Annonce
Egtved Posten

Ny virksomhed i Ødsted: Methe skaber musikalske relationer fra ny base

Methe Danefeldt er nu rykket ind i nye lokaler i Ødsted min sin nye virksomhed. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Methe Danefeldt fra Jerlev er selvstændig som musikalsk relationsskaber. Nu har hun flyttet sin virksomhed til Ødsted.
Annonce

Ødsted: - Der er noget meget kraftfuldt ved at synge sammen, og det fornemmer jeg, at mange har fundet ud af, især her under corona-krisen, hvor fællessangen virkelig er blomstret, fortæller Methe Danefeldt.

Hun kalder sig selv for “musikalsk relationsskaber” og er selvstændig med firmaet, hvis navn netop er: “Methe Danefeldt - Musikalsk relationsskaber”. Til nu har virksomheden haft base i forbindelse med Methe Danefeldts hjem, men der har været et behov for at kunne adskille privatlivet og livet som selvstændig mere skarpt. Så da Methe Danefeldt fik øje på et ledigt lejemål på Ribevej 35 i Ødsted, hvor frisøren “Hos Marianne” før har holdt til, satte det gang i tankerne.

Annonce

Deler stedet

- En dag jeg kørte forbi og så “til leje”-skiltet på stedet, tænkte jeg, at det ville være et rigtigt godt sted, så da jeg kom hjem, fik jeg en snak med min mand om muligheden, men jeg kunne også godt tænke mig, at dele lejemålet med en anden, forklarer Methe Danefeldt.

Når Methe Danefeldt udfører sine workshops, fortæller hun, at hun er på mere end 110 procent, hvor det handler om at bruge både krop, stemme og ikke mindste de gode energier og det høje humør. Lige nu er hun for eksempel i gang med et samarbejdsforløb med Spinderihallerne i Vejle, hvor der er masser af plads og ikke mindst højt til loftet til at få sunget ud af lungernes fulde kraft. Foto: Jonas Normann

Hun behøvede ikke at lede længe og ej heller langt væk, for hendes mor, Anne Marie Danefeldt, der er en anerkendt håndlæser, meldte sig på banen. Så nu deler mor og datter kontorfællesskab. Det bliver dog Methe Danefeldt der vil komme til at tilbringe flest timer på stedet, hvor Anne Marie Danefeldt vil have bestemte dage i løbet af ugen, når hun tager imod klienter.

Annonce

Perfekte rum

Lejemålet omfatter blandt andet et stort åbent lokale og et kontor.

- Det store åbne rum giver rigtigt mange muligheder. Jeg kan både afholde workshops og kurser, og så er det perfekt til sangundervisning. Lyden er virkelig god her, siger Methe Danefeldt, der udover at facilitere musikalske relationer hos virksomheder og andre fællesskaber, også er sangunderviser, sanger og singer-songwriter.


Det store åbne rum giver rigtigt mange muligheder. Jeg kan både afholde workshops og kurser, og så er det perfekt til sangundervisning. Lyden er virkelig god her

Methe Danefeldt


Hun fortæller videre, at hun samtidig bruger en del timer i kontoret, hvor hun blandt andet skriver sange og laver administrative opgaver, som for eksempel markedsføring af sin virksomhed.

- Det pibler frem med idéer ved at være her. Stedet inspirerer til, at kunne bruges til rigtigt mange ting, og så tænker jeg, at det på sigt kan være, at jeg kan inddrage Ødsted i at nyde godt af min tilstedeværelse. Måske jeg kunne bidrage med nogle lokale arrangementer. Det behøver ikke kun at være i de store byer, at man kan skabe musikalske og større oplevelser, konstaterer Methe Danefeldt.

Annonce

Fælles hjerterytme og glæde

Tilbage til dét, som er Methe Danefeldts kerneområde i virksomheden, nemlig de musikalske relationer.

- Det jeg tilbyder, er musikalsk teambuilding, fællessang på arbejdspladsen og gospelworkshops, og jeg brænder brænder virkelig for det. Jeg oplever, at det kan gøre noget helt særligt for de som deltager, og så kan det være medvirkende til, at sammenholdet på en arbejdsplads bliver styrket mærkbart, lyder det fra Methe Danefeldt.

Og hun fortsætter:

Der er faktisk videnskabelig evidens for, at der sker noget rent fysisk med os, når vi synger sammen. Hjernen skaber mere af stoffet Oxytocin, som giver en følelse af lykke og velvære, og derfor menes det at have betydning for, når mennesker knytter tætte bånd til hinanden. Og vigtigst af alt, så er fællessangen med til at skabe fælles hjerterytmer. Det er virkelig kraftfuldt og det styrker fællesskabet, højner energiniveauet og kan sænke stress. Det er bare megafedt, når man mærker, at det virker.

Annonce

Coronaen

Eneste hindring for at kunne gennemføre fællessang i denne tid er dog coronasituationen, hvor det at kunne samles i større flokke kan være medvirkende til at sprede smitten af covid-19. Dog ser Methe Danefeldt stadig muligheder ved, at man for eksempel sørger for at stå med mindst to meters afstand til hinanden, når man synger sammen.

At Methe Danefeldt nu har en virksomhedsbase, som hun elsker at køre til, hver morgen, for koncentreret og målrettet at udvikle konceptet omkring, at musikken er hjertets sprog, er hun rigtigt glad for, og samtidig ser hun stor værdi i at kunne bidrage med nyt liv til Ødsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce