Annonce
Egtved Posten

Nationalmuseets direktør gæster Egtved

Rane Willerslev tager del i et fyraftensmøde arrangeret af Egvtedpigens Venner på Roberthus tirsdag 17. december. Her skal man blandt andet tale om fremtidens museum. Foto: Kim Haugaard
Tirsdag 17. december kan man opleve Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, på Roberthus. Her vil han tage del i et fyraftensmøde arrangeret af Egtvedpigens Venner og Vejlemuseerne.
Annonce

Egtved: Under overskriften “Er fremtidens museum overhovedet et museum?” har Egtvedpigens Venner arrangeret et fyraftensmøde tirsdag 17. december fra klokken 16 til 17.30.

Nationalmuseets direktør Rane Willerslev er en af landets mest fremtrædende stemmer i debatten om museernes fremtid. I forbindelse med udviklingsprocessen frem imod et nyt oplevelsescenter ved Egtvedpigen Grav har foreningen Egtvedpigens Venner inviteret ham til at deltage i fyraftensmødet.

Vi vil meget gerne sammen med VejleMuseerne rette blikket mod fremtidens museum, hvis altså det er et museum, og ingen er vel bedre til at tage den debat end direktør Rane Willerslev.

Helle Wiese, formand for Egtvedpigens Venner

Annonce

Ønsker at hente inspiration

Oplevelsescenteret tager udgangspunkt i Egtvedpigens personlige fortælling og vil skabe en sanselig og stemningsfuld formidling af bronzealderen. Moderne, engagerende og involverende virkemidler vil genskabe og formidle Egtvedpigens liv og endelige hvilested i Egtved.

Med fyraftensmødet ønsker Egtvedpigens Venner at hente inspiration til nye tanker om det fremtidige oplevelsescenter.

- Vi vil meget gerne sammen med Vejlemuseerne rette blikket mod fremtidens museum, hvis altså det er et museum, og ingen er vel bedre til at tage den debat end direktør Rane Willerslev, lyder det fra Helle Wiese der er formand for Egtvedpigens Venner.

Helle Wiese tror på, at fyraftensmødet kan tiltrække rigtigt mange mennesker, og at det ganske sikkert vil blive nogle inspirerende timer med Rane Willerslev.

Foreningen Egtvedpigens Venner blev dannet i 2017 med det formål at fremme viden om Egtvedpigen og understøtte kendskabet til hendes gravplads i Egtved. Foreningen er en af VejleMuseernes samarbejdspartnere i oplevelsescenterprojektet, der også omfatter Nationalmuseet, Aarhus Universitet, Vejle Kommune og Egtved Udviklingsråd.

Egtvedpigen og hendes grav betragtes på verdensplan som et vigtigt arkæologisk fund. Den nyeste forskning giver en langt mere nuanceret forståelse af bronzealderens mennesker, som også fortjener vores opmærksomhed i dag.

Det er gratis at deltage for medlemmer af foreningen Egtvedpigens Venner. Billetprisen for øvrige deltagere er 80 kroner. Billetter kan købes på: vejlemuseerne.dk/fremtidens-museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce