Annonce
Egtved Posten

Peder Kok var landmand og flittig foreningsmand

Peder Pedersen Kok var blandt andet kasserer i Balle Sparekasse. Arkivfoto fra 2007
Annonce

Balle: Peder Pedersen Kok, af de fleste kendt som Peder Kok, levede sit liv i og omkring Balle. Han var landmand og overtog sin fars gård i sine unge dage. Han blev gift med Doris i 1967 og de fik børnene Birgit, Claus og Eva. Samtidig med, at de levede deres landmandsliv, var de meget udadvendt og tog del i det lokale samfund og de var med i mange bestyrelser.

Peder Kok var i en årrække i bestyrelsen for Balle Fri- og Ungdomsskole, Balle Brugsforening og Balle Forsamlingshus, men det der optog ham mest, og tog hans tid, var stillingen som direktør for Balle Sparekasse, en meget betroet stilling, med en meget lille direktørløn. Han havde flair for tal og var meget påpasselig med at pengene passede.

Peder Kok havde den store sorg at miste både sin hustru Doris og deres datter Birgit for år tilbage. Han boede de sidste år i et hus i Balle Nederby, tæt ved alt det, der var hans omdrejningspunkt, nemlig friskole, efterskole, valgmenighedskirke, brugsforening, forsamlingshus og sparekasse, men der blev også tid til et spil kort på Stensvang fra tid til anden.

Peder Kok døde 19. maj.

Æret være Peders minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Krænkelser

Egtved Posten

Biblioteket åbner for selvbetjening

Egtved Posten

Fuld sommerferiefart i gokart

Annonce