Annonce
Egtved Posten

Også et sted for de unge

Laura Holm Jeppesen (tv) og Emma Sandbirk Johansen fra 9. årgang på Egtved Skole kunne levende forestille sig, hvordan det ville komme til at se ud her på dette spot, hvor det blandt andet er planen, at der skal etableres et hæng-ud-sted for byens unge, hvis projekt "Kulturum" bliver en realitet i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Et nyt projekt under navnet "Kulturum" er i støbeskeen i Egtved, og her planlægger man blandt andet at etablere et område til byens unge mennesker. Avisen har taget en snak med 9. klasses-eleverne Laura og Emma for at høre, hvad de synes om det.
Annonce

Egtved: - Det ville være rigtig fedt med sådan et sted. Lige nu mødes vi for eksempel mest i byparken eller i Sødalen, og der kan det være lidt for generende for de naboer, der bor tæt ved. Vi kan jo godt lide at høre musik, og når vi er mange, der snakker, kan det sikkert også lyde lidt højt, fortæller Laura Holm Jeppesen og Emma Sandbirk Johansen fra 9. årgang på Egtved Skole.

Når de skal mødes for at hygge eller feste med deres venner, er der ikke mange steder i Egtved, de kan gøre det uden at genere de mennesker, der bor tæt på. Det kan dog godt mødes privat, men også her kan der til tider være naboer, der synes, at deres sammenkomster giver for meget lyd fra sig.

Egtved Hallen. Foto: Mette Mørk

Men måske der snart opstår en løsning på Egtveds unge menneskers søgen efter steder, hvor de kan have det sjovt sammen, uden det generer andre. To initiativtagere, Ib Pabst og Tom Andersen fra Egtved Idrætsforening, er i denne tid godt i gang med at manifestere et projekt under navnet "Kulturum" i samarbejde med Egtved Skole, Egtved Udviklingsråd, Stigruppen i Egtved, Egtved Idræts- & Multicenter, Grundejerforeningen Baldersvej, Egtved Idrætsforening og Vejle Kommune. Her er hovedformål er at transformere byens idrætsområde til et inspirerende multifunktionelt og bæredygtigt fritidslandskab til glæde for alle borgere. Herunder byens skole, den almene borger, ungdomslivet og foreninger, hvor der kan skabes synergi mellem forskellige typer møder, befolkningsgrupper, naturtyper og aktiviteter.

Annonce

Et sted for de unge

Som en del af dette måske kommende “Kulturum” er det planen, at der skal skabes et hæng-ud-sted for byens unge mennesker med for eksempel bænke omkring prydende træer, en medietrappe og afskærmede uderum.

- Det kunne være rigtigt godt, hvis vi nogle af os kunne være med til at dekorere stedet. Måske nogle fra skolens kreative hold kunne male nogle udskiftelige vægge. Det er altid godt med noget ejerskab, konstaterer Laura Holm Jeppesen og Emma Sandbirk Johansen, der begge godt kunne forestille sig at mødes et sted, hvor de både er tæt på sportsænlæg, skole og byen og alligevel på behørig afstand til beboelse i forhold til at kunne hygge sig med snak og god musik.

- Det er egentligt ikke fordi, at vi sådan spiller højt, højt musik, synes vi selv, men det er der jo forskellige holdninger til. Hvad vi synes er ok, kan godt virke som ret højt for mange, men så kunne det jo netop være godt at mødes et sted, hvor vi ikke generer så mange, siger Emma Sandbirk Johansen.

Annonce

Der er et behov

Det er håbet, at "Kulturum"-projektet kan opbygges i meget nær fremtid, men det varer samtidig ikke længe, før de to piger fra 9. klasse skal videre ud i verden. Begge skal på efterskole til næste år. Herefter er det gymnasiet, der trækker dem til andre byer end Egtved, og senere har de planer om at drage videre ud i både Danmark og rundt i verden. Men de to piger kunne godt forestille sig, at det kunne være en fordel at have mulighed for at mødes med nogle af deres venner på det nye hæng-ud-sted i fremtiden.

- Og ja, der er mange andre ting, vi kan bruge stedet til. Det kunne for eksempel være et godt sted at gå hen i eksamenstiden, når man skal have ro til at læse, eller når vi er ude og se vennerne spille kampe, fortæller Laura Holm Jeppesen.

Begge piger er enige om, at det er en god idé at etablere et sted som det, der er i støbeskeen. I løbet af sommeren har mange, især da coronakrisen kradsede i foråret og den tidlige sommer, haft behov for at ses med hinanden. Og hvem ved, hvordan det hele ser ud i fremtiden… Godt nok er der de sociale medier, som på ganske positiv vis bringer de unge mennesker tæt på hinanden i løbet af hverdagen, men som Laura Holm Jeppesen og Emma Sandbirk Johansen siger, så er der ikke noget der kan måle sig med at kunne mødes face to face i den "virkelige verden".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce