Annonce
Egtved Posten

Nye kunstgræsbaner og banebelysning forlænger tennissæsonen betydeligt

De nye tennisbaner er af kunstgræs i stedet for rødgrus, som de gamle. De nye baner giver mulighed for at forlænge tennissæsonen betydeligt til glæde for alle klubbens spillere. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Egtved Tennis måtte sidste år undvære egne baner, mens den nye svømmehal blev bygget. Nu er de nye og opgraderede baner taget i brug.
Annonce

Egtved: Kan man lide at spille tennis, er der nu ekstra gode forhold at spille under i Egtved. Her er der blevet etableret to helt nye kunstgræsbaner som erstatning for de to rødgrusbaner, der blev fjernet for at give plads til byggeriet af den nye svømmehal.

Svømmehalsbyggeriet betød, at klubben sidste år måtte undvære egne baner. I stedet kunne klubbens medlemmer spille i Ødsted. En sæson uden baner kostede dog godt og vel halvdelen af klubbens medlemmer - men det var forventet, forklarer Ole Sommerlund, formand for Egtved Tennis, der er en underafdeling under Egtved Idrætsforening.

- Heldigvis er mange af dem vendt tilbage igen, så vi lige nu ligger på omkring 60 medlemmer. Men vi forventer helt sikkert at nå højere op i takt med, at flere hører om de nye baner, og når coronaen er kommet lidt på afstand, da vi har en fornemmelse af, at den lige nu afholder nogle fra at begynde at spille, siger Ole Sommerlund

De nye baner er en væsentlig opgradering i forhold til det gamle anlæg. At vi nu har kunstgræsbaner i stedet for de gamle rødgrusbaner giver mange fordele.

Ole Sommerlund, formand for Egtved Tennis

Annonce

Mange fordele

Selvom det har været hårdt for klubben ikke at have egne tennisbaner, er der god grund til glæde, mener Ole Sommerlund.

- De nye baner er en væsentlig opgradering i forhold til det gamle anlæg. At vi nu har kunstgræsbaner i stedet for de gamle rødgrusbaner giver mange fordele. Blandt andet forlænger det sæsonen betydeligt, så man faktisk kan spille ude næsten hele året rundt. Samtidig kan man spille i stort set al slags vejr, hvor rødgrusbanerne er meget følsomme overfor vand og hurtigt bliver glatte og umulige at spille på, forklarer han.

Ydermere er der et betydelig mindre behov for vedligeholdelse. Den eneste ulempe er dog, at underlaget mangler "at sætte sig", hvilket har betydning for, hvordan boldene hopper på banen.

- Leverandøren fortæller, at vi skal forvente to-tre måneders indkøringsperiode, indtil underlaget har "sat sig" helt. Vi kan allerede nu, godt en måned efter etablering, mærke en forbedring, så vi er ikke i tvivl om, at det bliver rigtig godt, lyder det fra Ole Sommerlund.

Annonce

Banebelysning

Takket være en række sponsorer, der tilsammen har bidraget med 100.000 kroner, er tennisanlægget blevet udstyret med LED-banebelysning, som betyder, at man også kan spille om aftenen, når der er mørkt.

- Vi har fået nogle super lækre forhold her. Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Vejle Kommune, som har været meget lydhør overfor vores ønsker og behov. Kommunen havde lovet os et anlæg på niveau med det, vi havde før, og så har vi selv kunnet lægge nogle penge foruden sponsoraterne på de 100.000 kroner og dermed få noget, der helt sikkert er et niveau over det, vi havde før, siger formanden, der også fremhæver de faste sponsorer som en vigtig brik i at få projektet til at lykkes.

Det eneste, der nu mangler, før alt er helt færdigt, er at få plantet læ-beplantning rundt om anlægget og få forstærket trådhegnet, så der kan monteres en vindskærm, og så mangler kluboverdækningen.

- Kluboverdækningen er vigtig i forhold til det sociale samvær, som også er et vigtigt element i tennisklubben. Når det er på plads, har vi fantastiske rammer til tennissporten her i Egtved, siger Ole Sommerlund.

Ole Sommerlund er rigtig godt tilfreds med det nye tennisanlæg, der giver bedre forhold for spillerne. Samtidig er han glad for, at en række sponsorer har gjort det muligt at opsætte banebelysning, hvilket betyder, at man fremover også kan spille, når det er mørkt. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce