Annonce
Egtved Posten

Nu er det alvor, Aftensang skal have nyt liv

Aftensang er i dag Egtveds hovedgade, men det er også en meget bred og åben gade uden megen samling og hygge. Men måske det bliver anderledes efter 25. april 2020. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Alle borgere i Egtved bliver i nær fremtid inviteret til at deltage i et helt særligt BID-kickoff møde i januar 2020. Her bliver de opfordret til i fællesskab at være med til at skabe noget helt specielt i byens hovedgade, Aftensang.
Annonce

Egtved: Der kommer mange spændende idéer og tiltag på bordet, når der hver måned året rundt holdes BID-møder i Egtved. Blandt andet er det her, at konceptet omkring Mød Egtved er blevet til. Nu er BID-gruppen klar med endnu en helt særlig idé, der ikke blot kan gøre bylivet, især på Aftensang, levende og en opløftende oplevelse for alle, men som også kan sætte Egtved på landkortet som den første by i hele Danmark, der gør det.

- Jeg er sikker på, at det her vil kunne være noget, som de landsdækkende medier vil komme til at have stor interesse i, for det er virkelig specielt, og ingen andre har gjort det før, lyder det fra Mikkel Niess, der står bag konceptet BIDdanmark.

Han fortæller også, at hvis nogen by i Danmark kan løfte den opgave, som kommer til at ligge bag udviklingen af Aftensang, ja så er det Egtved, for herer byens borgere rigtigt dygtige til at stå sammen og løfte i flok.

BID-samarbejdet

BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter mødes for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events. Det var maj 2017, at deltagerne i BID Egtved for første gang satte hinanden stævne.

BID-deltagere kan være erhvervslivet, foreningslivet, borgere og kommune.

Mikkel Niess er direktør for BID-Danmark og han faciliterer møderne.

Better Block (faktaboks)

Annonce

Projekt Bedre By og et forandret Aftensang

Torsdag 9. januar er det planen at kalde alle mand sammen i Egtved, hvor BID-gruppen vil arrangere et kick-off-møde, der skal inspirere borgerne til både at komme med idéer og til at være med i projektet.

Og hvad handler dette projekt så om.

Jo, inspireret af et amerikansk koncept kaldet Better Block, hvor hele bysamfund i fællesskab går sammen og løfter et kvarter eller en hovedgade til at blive mere spændende, anderledes, smukkere, skabe vækst, sammenhold og blive attraktivt for både handel, byens borgere og turister, er det meningen, at Aftensang skal forvandles til en blomstrende, farverig og fantastisk hovedgade. Projektet får navnet "Projekt Bedre By".

En del af konceptet bag Projekt Bedre By går også ud på, at den forandring man foretager rent praktisk, som for eksempel at udsmykke facader og tomme butiksvinduer, bygge legefaciliteter, lave hyggemiljøer med borde og bænke, måske endda lave en del af Aftensang overdækket, lave en farvet cykelsti - og meget mere til - skal foretages af byens borgere på én eneste dag. Datoen på denne dag er allerede blevet planlagt til at være 25. april 2020, og inden da er det meningen, at byens borgere i samarbejde med BID og en betalt lokal tovholder efter det første kick-off møde i januar skal mødes til en stor workshop, hvor der skal brainstormes og planlægges.

Mikkel Niess fortæller også, at Vejle Kommune har meldt ud, at man her er klar til at hjælpe med projektet.

Annonce

Drømme bygget på én dag - skal være inspiration til fremtiden

Når Aftensang efter 25. april måske er blomstret op til noget helt særligt, og byens borgere i fællesskab har hamret, banket, male, dekoreret, og hvad der ellers er behov for, vil man kunne nyde gadens vidundere, så længe de kan holde. For det er nemlig ikke meningen, at det, der bliver lavet på denne ene dag, skal holde for evigt. Derimod skal det danne eksempel for, hvad byen i samarbejde med blandt andet Vejle Kommune efterfølgende kan bygge op til at være blivende projekter i Aftensang.

Første gang Mikkel Niess, der ikke blot er indehaver af BIDdanmark men også leder BID-møderne i Egtved samt kommunens øvrige centerbyer, viste en inspirationsvideo frem omkring et lignende projekt i USA ved et af møderne i Egtved, var alle, der havde set den, helt med på idéen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce