Annonce
Egtved Posten

Nytårstur i Frederikshåb Plantage

Det sneklædte landskab ved Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage. PR-foto
Tag på et naturvejlederarrangement med Finn Lillethorup 5. januar klokken 13.30
Annonce

Vejle: Trænger du til motion og vil du gerne nyde naturen i selskab med andre.

Så har du muligheden, når naturvejleder Finn Lillethorup søndag 5. januar klokken 13.30 inviterer på en nytårstur i Frederikshåb Plantage og rundt ved Syvårssøerne. På turen skal deltager gå gennem det særprægede landskab ved Syvårssøerne, der ligger midt i plantagen.

- Afhængigt af årstidens føre og vejrforholdene skal vi på en tur gennem de mange forskellige bevoksningstyper og landskaber, som plantagen gemmer på - den er nemlig slet ikke så kedelig, som man måske skulle tro, når man hører ordet "plantage", hedder det i en pressemeddelelse.

Frederikshåb Plantage er en af vores største plantager i Vejle Kommune. Plantagen er i sin tid plantet for at få bugt med voldsom sandflugt i området, og den dag i dag er der spor i plantagen, som fortæller om områdets dramatiske fortid.

På turen skal deltagerne se på spor der rækker helt tilbage til Englandskrigene omkring starten af 1800-tallet, hvor plantningen af plantagen påbegyndtes. Men deltagerne skal også se på spor fra Anden Verdenskrig, hvor plantagen blev inddraget af den tyske værnemagt, som anlagde luftbasen Fliegerhorst Vandel i ly af plantagen.

Annonce

Enestående landskab

Men frem for alt er det en tur rundt i naturen og det enestående landskab, som plantagen byder på. Alt afhængigt af hvordan vintervejret falder ud, skal deltagerne rundt i landskabet og opleve vinterstemningen og kontrasten mellem de mørke nåleskove og det store åbne landskab ved Syvårssøerne. De ligger midt i plantagen som et levn af det sandflugtshærgede landskab, der herskede på egnen i 16-1700-tallet.

Hvis vejret tillader det, skal deltagerne måske lidt væk fra stierne og krydse gennem landskabet - turen bliver derfor nok lidt udfordrende for både bentøj og fodtøj. Turen rundt i Frederikshåb Plantage starter fra parkeringspladsen ved Randbøl Hede på Bøgvadvej umiddelbart vest for Frederikshåb. Som sædvanlig er det gratis at deltage, og du kan finde yderligere detaljer om arrangementet - og om lignende arrangementer - på Økolariets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce