Annonce
Egtved Posten

Nyt medieprojekt skal gøre de gode historier tydeligere

Der var - og er stadig - stor glæde over Vejle Kommunes beslutning om at udstykke i alt 50 byggegrunde ved Ågård-Gravens, for der har længe været et stort ønske om at få flere indbyggere til området. Med det nye medieprojekt ønsker lokalrådet at gøre det endnu tydligere for både nuværende men også potentielle nye borgere, hvor mange aktive foreninger og muligheder der er i området. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Øster Starup Sogns Lokalråd har fået knap 300.000 kroner af Vejle Kommune til at gennemføre et nyt medieprojekt, der skal give områdets foreninger og institutioner mulighed for større synlighed og for at formidle de gode historier fra området.
Annonce

Øster Starup Sogn: Der er mange aktive foreninger i området ved Øster Starup, Ågård og Gravens, og der bliver løbende arrangeret mange store og små spændende ting. Men da nogle foreninger primært slår arrangementer op på Facebook, nogle på hjemmesider, nogle på mails og nogle med annoncer i lokale aviser, kan det være svært at få overblik over, hvad der egentlig er af muligheder.

Derfor har Øster Starup Sogns Lokalråd arbejdet på et nyt medieprojekt, der skal gøre det mere synligt og overskueligt at finde ud af, hvad der sker rundt omkring.

- Der foregår rigtig meget i vores område, fordi vi har så mange gode, aktive foreninger. Vi vil gerne gøre det mere synligt for områdets borgere, hvad der er af tilbud. Samtidig kan det også være et redskab til at undgå for mange overlap af aktiviteter, fortæller lokalrådsformand Else Iversen.

Annonce

De gode historier skal frem

Som et led i projektudviklingen har en arbejdsgruppe besøgt andre landsbyer, hvor man har standere eller infoskærme for at blive klogere på, hvad der fungerer bedst.

- Det har været spændende at se, hvad andre har gjort. Men samtidig fik det os til at tænke, at det måtte kunne gøres endnu mere spændende og nytænkende. Det måtte også kunne gøres, så man aktiverer nogle flere i projektet, forklarer Else Iversen.

Valget er faldet på infoskærme, som udover at gøre opmærksom på foreninger og institutioners mange tilbud og aktiviteter, også skal bruges til at fortælle nogle af de gode historier fra området. Historier, som nogle af de ældste elever på Øster Starup Skole kommer til at lave, hvis de vælger et nyt valgfag om medier og kommunikation.

- Det kan være en historie om de første, der flytter ind på det nyudstykkede område bag Sognefogedvej, eller det kan være noget om, hvad der foregår rundt omkring i sognet. Vi vil gerne gøre de gode historier mere synlige for sognets borgere, men bestemt også for potentielle tilflyttere, siger hun.

Annonce

Finansiering er på plads

Rent praktisk skal der opstilles infoskærme i Dagli'Brugsen i Ågård, Ågård Børnehave, Ågård Efterskole, Øster Starup/Vester Nebel Hallen, Plejecenter Ågården og måske også i det lokale pizzaria.

Samtidig skal der opstilles nogle analoge standere strategisk rundt i området, der også informerer om aktiviteter. I Dagli'Brugsen skal der desuden indrettes et hyggeligt lille "Landsbyhjørne", hvor man måske kan drikke en kop kaffe, mens man finder information om aktiviteter og nyheder.

Til gennemførelse af projektet har lokalrådet søgt og fik kort inden sommerferien tilsagn på 290.600 kroner. Det, kombineret med en medfinansiering fra Øster Starup Skole, betyder, at de første step inden længe kan sættes i værk, så den nye portal kan være klar til at gå i luften til januar næste år.

- Vi synes selv, det er et rigtig spændende projekt, og det er også det, vi får at vide fra de forskellige parter, vi har talt med. Fra Vejle Kommunes side har vi også kun mødt stor opbakning og støtte, for både forvaltning og politikere kan også se mange muligheder, lyder det fra Else Iversen, som tror, andre byer måske kan blive inspireret til at gøre noget lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce