Annonce
Egtved Posten

Ny kagesucces: Egtved Bageri producerer småkagedej i tonsvis

Bagermester i Egtved Bageri, Dan Mejsner, og to af hans ansatte knokler i denne tid 16-18 timer i døgnet for at følge med danskernes iver efter at købe færdiglavet småkagedej, de selv kan bage. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Den 28-årige bager i Egtved, Dan Mejsner, kalkulerer med at lave 11-12 tons småkagedej til julebagende danskere i hele landet, inden julen 2020 er omme.
Annonce

Egtved: Inden første søndag i advent skød julen 2020 i gang, havde Egtveds bager, Dan Mejsner, solgt de første 3,5 tons småkagedej til danskere, der gerne vil bage selv på en nem måde. På nuværende tidspunkt har bageren rundet fem tons. Og den iderige bager regner med, at han og hans samarbejdspartnere kun har set toppen af isbjerget,

- Jeg tror, det bliver vildere de sidste to uger op til jul. Når folk går på juleferie og får tid til at bage, vil vi kunne mærke det. Vi ender nok med at lave 11-12 tons småkagedej, siger Dan Mejsner selvsikkert og tilføjer med et skævt smil:

- Det er i hvert fald dét, jeg har kalkuleret med, da jeg bestilte råvarer.

Småkagedejen er en højtidsevent i Dan Mejsners BagSelvBox virksomhed, som han driver ved siden af Egtved Bageri i samarbejde med Måltidsboksen. Dejen sælges derfor primært online til kunder i hele landet - og bageren sender dej 'fra Gedser til Skagen.'

Kunderne, der kommer forbi bagerbutikken i Egtved Brugs, kan dog også købe både den ubagte dej og de bagte julesmåkager der.

Annonce

Micki fra Bagedysten

At Dan Mesjner og to af hans ansatte knokler mellem 16 og 18 timer i døgnet for at nå at lave dej til jule-selvbagerne i de danske hjem, kan bageren i høj grad takke sin nye kompagnon for.


Han er mega dygtig, og så har han en stor skare af følgere på de sociale medier.

Dan Mejsner, bagermester Egtved Bageri


I efteråret skrev bageren nemlig til Micki Cheng, der blev kendt, da han deltog i Den Store Bagedyst for fem år siden. Han vandt ikke, men han charmerede danskerne og lever i dag af at lave tv.

Og det viste sig at Dan Mejsners tilbud, var et, Micki Cheng ikke kunne afslå. To måneder før vi nåede julemåneden, kiggede Micki Cheng forbi Egtved Bageri for at udvikle opskrifter til julesmåkagerne.

- Det er jo super at få sådan en mand med på holdet. Han er mega dygtig, selvom han ikke er udlært bager - og så har han en stor skare af følgere på de sociale medier, siger Dan Mejsner, der ikke udelukker, at der kommer fremtidige samarbejder med Micki Cheng.

Egtved Bageri laver dej til danskere i hele landet

De to bageglade mænd svinger nemlig ifølge Egtvedbageren rigtig godt sammen. Så selvom de ikke officielt har lavet en aftale endnu, så forestiller bagermesteren sig, at der bliver udviklet bag-selv bokse til andre højtider.

I forbindelse med julesæsonen har Dan Mejsner lagt sine donuts-fredage på hylden. Han nåede i løbet af efteråret at sælge omkring 20.000 donuts.

Så skulle Dan Mejsner have regnet forkert, kommer han næppe til at brænde inde med ingredienserne til de sidste seks-syv ton dej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Stor fejring må vente

Egtved Posten

Hjælp med at opklare mysteriet

Egtved Posten

Klumme: Årets knald?

Egtved Posten

Klumme: Drømme

Annonce