Annonce
Egtved Posten

Ny naturfestival for både børn og voksne: Fyraftensyoga, frokostjazz og vandretur ad "Øss-minoen" på programmet

Der er en skøn, grøn natur ved Ågård. Det kan man ved selvsyn opleve ved flere forskellige aktiviteter i løbet af den nye naturfestival. Blandt andet kan børn få mulighed for at undersøge, hvad der gemmer sig i åen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ågård Naturlaug arbejder blandt andet med at skabe aktiviteter og give oplevelser i naturen for både børn og voksne. Nu har foreningen i samarbejde med en række andre arrangeret en naturfestival.

Ågård: Der gemmer sig mange fantastiske oplevelser og muligheder i naturen. Men nogle gange skal man måske have inspiration til sjove aktiviteter eller nye naturperler.

Den inspiration er noget af det, Ågård Naturlaug arbejder for at formidle.

Foreningen blev til i 2016 i samarbejde med Vejle Kommune. Dengang handlede det primært om naturpleje og om at være et kogræsserlaug. Men det har samtidig fra start været en vision at være med til at skabe naturoplevelser for medlemmer og andre interesserede. Det fremgår også af foreningens vedtægter.

Annonce

Det har betydet, at der i det grønne område, som naturlauget passer, både er etableret en natursti, et shelter og senest et madpakkehus.

- Vi bygger hele tiden et trappetrin mere på og udvikler os, forklarer Birgitte Thuesen Holst fra naturlauget.

Nu er foreningen så klar med endnu et trappetrin. En naturfestival.

- Det, vi har fundet ud af de seneste år i vores forening, er, at vi tør gå på tværs af aldre, køn og fagområder. Naturen er for mange forskellige grupper, siger hun og fortsætter:

- Vi har ingen svømmehal, teater eller andre af den slags tilbud her i vores nærmiljø. Men vi har en skøn natur, og det oplever vi, at flere har fået øjnene op for.


Vi har ingen svømmehal, teater eller andre af den slags tilbud her i vores nærmiljø. Men vi har en skøn natur, og det oplever vi, at flere har fået øjnene op for.

Birgitte Thuesen Holst, Ågård Naturlaug


For både børn og voksne

Festivalen består af en række forskellige arrangementer. Første arrangement finder sted mandag 30. august og har fået titlen "Viden og vandring." Her fører nogle af de aktive fra byens lokalhistoriske arkiv rundt på en historisk vandretur i Ågård.

Dagen efter, 31. august, står naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet klar til at lede et arrangement for børn, hvor han tager børnene med ned i åen med kikkerter, net og baljer.

Derudover byder programmet blandt andet på fyraftensyoga i naturen, kartoffeltryk, fredags-fællesspisning, frokost-jazz i naturen, sanselig vandring med præst Louise Bøg Sørensen, friluftsgudstjeneste, madlavning over bål, vandretur ad "Øss-minoen", inden festivalens sidste arrangement, blomster- og insektjagt, finder sted søndag 12. september.

De fleste af arrangementerne er gratis, mens enkelte har et mindre deltagergebyr.

- Det er muligt at holde de fleste af arrangementerne helt gratis og prisen på resten så meget nede, fordi vi har været heldige at få støtte til arrangementerne fra fonde. Samtidig oplever vi en enorm stor opbakning lokalt. Mange af dem, der står for de forskellige aktiviteter, stiller sig til rådighed uden at skulle have noget for det, og de steder, der leverer eksempelvis mad, er søde til at lave nogle gode tilbud. Det kommer deltagerne til glæde, forklarer Birgitte Thuesen Holst.

Annonce

Løbende nye medlemmer

Ågård Naturlaug håber nu, at der bliver god tilslutning til de forskellige arrangementer. Indtil videre tikker det løbende ind med tilmeldinger, i takt med at aktiviteterne bliver annonceret rundt omkring.

- Vi kan se, at hver gang vi laver nye tiltag eller nye aktiviteter, så er der flere, der får øjnene op for vores lille forening. Det plejer også at betyde, at der næsten hver gang dukker nye op hver gang. Jeg kan også allerede nu se, at der er flere, der har tilmeldt sig, vi ikke har set til vores arrangementer før. Det er så dejligt, siger hun.

Erfaringen er samtidig, at det plejer at betyde et par ekstra medlemmer efterfølgende. Lige nu har Ågård Naturlaug cirka 110 medlemmer, men det tal kunne meget vel gå hen at vokse lidt efter festivalen.

Man kan se det fulde program og nærmere informationer på Ågård Naturlaugs hjemmeside eller facebook-side.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce