Annonce
Egtved Posten

Overgårdens gamle lokaler bliver til museumsbygning

Det gamle stuehus på Højvang har i en årrække været hjemsted for Overgårdens Skole, men i starten af året rykkede skolen ud. Siden har bygningen stået tom, men snart kan Egtved Museumsforening bruge den som udstillingsbygning. Arkivfoto: Mads Hansen
Det gamle stuehus ved Højvang, der de seneste mange år har huset Overgårdens Skole, er ikke længere egnet til undervisningsbrug på grund af skimmelsvamp. Men for relativt få midler kan det bruges som museumsbygning.
Annonce

Egtved: I starten af året flyttede elever og lærere på Overgårdens Skole ud af det gamle stuehus på Højvang og blev genhuset i pavilloner tæt ved, da der blev fundet skimmelsvamp i den gamle bygning.

Siden har bygningen stået tom, mens Vejle Kommune har taget stilling til, hvad der skulle ske i stedet. Efter sommerferien lå det fast, at der skal bygges en ny fløj på Egtved Skole, hvor Overgårdens Skole kan rykke ind, i stedet for at gennemføre en stor renovering af den skimmelsvamp-ramte bygning.

I stedet arbejder Vejle Kommune nu på at overdrage bygningen til Egtved Museumsforening, der har udstillingslokaler i de andre øvrige bygninger på Højvang. Kommunale Ejendomme har nemlig vurderet, at hvis stueplanet i skolebygningen kun skal bruges til eksempelvis udstilling og kortvarigt ophold, så kan den umiddelbart tages i brug, som den er. Dog anbefales det, at dele af gulvkonstruktionen i stueplanet skiftes, hvilket vurderes til at koste omkring 100.000-150.000 kroner at gennemføre.

- Det ville kræve en meget stor investering at gøre bygningen egnet til skoleundervisning igen, men det kræver kun en forholdsvis lille investering at gøre den egnet til museumsbrug, forklarer Dan Arnløv Jørgensen, formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

I løbet af januar eller februar begynder man på formaliteterne med at overdrage bygningen til museumsforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce