Annonce
Egtved Posten

Naturstyrelsen inviterer til Frederikshåb Plantage: Bliv frivillig i naturens og fællesskabets tegn

Frivillige efterlyses til at tage del i naturen ved Frederikshåb Plantage, Randbøl Hede og området ved Syvårssøerne. Foto: Gert Hougaard Rasmussen
Naturen i og omkring Frederikshåb Plantage er helt unik, og det er et område, som flere og flere søger til. Nu kan man blive frivillig, gøre en helt særlig indsats og komme med om bag kulisserne i naturen. Ung som gammel. Alle er velkomne.

Frederikshåb: - Hvem har ikke hørt om de mystiske Syvårssøer, indlandshederne- og klitterne i området ved Frederikshåb Plantage og ved Randbøl Hede. Det er her, at blandt andet traner, krondyr og marinehøneedderkopper holder til, og det er her, at tusindvis af besøgende året rundt nyder friske gåture i kuperede terræner eller traver på de store vidder under åben himmel.

Nu er det muligt at komme endnu tættere på naturen derude og samtidig blive en del af et fællesskab med andre naturinteresserede i alle aldre. Naturstyrelsen, der forvalter området, inviterer nemlig til en frivilligdag, hvor man kan danne sig et indtryk af, hvad dét at være frivillig i naturen handler om. Man får også mulighed for at melde sig under fanerne til at gøre en indsats i området ved Frederikshåb Plantage og dermed blive en del af en gruppe ligesindede frivillige, der ikke alene kommer med bag kulisserne, men også er med til at gøre en forskel.

Opgaverne som frivillig i naturen kan være meget varierende. For eksempel kan man hjælpe med naturplejen, eller man kan vaske infotavler af. Foto: Gert Hougaard Rasmussen

- Jeg er sikker på, at det bliver en rigtig hyggelig dag, hvor der også vil være fælles morgenkaffe og bålhygge, og ellers vil vi fortælle om og vise nogle af de helt konkrete opgaver, som frivillige kan være med til at løse, forklarer Gert Hougaard Rasmussen, der er naturvejleder ved Naturstyrelsen.

Og han fortsætter:

- Vi har virkelig brug for den hjælp, vi kan få fra frivillige, så vi håber, at mange kunne have interesse i at kigge forbi. Og faktisk er det sådan, at blandt de, som allerede er frivillige ved Naturstyrelsen, er alderen generelt mellem 20 til 55 år, så vi fornemmer, at det både unge og voksne, som har interesse for at hjælpe i naturen.

Annonce

Naturpleje og friluftsliv

Gert Hougaard Rasmussen fortæller den frivillige hjælp handler om både naturpleje og friluftsliv.

- Det kan være, at man har lyst til at hjælpe med at rydde mindre træer og buske, så de flotte udsigter rundt omkring bliver bevaret, eller man kan hjælpe med at vaske infotavler af, holde stier ved lige og klippe grene ned, male røde pæle eller holde vores piktogrammer vedlige. Der er mange forskellige former for opgaver, som alle er med til at gøre naturen mere tilgængelig, lyder det fra naturvejlederen, der fremhæver, at man på ingen måde behøver at være god til det hele, men blot at man har lyst til give en hånd med dér, hvor man synes, man kan bidrage.

Alle kan være med.


Vi har virkelig brug for den hjælp, vi kan få fra frivillige, så vi håber, at mange kunne have interesse i at kigge forbi.

Gert Hougaard Rasmussen, naturvejleder


- Og så handler det jo også om lokalt ejerskab, friluftslivet og socialt samvær. Vi kunne godt tænke os, at folk fra lokalområdet føler, at de er en del af naturen nær dem, siger Gert Hougaard Rasmussen.

Frivilligdagen foregår søndag 1. november i Frederikshåb Plantage, og hvis man er interesseret i at komme, skal man tilmelde sig via mail til gehra@nst.dk eller på telefon 25 40 85 85.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce