Annonce
Egtved Posten

Og der blev lys: Særlige piger og skulptur kan nu ses om natten

Nu er der kommet lys på de seks EGgtvedpigefigurer, der byder velkommen til byen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Egtved: I oktober 2020 kunne Egtved indvie byens nye Egtvedpigefigurer, der er sat i verden for blandt andet at byde velkommen til Egtved, og naturligvis også for at fortælle, at man nu er kommet til intet mindre end Egtvedpigens by.

Initiativet bag disse piger af cortenstål og messing, som der nu er seks af (den sjette blev sat op for nyligt ved Hjelmdrupvej, red.), blev taget af Egtvedpigens Venner, og opbakningen fra byens borgere var stor på selve indvielsesdagen.

Gennem syv måneder har de seks piger nu prydet byen, når altså dagslyset har hjulpet dem på vej. For efter mørkets frembrud, har det ikke altid været så let at få øje på dem. Men det har Egtvedpigens Venner nu gjort noget ved.

Annonce

- Vi har længe ønsket os, at der kom belysning på de seks Egtvedpigefigurer, for det er jo også vigtigt, at de kan ses, når der er mørkt, siger Birgit Thomsen fra Egtvedpigens Venner, der videre beretter, at hun nu er glad for, at foreningens ønske nu er blevet opfyldt med økonomisk bistand fra to sider.

- Vejle kommune har givet 53.000 kroner i støtte til lysprojektet, og så er det lykkedes med stor velvilje fra Ewii at kunne få finansieret de resterende 23.000 kroner for at vores lysprojekt har kunne gennemføres. Stor tak til både Ewii og Vejle Kommune, for nu kan vi også komme til at nyde figurerne ved Egtved´s indfaldsveje, når det er mørkt, lyder det fra Birgit Thomsen på vegne af Egtvedpigernes Venner.

La Pirouette har også fået lys

For ikke så længe siden kunne Robert Jacobsens skulptur “La Pirouette” ved Roberthus også lade sig bade i lys efter mørkets frembrud.

- Så fik vi endelig lys på skulpturen. Det er jo ganske vist de lyse nætter endnu, men det vender jo snart igen, og så er det jo godt, at man også kan se “La Pirouette” stråle i mørket, fortæller Ingeborg Matthesen fra Robert Jacobsens Venner, der videre forklarer, at lysene på skulpturen tændes sammen med gadebelysningen.

Og således er der blevet lys på betydningsfulde objekter i Egtved - også efter mørkets frembrud.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Lokalpolitik som i vikingetiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Ellen har bageriet til salg

Egtved Posten

Klumme: Bagsiden af medaljen

Annonce