Annonce
Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

"Jeg elskede de hyggelige stunder efter skole, hvor samværet hos naboens blev prioriteret højt, mens jeg ventede på, at mine forældre kom hjem fra arbejde. Hvor mange børn kan mon det i dag - smutte ind til reservebedsteforældrene hos naboen og få kvalitetstid, som er med til at definere ens barndom?", skriver Lene Møller i mindeordene om Anna Lise Henriksen. Arkivfoto: Morten Stricker.

Lene Møller, København, tidligere Randbøldal, har skrevet mindeord om Anna Lise Henriksen, Randbøldal, der blev 97 år.


Hvor der er hjerterum, er der husrum. Og en betydningsfuld stemme er blevet stum.

Jeg har mistet et ejegodt menneske, som jeg har været så heldig at have i mit liv, som har givet mig en fantastisk barndom, givet mig et helle i mine teenageår og medvirket til, at jeg står som et voksent og dybt taknemmeligt menneske.

Annonce

21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen i en alder af 97 år.

Tænk sig, at Lise og hendes mand, Henry, trods seks voksne børn og 13 børnebørn gav plads til én mere i deres hjem. Tænk sig at være så privilegeret, at jeg også måtte være en del af denne store familie Henriksen i Randbøldal, og det selv om jeg ikke var blodsbeslægtet, men blot var naboens lille Lene. Det er jeg dybt taknemmelig for!

Jeg følte mig som det 14. barnebarn, og jeg blev også behandlet som et. Nu er livet rindet ud, og det er for sent at kunne sige en dybfølt tak. Dog tror jeg, at både Lise og Henry godt vidste, at de begge havde en stor plads i mit hjerte, og omvendt vidste jeg, at jeg havde en plads i deres; de havde en interesse i mig, uanset hvor i verden jeg var, eller hvor i Danmark jeg boede.

Jeg blev behandlet som et ekstra barnebarn, og jeg opfattede dem som mine bedsteforældre, og det fik jeg lov til af alle i familien.

Henry lærte mig at fløjte. Og Lise, Henry og jeg har spillet utallige mange timers kort. Jeg elskede de hyggelige stunder efter skole, hvor samværet hos naboens blev prioriteret højt, mens jeg ventede på, at mine forældre kom hjem fra arbejde. Hvor mange børn kan mon det i dag? Smutte ind til reservebedsteforældrene hos naboen og få kvalitetstid, som er med til at definere ens barndom?

Sikke mange frokoster jeg indtog hos dem i deres lille bitte køkken. Jeg indtog bænken, Henry sad for bordenden, og Lise sad overfor mig. Mange gode snakke har vi haft, minder blev delt, og blodpølsen med sirup og sukker blev introduceret. En ret, jeg den dag i dag spiser med stort velbehag og samtidig erindrer mig barndommens gode stunder ved naboens køkkenbord.

Eftermiddagste blev det også ofte til. Lise havde altid et lager af hjemmebag, hvor jeg måtte spise alt det, der lystede mig - den var ikke gået hjemme hos mor og far.

Hos Lise og Henry var der altid hjerterum og husrum, og for mit vedkommende også plads til forkælelse, som man kun kan få fra bedsteforældre.

Døren på Kikkenborgvej 9 i Randbøldal var altid åben, også for mine kammerater. Alle følte sig velkomne. Den hjertevarme og uhøjtidelighed var og er stadigvæk kendetegnende for den store familie Henriksen - en værdi, som Lise og Henry lærte deres børn, og som lever videre i dem alle i dag.

Da jeg i en alder af 32 år fødte min førstefødte på Kolding Sygehus, fik jeg besøg af Lise og hendes datter Linda. På dette tidspunkt var Lise 80 år, og hendes familie var blevet udvidet med op til mange oldebørn, men alligevel var der stadigvæk en stor interesse i mig og min nye familie.

Tak er som bekendt kun er et fattigt ord, men i mine tanker bor al min taknemmelighed til to hjertevarme mennesker som Lise og Henry. Når jeg besøger deres gravsted, spiller et slag whist med min familie eller sågar spiser blodpølse, sender jeg dem en tak for de mange dejlige stunder og gode minder.

Tak til den store familie Henriksen for at dele Lise og Henry med naboens datter.

Æret være Lises minde.

Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce