu flere.

- Det er hyggeligt, når vi er en god flok, for så går vi og snakker på kryds og tværs. Jeg har lært flere, jeg ikke kendte i forvejen, at kende på den her måde, fortæller hun.

Området omkring Øster Starup, Ågård og Gravens er beriget med en god vifte af forskellige stiforløb, som kan kombineres på kryds og tværs. Gruppen vælger på dagen, hvilken rute de vil gå den dag.

Annonce

Lettere at komme afsted

En af dem, der ofte går med om tirsdagen, er Lillian Toftdahl.

- Jeg nyder at gå med her, for det er altid så hyggeligt. Efter en hel dag, hvor jeg har siddet på arbejde, er det rigtig rart at komme ud og røre sig og gå en frisk tur. Men det kan være svært at hanke op i sig selv og komme afsted, hvis man skal gå selv. Det er meget lettere, når man som her går i en flok, fortæller hun.

Typisk går gruppen fem-seks kilometer hver gang, nogle gange lidt mindre, hvis der er nogle, der skal nå noget bagefter, eller hvis der er nogle imellem, der ikke kan gå så stærkt - for der skal være plads til alle, fortæller Jane Iversen.

Derfor er der heller ingen tilmelding eller gebyr. Man går med i det omfang, man har tid, lyst og overskud.

Har man lyst til at gå med, møder man blot op en tirsdag klokken 17 foran hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce