Annonce
Egtved Posten

Overraskende øjenåbner: Flemming og Marianne havde budt helt ukendte på mad, og for nogle af gæsterne føltes det nærmest, som den omvendte verden

Flemming Tangsgaard og Marianne Borg var blandt de i alt 17 værtspar der tog imod gæster ved Running Dinner lørdag 23. april. Snakken omkring bordet gik livligt om alt mellem himmel og jord. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Lørdag aften mødtes knap 200 forventningsfulde mennesker for at lære hinanden at kende i Egtved. Enten var de værter eller gæster ved et såkaldt Running Dinner-arrangement. Mød Flemming, Marianne og deres særlige gæster.

Egtved: På en lun og vindstille forårsaften i en villa i Hejlskovparken, er der en flittig puslen i køkkenet hos Marianne Borg og Flemming Tangsgaard. Solens stråler rammer de gule tulipaner i glasvasen på det lange opdækkede bord. Alt er klar til, at det første hold gæster ankommer lige om lidt.

- Vi er noget spændte på det her. Det er helt nyt for os at få gæster, som vi overhovedet ikke har mødt før, og vi kender jo heller ikke til kulturen hos dem alle, lyder det fra værtsparret, hvis 19-årige søn er godt i gang med at hjælpe til i køkkenet, hvor aftenens første ret er ved at være klar.

Running Dinner, Egtved lødag 23. april 2022 hos Flemming og Marianne Tangsgaard. I alt tog 17 værtspar imod til fællesspisninger denne aften. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Marianne Borg og Flemming Tangsgaard hører til blandt 17 værtspar, der lørdag aften var en del af Running Dinner i Egtved. Running Dinner er et helt nyt koncept for byen, hvor hovedformålet er at byde nye indbyggere velkommen og give dem en god oplevelse af sammenhold og nærvær.

Annonce

Praktikken er, at værterne inviterer hver fire par, hvoraf mindst et eller to par skal være nye tilflyttere. Når forretten er indtaget, bliver de fire par sendt videre til nye hjem, hvor de bliver budt på hovedret. Efter hovedretten venter dessert i et tredje hjem.

Skål og velkommen

Godt et kvarter over seks ankommer det første hold gæster hos Marianne og Flemming Tangsgaard. Et internationalt hold, kan man vist roligt sige. Der er danskerne Celia og Niels, Carol og Meng, som oprindeligt er fra Kina, og Clarissa og Aron, som stammer fra henholdsvis Singapore og Tyrkiet.

På terrassen bydes der velkommen i aftensolen med en aperitif.

"Welcome everyone. We have been excited about this evening, and we hope that you will enjoy it", lyder det på engelsk fra værtsparret, der informerer om hele aftenens forløb og skåler med gæsterne, inden alle sætter sig til bords.

Running Dinner, Egtved lødag 23. april 2022 hos Flemming og Marianne Tangsgaard. I alt tog 17 værtspar imod til fællesspisninger denne aften. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Under middagen snakkes der flittigt rundt om bordet i en international tone. Der er en helt naturlig accept af, at det er sådan, det er bedst.

- I aften serverer vi tarteletter med høns i asparges og laks, fortæller Marianne Borg, der videre forklarer, at hun selv husker, hvordan hun, som barn, altid fik tarteletter hos bedsteforældrene om søndagen, og at det i det hele taget er en god traditionel dansk ret.

Tarteletterne bliver nydt med stort velbehag, imens der med oprigtig interesse for at lære hinanden at kende, spørges ind til, hvem man er, hvad man laver og hvor længe man har boet i Egtved og omegn. Alt sammen akkompagneret med latter og et ”skål” i ny og næ.

Og så bliver der snakket arbejde. For alle omkring bordet, på nær Meng og Celia, er ansat hos Lego. Det er dog ikke deres fælles arbejdsplads, som har bragt dem sammen denne lørdag aften.

Annonce

Helt anderledes

Ægteparret Carol og Meng er flyttet til Egtved for godt halvandet år siden. Carol har dog boet i Danmark i cirka syv år, imens hendes mand, som er selvstændig erhvervsdrivende, kom til landet kort før coronapandemien startede.

Running Dinner, Egtved lødag 23. april 2022 hos Flemming og Marianne Tangsgaard. I alt tog 17 værtspar imod til fællesspisninger denne aften. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Vi har købt hus på Doritshave og det er et dejligt område. Vi valgte at flytte hertil på grund af byens beliggenhed og den smukke natur med de mange vandremuligheder, og så fordi det ikke er så langt fra mit arbejde på Lego, forklarer Carol.

- Og hun fortsætter:

- Det her føles ret specielt. Det er noget af en øjenåbner. Jeg er oprindeligt fra Hong Kong, hvor man bor i bitte små lejligheder, og ikke mange kommer hinanden ved. Folk passer mest sig selv. Og nu bor vi her i en lille by, i et kæmpe hus, og i aften mærker vi, hvordan alle bare er åbne og gerne vil være en del af et fællesskab.

Også Clarissa, der er opvokset i Singapore, mærker hvordan dét at bo i Egtved, nærmest er den omvendte verden i forhold til det, hun kommer fra.

- Vi flyttede til Egtved sidste sommer, så vi er ret nye her i landet. Vi har købt et nyt hus Vinkelgårdsvej, så alt er bare nyt, stort og åbent for os, og nu sidder vi her og spiser mad sammen med mennesker, der gerne vil lære os at kende. Dét er virkelig omvendt af det, som jeg kommer fra, og sådan er det også for min mand Aron, fortæller Clarissa.

Og hun tilføjer:

- De eneste gange, hvor jeg sådan rigtigt snakker med folk i byen er, når jeg går tur med hunden, hvor jeg hilser på andre hundeluftere. Men Aron går i det lokale fitnesscenter, så der møder han folk fra byen. Ellers har vi, til nu, ikke kendt så mange andre i Egtved.

Annonce

To retter mere og en fest

Efter godt en time ved bordet, er det tid til, at gæsterne må drage videre, rundt til nye værtspar, som byder på hovedretter, og herefter igen videre til desserten et tredje sted.

- Men vi ses jo igen senere i aften, når vi skal mødes til festligheder i hallen efter alle retterne, siger Flemming Tangsgaard til gæsterne, inden de takker af for nu -godt fyldte med dejlig mad og nye bekendtskaber, som måske endda kan blive til mere med tiden.

Annonce

Arrangørerne er glade

Bag Running Dinner i Egtved står Egtved Idrætsforening og tovholderne Karen Schmidt og Heidi Sloth, og de er parate til at gentage Running Dinner igen til næste år.

- Åh, jamen det har jo bare været en rigtig god aften, og festen i hallen efterfølgende var bare så fin. Her mødtes vi jo allesammen til sidst - knap 200 mennesker. Folk snakkede med hinanden på kryds og tværs, alle var bare glade og åbne overfor hinanden. Og der blev spist suppe, drukket drinks, lyttet til musik og endda danset, fortæller Heidi Slot.

Running Dinner, Egtved lødag 23. april 2022 hos Flemming og Marianne Tangsgaard. I alt tog 17 værtspar imod til fællesspisninger denne aften. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Hun forklarer videre, at det var en stor blandet flok af mennesker i alle mulige aldre, som samledes til sidst, og at alle var åbne for at snakke med hinanden. De sidste gik hjem klokken 2 om natten.

- Der var simpelthen så mange nye ansigter, som jeg ellers aldrig har set i Egtved, og jeg tror, at det her kan bringe en masse godt med sig, plus at det jo er i direkte tråd med Egtveds Byvision, hvor vi blandt andet vil prioritere det med fællesskaber og tilflyttere, konstaterer Heidi Slot, der i lang tid har glædet sig til denne dag, som hun har gjort et stort stykke frivilligt arbejde for at få sat i søen.

Annonce

Vi gør det gerne igen

Også værtsparret fra Hejlskovparken havde efterfølgende svært ved at få armene ned af bare begejstring:

- Det har været en utrolig spændende, festlig og inspirerende aften, hvor vi har mødt så mange nye ansigter. Vi er helt sikkert klar til at være med igen til næste år. Det har virkelig været en øjenåbner at finde ud af, hvor mange spændende og søde mennesker der bor her i byen, som man slet ikke kendte noget til.

Det har virkelig været en øjenåbner at finde ud af, hvor mange spændende og søde mennesker der bor her i byen, som man slet ikke kendte noget til.

Marianne Borg og Flemming Tangsgaard

At være ny på Egtved-egnen, eller måske blot hører til de, som gerne vil lære nye mennesker at kende og mærke den nærhed, som kan findes mellem vi mennesker, virker til at være nået til nye højder i Egtved med det såkaldte Running Dinner koncept.

Running Dinner i Egtved

  • Ved Running Dinner er hovedformålet at byde nye indbyggere velkommen og give dem en god oplevelse af sammenhold og nærvær.

  • Praktikken er, at værterne inviterer hver fire par, hvoraf mindst et eller to par skal være nye tilflyttere. Når forretten er indtaget, bliver de fire par sendt videre til nye hjem, hvor de bliver budt på hovedret. Efter hovedretten venter dessert i et tredje hjem. Og til sidst samles alle deltagere og værter i Egtved Multihal.

  • Arrangørerne i Egtved er: Egtved IF sammen med ildsjælene Heidi Sloth og Karen Schmidt

  • Det koster 250 kroner at deltage. Derudover skal gæsterne selv medbringe deres egne drikkevarer.

  • Lørdag 23. april var første gang Running Dinner blev afviklet i Egtved. Der var 17 værtspar og 137 gæster.

  • Overskuddet fra arrangementet blev til 34.000 koner. Pengene gives videre til hjælp med at betale bandet "Midt om Natten", som skal spille ved Egtved Sommerfestival.

  • Arrangementet har også modtaget støttekroner fra Vejle Kommune

Annonce
Egtved Posten

Mindeord om Kristian Hjorth Møller Jensen

Annonce
Egtved Posten

Forelskede Ditte og Jesper har vundet et meget utraditionelt bryllup: - Jeg meldte os til konkurrencen, uden at han vidste det, siger den kommende brud

Annonce
Egtved Posten

Cykelklub har fået tag over hovedet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Engang var det en gammel kro: Nu åbner i stedet et moderne tech-hotel med 18 værelser

Egtved Posten

Sine overrakte anti-brok-wienerbrød til glade entreprenører: 'Jeg blev så træt af andres brok og besluttede at samle ind som en tak for indsatsen'

Egtved Posten

'Vi skal bare slå os løs i de dage': Arrangører afslører dobbelt-op på næsten spritnyt festivalkoncept

Egtved Posten

'Naboens lille Lene' skriver mindeord om sin reservebedste: 21. marts blev himlen beriget med denne fantastiske, livsglade og livskloge Anna Lise Henriksen

Egtved Posten

Running Dinner griber om sig. Hele 200 er allerede tilmeldte, men der er plads til flere, siger arrangørerne

Egtved Posten

Bankede modstanderne til sidst: Stolte piger lod sig udfordre, prioriterede fællesskabet og vandt guld til trods

Annonce