Annonce
Egtved Posten

Overraskende historier fra Danmark syd for grænsen

Kulturredaktør på Flensborg Avis Hans Christian Davidsen holder foredrag på Vingsted Mølle 11. marts. PR-foto
Annonce

Vingsted: Hans Christian Davidsen, kulturredaktør på Flensborg Avis, fortæller onsdag 11. marts klokken 19 på Vingsted Mølle om sin bog "Danmark syd for grænsen - en kulturguide til Sydslesvig".

Hans Christian Davidsen har skrevet en personlig og alternativ kulturguide til Sydslesvig med 21 journalistiske essays om kendte, men især mindre kendte steder af kulturel og kulturhistorisk interesse syd for grænsen.

Bogen fortæller historierne bag en række museer, mindesteder om kunst og kultur - næsten alle afsnit har en eller anden dansk vinkel. Læseren møder for eksempel en mindretalsdansker, der genopdagede en synagoge i Rendsborg, som nazisterne havde beslaglagt og indrettet som fiskerøgeri. Man får blandt andet den nyeste og opdaterede historie om Emil Noldes forhold til nazismen og får en stort set ukendt baggrundsfortælling om den største samling af skagensmalerier uden for Danmark, der befinder sig på en ø ud for Sydslesvigs vestkyst.

Entréen er 80 kroner og inkluderer kaffe. Der er mulighed for tilmelding til Kirsten Rykind-Eriksen på mail rykind@bbsyd.dk eller med sms til 40 26 54 89.

Arrangør er Grænseforeningen Vejle Vesteregn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce