Annonce
Egtved Posten

Ny centerleder roser borgerne: Her er hallen et fælles projekt

Linda Kruse har haft travlt, siden hun startede som centerleder i Egtved Idræts- og Multicenter. Selvom det har været hårdt og udfordrende, har det også være sjovt og livsbekræftende. Og så er hun imponeret over den store opbakning til hallen, hun mærker blandt folkene i Egtved og omeng. Foto: Mette Mørk
Linda Kruse er imponeret over brugernes store opbakning til hallen og svømmehallen. Hun glæder sig nu til at være med til at finde på nye idéer, der skal trække endnu flere ind i idræts- og multicentret.
Annonce

Egtved: Der har været drøn på, siden Linda Kruse startede som ny centerleder i Egtved Idræts- og Multicenter. Officielt blev hun ansat 1. oktober, men hun startede allerede 15. september, så hun kunne nå at blive lidt klædt på til opgaven, inden hun selv skulle stå med ansvaret.

I oktober åbnede den nye svømmehal, så Linda Kruse blev så at sige kastet på dybt vand fra starten, da hun både skulle sætte sig ind i, hvordan man styrer teknikken i svømmehallen, og få ansat livreddere med det samme.

Dertil kom der aktiviteterne i hallen.

- Den første weekend, jeg var her, havde vi en hundeudstilling med 300 mennesker. Det var mega fedt, hårdt, udfordrende og enormt livsbekræftende på én gang, fortæller hun.

Men hurtigt fandt hun rytmen og er faldet godt til i rollen som centerleder.

- Jeg er vildt glad for at være her. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det rigtige sted for mig, siger hun.

Man kan tydeligt mærke, at folk her i området er meget stolte af centret - og med rettet - og at de føler, at det er "vores hal", som vi har et fælles ønske om skal fungere så godt som muligt.

Linda Kruse, centerleder

Annonce

"Vores hal"

Linda Kruse bor i Vejle og har blandt andet været højskolelærer på Vejle Idrætshøjskole og bevægelseskonsulent i Vejle Kommune, inden hun blev centerleder i Egtved. En af grundene til, at hun i sin tid søgte stillingen, var, at hun havde læst og hørt om den store opbakning, der var i byen til blandt andet at rejse penge til halbyggeriet, og om byens sammenhold.

- Jeg var meget spændt på, om jeg også ville mærke det sammenhold og den opbakning, når jeg startede her. Det kan jeg kun sige, at det har jeg i dén grad mærket, fortæller hun og fortsætter:

- Man kan tydeligt mærke, at folk her i området er meget stolte af centret - og med rette - og at de føler, at det er "vores hal", som vi har et fælles ønske om skal fungere så godt som muligt.

Konkret oplever hun det blandt andet ved, at hallens brugere er gode til at komme til hende og på en pæn måde gøre opmærksom på, hvis der er noget, der ikke virker, eller hvis der er blevet beskidt et sted.

- Der var eksempelvis nogle af de morgenfriske mænd, som kommer her tidligt om morgenen for at træne i fitnesscentret, som fortalte, at badevandet nogle morgener var koldt. Vi fik hurtigt aftalt, at de skulle prøve at lægge mærke til, om der var et mønster i, hvilke morgener vandet var koldt, forklarer hun.

Det viste sig hurtigt, at det altid var mandag morgen, de måtte bade i koldt vand. Forklaringen viste sig at være, at aktiviteterne i hallen slutter tidligere om søndagen, og dermed havde vandet stået stille i rørene længere her end de andre dage.

- Løsningen blev lige at tænde for bruseren lidt før, de skulle bruge den, så der kom flow i vandet igen, og så var det dejlig varmt, når de skulle bruge det, fortæller hun.

- Det var så fedt, at de kom og fortalte om problemet, men at de samtidig var klar på at være med til at finde en løsning. Det fortæller meget om et fælles ønske om, at hallen skal fungere så godt som overhovedet muligt.

Annonce

Hjælper hinanden

Også de ansatte i hallen og svømmehallen er meget engagerede og gør gerne mere, end der står i deres jobbeskrivelser, for at gøre byens idræts- og multihal til et godt og hyggeligt sted at komme.

- Det er en virkelig god flok, jeg har fået samlet her, som er gode til at bakke op om hinanden. Eksempelvis er livredderne gode til at komme og give et nap med i caféen, hvis der er ro i svømmehallen. Det er ikke noget, jeg har bedt dem om - det er noget, de begyndte at gøre på eget initiativ, og det er guld værd, siger Linda Kruse og fortsætter:

- Jeg havde klart et ønske om efterhånden at oparbejde sådan en kultur, hvor man træder ind og hjælper hinanden, men det er ikke noget, jeg har nået at gøre en indsats for. Det er dejligt, at de selv er begyndt på det.

Tæt på Egtved-egnen

I denne uge har Egtved Posten og Vejle Amts Folkeblad udgivet tillægget ”Tæt på Egtved-egnen”. Her kan du læse særlige historier om mennesker, der holder af at bo på egnen. De fortæller om sig selv, og de fortæller, hvorfor de bor eller arbejder lige præcist her.


Denne artikel er en del af dette tillæg.

Annonce

Flere aktiviteter

I øjeblikket er der ikke meget aktivitet i hallen på grund af corona-nedlukningen. Men normalvis er der stor aktivitet i centret dagen lang.

- Jeg vil skyde på, at der er omkring 1000-1200 mennesker igennem hallen hver eneste dag mandag til fredag - lidt færre lørdag og søndag. Det er fedt, at hallen bliver brugt så meget, siger centerlederen.

Alligevel drømmer hun om endnu flere brugere.

- Jeg har gået og grublet en del over, hvad vi skal have her i hallen, hvis det ikke skal være idræts-relateret. Skulle vi måske have nogle foredrag, noget stand up eller noget livemusik her i hallen? Det skal selvfølgelig ikke være en konkurrent til de andre steder i byen - det skal være et supplement. Vi har grundet størrelsen og faciliteterne mulighed for måske noget større arrangementer, siger Linda Kruse.

En anden idé er at invitere til aktive fredage for unge, eller det kunne være fredagscafé med fællesspisning og hyggemusik.

- Det er noget af det, jeg virkelig gerne vil arbejde videre med og gerne vil i dialog med forskellige parter om, siger hun.

På grund af coronalukningerne er man gået igang med den planlagte gennemgang af det nye bassin - utætheder og lignende - lidt før tid. Det er normalt noget, man gennemgår efter et år. Foto: Mette Mørk
Annonce

Savner det daglige liv

Først og fremmest glæder Linda Kruse sig dog til, at det atter bliver tilladt at åbne dørene for brugerne, og at hverdagen i hallen begynder at normalisere sig igen efter corona-nedlukningen.

- Jeg savner det liv, der plejer at være i hallen, hvor der er folk her fra tidlig morgen til aften i alle aldersgrupper, siger Linda Kruse, der er faldet rigtig godt til i hallen i Egtved.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det her er det rigtige sted for mig. Det er et stort center med mange muligheder, men det er alligevel ikke større, end at man kender hinanden. Jeg har flere venner, der selv er idrætsfolk, som har været forbi for at se, hvor jeg arbejder, og de er alle blevet vildt imponerede over det her sted. Det ser jeg som en stor cadeau til alle dem, der på forskellige vis har bidraget til at få det her halprojekt til at lykkes, siger hun.

Linda Kruse har haft travlt, siden hun startede som centerleder i Egtved Idræts- og Multicenter. Selvom det har været hårdt og udfordrende, har det også være sjovt og livsbekræftende. Og så er hun imponeret over den store opbakning til hallen, hun mærker blandt folkene i Egtved og omeng. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Hvad er normalt?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Er der nogen som kan hjælpe

Egtved Posten

Blomster fra en glad dreng

Annonce