Annonce
Egtved Posten

Nu er det tid til folkemusik og fællesskaber

Vejle Musikskole tilbyder, udover de gængse tilbud, helt nye undervisnings-genrer efter sommerferien. Det kommer til at handle om folkemusik og bands.

Egtved: Indtil for få år siden var der en stor folkemusik-tradition på Egtved-egnen. For mange i Egtved var det en musikalsk platform, som man var stolt af. Denne musiktradition vil der nu blive pustet nyt liv i, når Vejle Musikskole efter sommerferien åbner for et anderledes, festligt og samlende tilbud til skoleelever og ikke mindst deres forældre og bedsteforældre. Musikskolen kalder det “Folkemusik for generationer i Højlandet”, og holdene starter i august-september og vil komme til at foregå torsdage om eftermiddagen.

Med Højlandet, mener musikskolen egnene omkring Egtved, Jelling og Give. Og derfor vil musiktilbuddet gælde i alle tre byer.

- Der er virkelig mange, som har interesse for folkemusik, og det er alle i alle aldre, lyder det fra Manny Skjærbæk, der gennem mange år har beskæftiget sig med folkemusik, både som udøvende og som underviser.

Annonce


Der er er virkelig mange, som har interesse for folkemusik, og det er alle i alle aldre

Manny Skjærbæk


- Og med det her tiltag, hvor børnene kan invitere deres voksne familiemedlemmer til at være med, tænker vi, at der kan blive åbnet op for en helt ny en helt ny måde at være sammen om musikken på, tilføjer hun.

Forældre og bedsteforældre kan kvit og frit deltage i at spille folkemusik sammen med børnene fra efter sommerferien. Arkivfoto (fra 2013): Benny F. Nielsen

Behøver ikke være øvet

Rent praktisk handler det om, at er det muligt for hver betalende elev at tage op til tre voksne familiemedlemmer over 25 år med til undervisningen – uden at skulle betale ekstra.

- Man behøver ikke at være særlig øvet for at komme og deltage. Det for eksempel være, at det er fordi, man har en støvet violin til at hænge derhjemme, som man godt kunne tænke sig at bruge, eller det kan være, at man spillede blokfløjte som barn, eller noget helt tredje, forklarer Manny Skjærbæk, der videre fortæller, at man ikke skal føle, at man skal kunne en masse noder på forhånd, for folkemusik er for alle på alle niveauer.

- Det kunne da være sjovt at spille sammen på den måde, hvor både børn og voksne er med, og så tænker jeg det er en god opbakning, man kan give børnene ved at tage med og være en del af det, pointerer Manny Skjærbæk.

Og skulle man have ønsker om at dygtiggøre sig yderligere til et specifikt instrument, er det altid en mulighed at melde sig til musikskolen solo-undervisninger.

Annonce

Tid til bands

Vejle Musikskole ser det som en af sine kerneopgaver at fremme de forskellige musikkulturer, der findes i Vejle Kommune. Og dette her nye tilbud om folkemusik for generationer, er ét af tiltagene. Et andet og helt nyt tiltag er “Bands for begyndere”, og det vil ligeledes foregå i Egtved, Jelling og Give.

- Forestil dig, at du træder ind i et rum med en el-bas, trommer, keyboard, el-guitar, sangmikrofoner, ja og meget mere til, og så kan du bare gå hen og vælge noget og gå i gang med at lave musik eller synge med det samme…, lyder det fra Sten Byriel der er musikskolechef ved Vejle Musikskole.

Han forklarer videre, at “Bands for begyndere” meget gerne må appellere til børn, der drømmer om at spille i bands, og som gerne vil lære at spille sammen med andre.

- Man behøver ikke have forudsætninger for at spille musik for at en del af band-undervisningen, siger Sten Byriel der fremhæver et af musikskolens mantraer “I Vejle Kommune lærer vi at lave musik sammen!”

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Tidsfristen er forlænget: Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce