Annonce
Egtved Posten

Nicoline og "Gule" red sig til europamestertitlen

Nicoline Andersen Lau og "Gule" red det bedste ridt nogensinde sammen til EM, og det rakte faktisk til en førsteplads. Her demonstrerer makkerparret, hvordan et såkaldt "sliding stop" ser ud. Foto: Mette Mørk
En regnefejl i dommerpanelet betød, at 19-årige Nicoline Andersen Lau i første omgang blev hyldet som sølvvinder. Efter fejlen blev rettet kan hun i stedet kalde sig europamester. Et resultat, der overgår alt, hun havde forventet.

Ødsted: Den ene hånd har et løst greb i tøjlen, mens den anden hviler på låret. Det ser helt afslappet ud. Alligevel har Nicoline Andersen Lau fuldstændig styr på "Gule", som hendes smukke makker kaldes i daglig omtale.

Ved at lade tøjlerne røre hestens hals eller læne sig i stigbøjlerne signalerer hun til "Gule", hvad hun ønsker. Her er der ikke brug for stramme tømmer. Det bruger man ikke i "reining", som denne disciplin af westernridning kaldes.

Netop denne disciplin mestrer Nicoline Andersen Lau så godt, at hun lørdag blev europamester i aldersgruppen 14-18 år. Godt nok er hun fyldt 19 år, men da hun var 18 år ved årets start, må hun ride året ud, inden hun rykker op i næste klasse.

Annonce

- Jeg havde slet ikke regnet med at vinde. Jeg havde selv en målsætning om at komme i top otte. Men alt flaskede sig bare, og det endte med at blive et vinderridt, fortæller hun.


Jeg havde slet ikke regnet med at vinde. Jeg havde selv en målsætning om at komme i top otte. Men alt flaskede sig bare, og det endte med at blive et vinderridt.

Nicoline Andersen Lau, europamester


Stoltheden lyser ud af hende, mens hun fortæller. Titlen betyder uden tvivl meget.

- Jeg har selvfølgelig allerede skrevet det til venner og familie. Men når vi kører i bilen, har jeg sådan lyst til at hænge et stort skilt, hvor der står "europamester" ud på siden. Ikke fordi jeg har brug for, at folk roser mig, men bare fordi jeg selv er så stolt. Det er ikke tit, jeg sådan er stolt af mig selv, men det er jeg virkelig lige nu, siger hun.

Fokuser på "reining"

Nicoline Andersen Lau har i sammenlagt fire år reddet "reining" sideløbende med almindelig spring. Men for to måneder siden solgte hun sin springhest og har i stedet valgt at fokusere kun på "reining".

- Det blev for meget med begge dele, da jeg også gerne vil have tid til skole, lektier, venner og fester. Der er mere pres på i spring, og det er mere tidskrævende. Samtidig er der en helt anden atmosfære omkring "reining", hvor man hepper på hinanden og støtter hinanden, selvom man er konkurrenter, forklarer hun.

Selvom hun nu kun fokuserer på en ridedisciplin, bruger hun stadig 10-15 timer om ugen på sin sport. Og endnu flere op mod stævner. Det lader sig blandt andet gøre, da hun er tilknyttet en elitesportslinje på Rødkilde Gymnasium, hvor hun skal til at starte i 3.G.

19-årige Nicoline Andersen Lau bruger typisk 10-15 timer om ugen på sin ridesport ved siden af gymnasiet. Foto: Mette Mørk

Efter gymnasiet venter et sabbatår, hvor Nicoline Andersen Lau drømmer om at komme ud at rejse. Imens må ridningen sættes lidt på hold. For selvom hun nu er europamester i sin sport, har hun ikke store ambitioner om at satse fuldt ud på ridningen.

- Jeg er lidt loose med hensyn til min sport. Jeg har ikke lyst til at låse mig fast. Jeg rider, fordi det er sjovt. Når jeg er til konkurrencer, er jeg fuldt fokuseret. Ikke på at vinde, men mere på at gøre det godt og have det sjovt. Som jeg også sagde til "Gule", inden vi red ved EM: "Nu skal vi bare ud og hygge os", forklarer hun.

Annonce

Regnefejl havde nær kostet guldet

Netop fordi Nicoline Andersen Lau ikke havde nogen forventning om at vinde EM, var det så overraskende at lande på podiet. Men faktisk blev hun hyldet som sølvvinder.

- Jeg red som den sidste rytter, og da de sagde min score over højtaleren, kunne jeg høre, det placerede mig på en delt andenplads. Det var jeg helt oppe at køre over. Det var så vildt at vinde sølv, fortæller hun.

Efter præmieceremonien, hvor hun stod på den næsthøjeste podieplads, fik hun udleveret sit scorekort, hvor hun kunne se alle delscorerne og den samlede score.

- Jeg kom til at sidde og regne det igennem og kunne simpelthen ikke få det til at hænge sammen. Der manglede et halvt point i den samlede score. Så måtte vi have fat i en række forskellige mennesker, som gennemgik det hele igen og gav ret i, at der manglede et halvt point - og det var det halve point, der skilte anden- og førstepladsen, fortæller hun.

Dommerbordet undskyldte fejlen og rettede hendes score til, så hun endte med en delt førsteplads med en tysk rytter. De to ryttere kunne vælge at ride en ekstra gang for at finde én vinder, men de to ryttere blev enige om at dele titlen.

- Jeg blev jo sådan set snydt for nationalmelodien og for at stå øverst på podiet, men det er okay. Jeg har stadig titlen, og så fik jeg som præmie en mega fed sadel. Så jeg er så glad, selvom det da var ærgerligt - og temmelig pinligt for dem ved dommerbordet, siger hun med et grin.

Annonce

Velfortjente hviledage

Søndag kom den nyslåede europamester så hjem fra stævne. Nu venter lidt sommerferie, inden 3.G snart starter. "Gule" får også lov til at holde lidt velfortjente hviledage efter den gode præstation, bortset fra en kortere ridetur for at give avisens udsendte en smagsprøve på "reining".

Og det ser virkelig afslappet ud, som hun rider der på "Gule" med helt løse tøjler og en hånd hvilende på låret. Men det er det bestemt ikke.

- Jo nemmere, det ser ud, jo sværere er det ofte, siger hun, da hun hopper af hesten.

Cowboyhat, cowboystøvler og vest med mønster og pailletter hører til, når man skal ride westernridning. Her har Nicoline Andersen Lau valgt en relativt enkel vest - der kan være meget mere smæk på, siger hun med et grin. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce